Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır - Bakteri

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

2 hafta önce Sabancı Universitesinde Genetik ile ilgili bir konferansa gitmiştim. Profosor genetik kodlarla dna larla oynanmanın zararlı olmadığını savunuyordu. Neyse biz dinlemeye devam ediyoruz. Bu adam konuşmasına devam ederken "Şu konserve mısırları gerçek mısırmı sanıyorsunuz? Onlar geni değiştirilmiş Bakteri" falan dedi. Birden tartışma kavga falan çıkmıştı öğrenciler birbirine girdi. Çok ilginç gelmişti. O konferanstan çıktıktan sonra bayadır kafa yoruyorum. Eğer bir bakteri genetiği değiştirilerek mısır tanesi oluyorsa bir domateste insan olmaz mı? İnsan bedenini bile genetiği değiştirerek yenileyebilirsin diye düşünüyorum...
Görüşleriniz neler sizlerin?[signature][hline]:):(
Sosyal ağlarda paylaş

The scientists hala dna olayını cozebilmis deil. dna degistirilmesi sonucunda neler olacagı bilinmiyor.İnsan dnası beyinden sonra en karmasık iştir

Hic bir sey yoktan insan olamaz cunku insanda ruh wardır fakat insan yenilenebilir cunku insanda buyume,tip,degisik yetenekler kendi dna larında war.Bunlarda ana babadan gelir.Dna lar izin verirse spidey bile oluruz.

En buyuk kanıtı ise bunların 6-7 parmaklı doganlar vs vs

[Bu mesaj Halueth-N tarafından 26 Eylül 2004 01:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence çoktan değiştirilmiş çoktan yapılmış şeyler bunlar illegal laboratuarlarda kimbilir kaçtane 8 kollu insan yapıp öldürmüşlerdir?
Diğer ilginç olan ise yaratmak allaha mahsustur fakat bir insan eğer yapabiliyorsa ruhsuzmu oluyor nasıl yani kafamı karıştırdı...[signature][hline]:):(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ferrero, 26 Eylül 2004 01:53 tarihinde demiş ki:
Diğer ilginç olan ise yaratmak allaha mahsustur fakat bir insan eğer yapabiliyorsa ruhsuzmu oluyor nasıl yani kafamı karıştırdı...

Arada canım cekti soyliycem: Is there a ghost in this shell?[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmaları alakasız noktalara çekmekte ne kadar başarılısınız.

Adamın orada söylemeye çalıştığı şey bakteriyi mısır yapmak değil, yoğurt üretiminde olduğu gibi bakterilerin yardımı ile mısır üretimini kolaylaştırmak olsa gerek. Aynı şey diabetlilerin kullandığı insülinde de var. Rekombinant DNA teknolojisi ile bakterilere eklenen bir DNA dizisi ile istediğimiz proteinleri üretebiliyoruz. Sunumu yapan adam biraz popülizm yapmak istemiş belliki.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla ne alaksı var bunun? OTpıgı bozmıyalım

Ayrıca sen hareket etmek icin kaslarını kullanıyorsun ve kaslarinda hareket etmek icin kalsiyum ve atp kullanıyor.

Eger nasıl var oluyorum nerde bu guc diyorsan, sanırım var olusu tartısmıyorduk forumlarda.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o lafı sana demedimki. :)

Geni değiştirilmiş bakteri, rekombinant DNA teknolojisinden nasibini almış bakteri oluyor. Aslında doğru tanımlama "gen eklenmiş bakteri" olacak.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
Sosyal ağlarda paylaş

yuh mısırdan bakterimi? adam herhalde bakteriden elde edile bir enzimle falan yaptık demek istemiş ama büyük bir ihtimalle popülarist ve egosunu tatmin etmek için karmaşa çıkarmış. Oha bende tanımadan etmeden neyse..[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

genleriyle oynanmış yiyceklerin yarardan çok zararı olduğunu okumuştum bi yerlerde, 1 yıl sonra tarladan ürün alamadığını söyleyen çiftçiler vardı. nedir ne değildir bilemem ama öyle hormonlarla genlerle oynanması felan kıl ediyo beni.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 26 Eylül 2004 02:18 tarihinde demiş ki:
bakteri kolonisinin genlerini değiştirip mısır tanesi haline getirmiştir belki de.
ya da japonla yapıştırmıştır.

muhahahah espri yeteniği fazla bi arkadaş...
Ferreronun dediği doğru aynı şeyi bende bi sitede okumuştum...[signature][hline]zevkler ve renkler tartışılmaz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halueth-N, 26 Eylül 2004 01:56 tarihinde demiş ki:
o na bakarsan sen suan nasıl hareket ediyosun.Seni hareket ettiren bisimi war?Bu enerji bu guc nasıl oluyor?Yel degirmenini donduren sudur.Suyun akmasını saglayan yerin yatay konumudur.Fakat ben nasıl hareket ediyorum he buna cvp verin

Aldığın besinlerin hücrelerde kimyasal reaksiyonlarla ayrıştırılması sonucu çıkan kimyasal enerji...

Herşeyi Allah'a, dine bağlayıp gözünüz kapalı oturacağınıza biraz araştırın.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 26 Eylül 2004 14:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Rew'e katkıda bulunayım: Kaslardaki nöromusküler plağın uyarılması sonucunda depolanmış Ca açığa çıkar ve aktin, miyozin liflerinin birbirleri üzerinde kaymaları sağlanarak kasın boyu kısaltılır.

Yet another yaradılış thread![signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...