Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzun metraj film & yarışmalar

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

çektiğimiz uzun metraj amatör filmle ne gibi yarışmalara katılabiliyoruz acaba?

yani çok imkanlar bulunuyor mu bu dalda, çünkü genelde hep kısa film yarışmaları duyuyoruz, uzun metraj dalında altın portakal gibi daha ciddi oluşumlara yönelmek gerekiyor sanırım? :)

işte bilemedim hiç. bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

vallaha çekiyoruz işte bildiğin film:) kışa doğru biter zaten anca.

işte bunları öğrenmek istiyorum zaten, standartlar falan. ben de hiç duymadım öyle yarışma fln tabi.

mesela istanbul film festivaline bakınca şöyle bi yönetmelik var:

a) Optik ses bantlı, 35 mm’lik, en az 1.600 m uzunluğunda, (sanat teması üzerine veya edebiyat uyarlamaları olan) kurmaca, belgesel veya canlandırma filmler yarışmada gösterilmeye aday olabilir.
b) Yarışma filmlerinin seçimi ve programlanması konusunda son karar Festival Yönetmenliği tarafından verilir. Yapımcılar, yönetmenler, dağıtımcılar, ulusal film kuruluşları ve yabancı elçilikler film önerebilirler.
c) Yarışmaya kabul edilen tüm filmler özgün kopyalarıyla sunulacak, İngilizce ve Türkçe altyazılarıyla gösterileceklerdir.
d) 1 Ocak 2010’dan önce gösterime giren filmler ve Türk filmleri dışında, Türkiye’de ticari dağıtıma çıkmış olan filmler yarışmaya kabul edilemez.
e) Yarışma filmleri, yönetmen, yazar, yapımcı, oyuncu, film eleştirmeni, sinema tarihçisi ve sinema alanında tanınmış benzeri kişilerden oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilir.
f) Jüri, “En İyi Film” seçilen yapıtın yönetmenine Şakir Eczacıbaşı anısına “Altın Lale Ödülü”nü verir. Bu ödül paylaştırılamaz. Jüri ayrıca, gösterilen özel bir başarı için, bir yönetmene “Jüri Özel Ödülü” verebilir. Bu ödül paylaştırılamaz.
g) Uluslararası Altın Lale Yarışması, Eczacıbaşı Topluluğu’nun vereceği toplam 25.000 Euro değerinde para ödülüyle desteklenecektir. Bu ödül, aşağıdaki şekilde dağıtılacaktır:
– Şakir Eczacıbaşı Altın Lale Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine 10.000 Euro;
– bu ödülü kazanan filmin Türkiye dağıtımcısına 10.000 Euro;
– Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine 5.000 Euro.
h) Yarışmaya kabul edilen filmlerin yönetmenleri 4 gün süreyle festivalin konuğu olurlar.

sanırım bunlara uyunca filmimizi yollayabiliyoruz, jüri de bakıyor falan herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
topiği de biraz genişletip uplamak istedim. 2 cvp alabilmişim sağolsun arkadaşlar:) ama daha fazla cvp gelirse sevinirim tabi :)

şimdi sanırım direk festivallere katılabiliyor jüriye çıkabiliyor filmlerimiz. peki nedir bu festivallerde bir yerlere gelebilmenin jüriye bu filmleri sevdirmenin yolu.

