Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gnome2 forku çıkacakmış

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Açık kaynak kodlu yazılım işinin en kıl yönü bu. Canonical Gnome ile yolları ayırdı, Gnome2-Gnome3 biraz da MacOS arayüzü çakması Unity çıkardı. Gerçi desktop manager baya bi hafifletildi ama arayüz iğğreniççç.

Sonuç olarak, Gnome3'ten ve Unity'den memnun olmayan bi grup manyak Mate Desktop diye bişey hazırlıyolar. Abi kimse bunlara demiyo mu; XFCE, KDE, Gnome, Unity, vs. bi sürü desktop varken bi tane daha eklemenin ne anlamı var ulan?! KDE, Gnome ekibine falan katılın işte hasta mısınız?

falan.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O ekibe katılsınlar diyorum ben de işte. Ama Gnome2 ekibi çok konservatifdir, belki ondan böyle birşey istemişlerdir. Eğer çok değişiklik yapacaklarsa olabilesi var ama yine de yaş iş biraz yau.
Mesaj tarihi:
zararı var, dolaylı ama. bunu yapan adamlar kendini geliştiricek iyi güzel, belki ufak bi kullanıcı çevresi edinecekler. Kaptırıp gitmiş belli başlı köklü desktop projelerine katılsalar onlar çok daha kaliteli olacak. Linux dağıtımlarında da benzer hikaye geçerli. çok fazla dağıtım var, masaüstü kullanımda halen problem yaşıyo çoğu. mesela Redhat türevi bi distro kullandığında notebooktaki wireless broadcom falansa yandın. bazen firmware yüklemeye kadar gidiyo iş. diğer yandan debian tabanlı ubuntu mesela cart diye çalıştırıyo genel geçer donanımın hemen hepsini.

geri kalıyolar yani, zararı bu.
Mesaj tarihi:
unity güzel ama 11.04 çok sık göçen bir işletim sistemi ya.

ayrıca unity'nin en kötü yani ne aradığını bilmiyorsan onları görmeni sağlayan bir liste yok, menü yok yani, illa ki yazarak bulucan, bu da işi zorlaştırıyor.

gerçi 10.04 LTS kurdum, çirkin geldi gözüme, eye-candyliği aramadım diyemem. 11.10'a artık
Mesaj tarihi:
11.04 hic stabil degil yalniz
unity'de hic sevmedim.

bide gui ile niye bu kadar ugrasiyorlar ki. gitsinler kafa kafaya verip core ile ugrassa ya bu adamlar direk, belki epic bi os cikar ortaya.
Mesaj tarihi:
bence forklamakda sorun yok. bir suru yazilimci gruplari var, bunlar farkli disiplerde egitilmisler, bunlarin hepsini ayni projeye toplamak gercekten zor oluyor. cogu buyuk projelerin mimarlarida cok konzervatif herifler, kolay kolay size dogru gelen seyleri kabul ettiremiyorsunuz. onu birakin yaptiginiz patchleri bile alip, biraz degistirip kendi isimlerinde koyabiliyorlar. ben bi kac kere yasadim cok uyuz olmustum gercekten.

ama bir proje forklanip, o projede dogru seyler yapilinca, diger gruplarda onlarin yaptiklarinda esinlenebiliyor, hatta bazen merge oluyor.

zaten open source en zevkli yanida o ozgurlugu yasamak, istedigin gibi at kosturmak, herkes 50 kerede soylese yanlis yapip anlaman filan heh.
  • Yeni Oluştur...