Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift Anadal/Yandal

Novichok

Öne çıkan mesajlar

Çift anadal veya yandal yapanlar/bitirenler bilgilerini paylaşabilirler mi bu topic altında?

Çift anadalda diğer bölümün bütün derslerini, işte mesela 8 dönemde 40 ders ise o bölüm 40'ını da almanız mı gerekiyor? Yandalda nasıl?

Sonuçta iki üniversite mezunu gibi oluyorsunuz ama eğer yönergelerden doğru anladıysam bir dönemde 16 ders alabilmek gibi üstün bir özelliğiniz yoksa okulu 1-2 sene uzatıcaksınız. Hiç güzelim ortalamanın içine etmeyim, o 1-2 senede de master yaparım hem daha iyi hem daha rahat olmaz mı gibi düşünmekten de kendimi alamıyorum bazen. Hatta illa kasıcaksam üstten ders alırım, yaz okuluna da giderim bölüm erken biter, ben de ça/yd yapmadığıma pişman olmam diye düşünüyorum.

Mezun olduktan sonra ne kadar etkilidir? Erasmus yapamazsın ça/yd yaparsan diyorlar bir de, ça/yd başvuruları da 2-3 hafta sonra bitiyor. "Biryere başvururken iki alanda birden bilgili-deneyimli olmaktan daha iyi ne olabilir ki" düşüncesini de aklımdan bir türlü çıkaramıyorum, o yüzden tamamen ikilemde kaldım.

Yardım pls.
Sosyal ağlarda paylaş

Okuldan okula değişebilir bu sorular. Çift anadal ve yandalda bütün bölümün derslerini almıyorsun. Belli sayıda ders var. Bütün bölümü okumuyorsun ama genelde yüklenen ders sayısı nedeniyle özellikle çiftte bir min. bir sene uzatma durumu var. Bunun yanında hangi bölümden çift ve yan aldığına dikkat et. Benim okulda malzemecilerin hocasıyla bizim bölümün hocaları arasında lab.lar nedeniyle bir kızgınlık vardı mesela. Bizim bölümden malzemeye ders almaya gidenler hep sıkıntı çekti. Finaller çakışınca yardımcı olmadılar, dersler çakışınca "yoklamadan puan kırıcaz" dediler.

Yani böyle bir şey düşünüyorsan kendi asıl bölümünü seçtiğin gibi dersleri, hocaları falan kontrol ederek seç.
Sosyal ağlarda paylaş

Çift anadalda matematik yada fizik gibi genel herkesin aldığı, saydırabilceğin dersler dışında ( statik + dinamik'i geçmişsindir mekanik olarak sayarlar ) tüm dersleri alırsın.

Not : Ama mimarlık okuyorsan mühendislikle çap yapıcam diyorsan, o matematik gibi derslerin hepsini bir daha aldırırlar sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Novichok said:

Sonuçta iki üniversite mezunu gibi oluyorsunuz ama eğer yönergelerden doğru anladıysam bir dönemde 16 ders alabilmek gibi üstün bir özelliğiniz yoksa okulu 1-2 sene uzatıcaksınız. Hiç güzelim ortalamanın içine etmeyim, o 1-2 senede de master yaparım hem daha iyi hem daha rahat olmaz mı gibi düşünmekten de kendimi alamıyorum bazen. Hatta illa kasıcaksam üstten ders alırım, yaz okuluna da giderim bölüm erken biter, ben de ça/yd yapmadığıma pişman olmam diye düşünüyorum.

çok doğru düşünüyorsun abicim böyle devam et
%95 boş iş bu çap/yandal. Fazla inek olanlar biraz daha oyalansınlar diye uydurmuş olmalarından şüphe duyuyorum.

Ha tabi istisnalar var. Mesela forumda Chemical var. Endüstriyel tasarımla makine müh. mi ne çap yapıyor ama adam zehir gibi maşallah tam bu işin adamı yani :P

Gerçi birazcık fazla radikal bir yorum oldu bu. Mutlaka okuluna bölümüne göre güzel açılımlar sağlıyordur. Fakat işverenin gözüne daha iyi girmek amacı var ise inan boş iş bak onu söyleyeyim.

Çok iyi bir öğrenciysen erasmus'da en kral en istediğin ülkeye üniversiteye git ve de okulunu ortalam düşürmeden uzatmadan bitir işte. Daha ne istiyorsun ki? Zaten bu bile zor biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Örneğin, bizim okulda (Koç) yakın arkadaşım yaptı. Ekonomi + İşletme. Bizde 5 ders veriliyor, ortalama iyiyse 6 fln alabiliyorsun. O da 6. dersi ve normal seçmeli derslerini İşletme dersleri aldı, okul uzamadı. Sonuçta çoğu ders ortak, alan seçmelilerini 1. lisans + normal seçmeli derslerini yan dalın derslerini alınca uzamıyor bizde.
Şimdi baktım da ders programıma bende baya tarih seçmelisi almışım, başvursaydım bende tarih yandalı yaparmışım sgfdg.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldığın derslerin sana fayda sağlaması lazım. Mesela CS okuyorsun. İleride kendi firmanı açmak istiyorsan işletme veya econ dersleri alman senin işine yarar. Vizyonunu genişletir. Daha kolay işe girmeni veya daha iyi bir firmada çalışmanı sağlamaz. Bu nedenle hedeflerin önemli. Senin hedefin bir firmada belli bir yere gelmekse o zaman ne okursan oku, üzerine MBA yap geç.

Çap hiçbir şeydir, not her şey. Çap yapıcam diye notların düşmesin sakın. Ortalama daha değerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...