amatör halimizle bunu ne kadar başarabiliriz. bunları mrk etmekteyim açıkçası. çok büyük bir emek harcıyoruz çünkü filmi ve sırf zevk için yapıyoruz bunu bölümüm bile alakasız benim. ama zevk için olsa da başarılı bişeyler çıkarmak istiyoruz tabi ki de.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu konuyla amatörce ilgilendiğiniz için kimse sizden çok kaliteli bir çekim oyunculuk beklemeyecektir burada önemli olan nokta senaryodur. Eğer güzel ve kaliteli bir senaryo yazdıysanız jüri bunu göz önünde buludurur çok kaliteli filmlerin katıldığı yarışmadan bir ödül falan almasanız bile insanların aklında iyi bir izlenim birakirsiniz ki gelecekte de bu işi yapmak istiyorsanız önemli şeylerden biridir.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun metrajda kimse ya oyunculuklar çok amatör ama neyyyse senaryosunun gideri var demez. her öğenin kabul edilebilir düzeyde olması gerek. ben bilmiyorum uzun metraj yarışması gibi bişeyle bizden kimse ilgilenmemişti daha önce ama sorarım birkaç kişiye. neyle çektiğinizi merak ettim, filmle mi çalışıyosunuz yoksa dijital mi? film zaten çok masraflı da dijitalde de festivallerin bazılarının filme baskı istemesi gibi şeyler olabiliyor yine masraf çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben de çok anlamıyorum kameralardan modellerden:)
şöyle bi kameramız var ama hd falan işte en iyisi bu sanırım elimizdeki şunu çekmişti bi arkadaşım bu kamerayla mesela örnek olarak kısa filmi koyayım direk burada da paylaşmıştım belki izlemişsindir koyayım bi daha

http://vimeo.com/12229094
Sosyal ağlarda paylaş

ehue izlemiştim evet. ya yeteneği olan telefon kamerasıyla bile çeker olay o diil, hd candır zaten de işte bazı festivaller gösterim için bunları hd kasete basın bilmemneye basın filan diyebiliyolar. karşınıza festival kuralları arasında bu tarz bişey ifade eden madde çıkarsa bi durun düşünün derim. çünkü uzun metraj olduğu için çok pahalıya maloluyor. biz kısa filmler için bile baya zorluk çekiyoruz bu son işlemlerde. o yüzden bana kalırsa önce öyle kuralları olan yerler yerine diğerlerine gönderin. bi yerlere göndermek güzel ama çok masraf yapıp eli boş dönme fikri hiç hoş değil.
geçen sene bir arkadaşım altın koza için hd kasetlere bastırmıştı. if'e de katıldı ama sanırım orası böyle bişey istemiyor. yine de araştırmakta fayda var.
yanlış hatırlamıyosam moral bozukluğu ve 31 ekibi önce torrentimsi şekilde kendi filmlerini dağıtmışlardı sonra da if'e katılıp gösterilmişlerdi. uzun metraj açısından onları örnek alabilirsiniz. illa festival olması şart değil zaten çok dalavere işler dönüyor.
yine de film biter de biz kasete basalım yav noktasına gelirseniz haber verdiğiniz takdirde bazı post production şirketlerinden sizin için yardım alabilirim.
çok dağınık yazdım ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

valla çok teşekkür ederim. daha zaten çok var. ama öyle bişey olursa ulaşırım.

torrentte paylaşma işini bende düşünüyorum. ama o 31 bilmemne denen film konsept olarak sanırım daha uygun bizimki biraz daha dram/aksiyon falan olacak o yüzden sanmıyorum ki insanlar mrk edip indirsin.

zaten film bittikten sonra hepsini araştırıcam şu festivallerin falan e artık kasete çekmemiz gerekirse de yaparız napalım. sana ulaşırım :p
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Ne çekiceksiniz, neyle çekiceksiniz merak ettim, belki yardımım dokunur.

EDIT: Kamera iyi gibi. Kamera açıları iyi değil :).

valla benim kafamda daha farklı bişi var. aslında keşke bu işlerden iyi anlasaydım ama dediğim gibi mimarlık falan okuyorum ve bu işlere çok ilgiliyim. ama sadece ilgiliyim işte teknik bilgi sıfır. mezun olmadan önce bu filmi çekmek istiyorum. sinema televizyon bölümünde arkadaşlarımla yapıyoruz onlar işte teknik desteği veriyorlar bana.

bir de ben işte tripod kullanmadan çekmek istiyorum filmi. öyle bi tad yakalıcam. bakalım neler çıkıcak. işten anlayan arkadaşlar işteaçılar, akslar falan onları bildiklerinden onlara bırakıyorum o tarz şeyleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...