SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Öncelikle db'nin sqlite olduğunu belirteyim. Şimdi diyelimki elimizde 3 table var, 1. personalInfo // burda personID, firstName, lastName vs. var 2. refs // burda referenceID, firstName, lastName vs var 3. references_person_link // burda da personID ile referenceID var linklemek için (1 kişinin birden fazla referansı olabiliyor) Şimdi istediğim şey personalInfodan sadece personID'yi alıp (her personID için) refs tablosundan o personID ile bağlantılı olan referansları almak(isim, soyisim, numara falan tablodaki herşey). 30 çeşit join olunca kafam baya bi karıştı. He bir de references_person_link tablosunun parentTable'ı personalInfo, childKey'i ReferenceID, parentKey'i de personID olarak yapmışım zamanında, yanlış da olabilir siz mantığı anladınız hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 yukarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 su anda o kadar cok stored procedure ile ugrasiyorumki bi kahve molasi verrim paticige gireyim dedim, baska bi sql sorgusu gordum.. kac kac kac... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 kaçma gel :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 detayli bakamadim ama yanlis anlamadiysam istedigin bu select * from personalInfo left join references_person_link on personalInfo.personID = references_person_link.personID left join refs on refs.referenceID = references_person_link.referenceID istersen inner join de yapabilirsin ama diger tablolarda esi olmayan person bilgisi gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 personalInfo tablosunda referenceID yok maalesef bir de sadece personID yi seçicez personalInfo'dan select personID from personalInfo............ yapınca da error:ambiguous column name oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 yanlis c/p olmus, guncelledim. kolonlari da joinlerde tabloadi.kolonadi seklinde cagirman gerekli. yani personalInfo.personID olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 personalInfodan sadece personID'yi seçmek için select personalInfo.personID from.......... yapınca sadece personIDleri seçiyor 1 2 3 4 vs diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 e abi sende sadece personID leri seçicem diyosun,1-2-3-4 vermesi normal değilmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 select p.personID, r2.* from personalInfo p left join references_person_link r1 on personalInfo.personID = references_person_link.personID left join refs r2 on refs.referenceID = references_person_link.referenceID Tekil bi kayıt için istiyosan, atıyorum personID'si 50 olan adam için, query'nin sonuna where p.personID = 50 yazarsın gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Kojiroh said: select p.personID, r2.* from personalInfo p left join references_person_link r1 on personalInfo.personID = references_person_link.personID left join refs r2 on refs.referenceID = references_person_link.referenceID Senin dediğin gibi yapınca no such a column personalInfo.personID dedi sonra aşağıdaki gibi değiştirince düzeldi ama bunun mantığını bi ara açıklaman lazım bana sfd select p.personID, r2.* from personalInfo p left join references_person_link r1 on p.personID = r1.personID left join refs r2 on r2.referenceID = r1.referenceID Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2011 Orda her seferinde adlarını uzun uzun yazmamak için tablolara alias veriyosun. "select * from personalInfo p..." olduktan sonra artık personalInfo.bilmemne değil de p.bilmemne yazıyosun kolonlarla ilgili bi şey yapacağın zaman. Mesela ben kopi peyst yaparken ordaki personalInfo'yu unutmuşum o yüzden patlamış. p demek gerekiyodu onun yerine. Select'ten sonraki ilk kısımda da (p.personID, r2.*) hangi kolonları seçmek istediğini belirtiyosun işte. r2'den yani refs'ten tüm kolonlar gelsin, p'den yani personalInfo'dan sadece personID'si gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar