SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 İkinci bir emre kadar tablet veya telefon alımlarını durdurun bence millet. Çok tatlı şeyler olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Mum_Chamber said: neyi savundugunuzu anlamadim Şimdi bi kere teknik servis olayını ciddi ciddi yazmış olamazsın. Tabi ki teknik servisten doğrudan kâr etmeyecek ben diyorum ki insanlar en ufak sorunda kalkıp aletin sıfırını alınca teknik servisten apple ı daha çok tercih eder oldular doğal olarak. İşlemci dışında donanımda ne var diyorsun, dokunmatik olayı tüm telefon dünyasının gidişatını değiştirdi, kuralları baştan yazdı. Dediğim gibi maci, ipodu, itouch'ı, iphone derken adamlar teknoloji modası oldu resmen. Bugün benim başhekim tanıdığım sırf arkadaşları sende iphone yok mu ya dedi diye kalkıp iphone getirtiyor yurtdıiından, bu adam onlarca ülke gezmiş önemli bir doktor. Kalkıp sokaktaki apaçiler gibi sergilemek için telefon alıyor, rehbere girmekten başka bir şey bilmez. Şimdi bu adam os yüzünden mi apple'ı tercih ediyor? Servisçilerde, bakkallarda, sağda solda herkesin elinde iphonelar var, bu adamlar ios yüzünden mi apple tercih ediyor? Bu kadar popüler olmada os ın rahatlığının, kullanıcı dostluğunun, herkesin apple a program yazabilmesinin falan tabi ki katkısı var ama kalkıp os e indirgeyemezsin. Hele kalkıp google gibi bir şirketle ve androide yatırım yapmasıyla bu şekilde karşılaştıramazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 kazık yemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Myshkin said: abi sakin biraz. Şimdi mobile developer olarak konuşuyorum. Evet apple dizayn olarak iyi, kullanımı ve performansı bu konuda gayet başarılı ama, hatta büyük bir ama generic değil. Tutupta iOS'u başka hiçbir makinaya yükleyemezsin. Android burda feci güçlü, çinde üretilen 100-150 milyonluk tablette bile var. Nook e-ink e-book readerlarda bile var. Var oğlu var. Bunu sağlamak için bazı şeylere ödün vermek zorundalar. Ha apple kullanıcı dostu mu kullanış olarak evet fiyat olarak hayır. Apple feci şekilde kar ediyor (bi başka deyişle milleti kazıklıyore). Ama evet annemde rahatça kullanabilir. Ama gelecek nesilin beklentisi biraz daha fazla. Program geliştirme olarak, apple store ile android market arasında sayı bakımından pek fark kalmadı. (280.000 ap storeda var, geçen kasımda 200.000 android markette vardı geçmiş bile olabilir android market). Google, Motorolayı satın aldı ne oldu? Hiiç belki nexus serisine devam eder, nexus tap çıkarır böylece piyasada core android dediğimiz üretici firmanın romlamadığı android sayısı artar. Ve evet daha kaliteli telefonlar çıkar piyasaya. Ama soru şu : yakına rkadaşına tavsiye edecek olursan hangisi ? Telefonda Android; Tabledde ipad 2 (bu meretteki dokunmaya karşı tepkime hızı yok abi başka alette hngh), oda şimdilik. Apple'ın fecii sadık alıcısı var. Hiçbir zaman markette payı çok küçülmez. Neyse param olsun bi mac mini alamda bende saldıram iOSda geliştirmeye de tam mobile developer olam asdfdsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 once mac os - windows simdi ios - android degismeyen oyuncu apple. adamlar cok iyi, 200000 yazilim var android markette, kaliteleri ortada, girde duzgun bir seyler yaz alalim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ios iyi. zaten diğer tüm bileşenler ios çevresinde toplanıyor. kullanıcı alışkanlığıydı, görselliğiydi vs. ios sayesinde deli gibi kâr etti adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 androidde var ki... 2 tane oyun var ama dandik diğerleride şirketlere yazıos (veya sdk yazıyoruz.) İştediğiniz bişey varsa söyleyin abi aklıma yatarsa yapar koyarım markete bedavaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 iOS şundan başarılı, 7 yaşındaki çocuğun da 70 yaşındaki adamın kullanabileceği kadar basit. Evet söylediğim şey çok basit gelebilir ama başarısının belki de en büyük nedenlerinden biri de bu. Android böyle değil maalesef. Bundan dolayı consumer electorics pazarında ios kadar başarılı olması hayal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ios - wow digerleri - diger mmorlar iste :P grafik gzuel ses guzel ama oynanabilirlik yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 hiçbir zaman hiçbirisi bir ios olamayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Android>ios bence. ama hemen vurmayın. hani notification falan var. istediğin şeye max 3 aksiyonla geçebiliyosun. her şey senkronize. Bir sürü Custom ROM var. istediğini kur. oyun hamuru gibi Os. Android + Sense UI yapınca cok daha süper oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 abi kullanmayı biliyorsan android>>>>>>>>>>>>>>>>>>ios ama genele baktığında mesela anneme android alırsam öldüm demektir. babamda var. arada skype'tan arayıp ne bu diye soruyor. kameradan telefona ayar yaptırtıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ben biliyorum kullanmayi android ama su var, cep telefonunda bu kadar karmasaya ihtiyacim ok benim yahu :) yani cift cekirdek aldik s2, hic bir ise yaramiyor pili bitirmekten oteye gecmiyor, flashd estegi dedik hic bir isime yaramiyor, iphone dan harici bir seye kullanmadim anca videolar e zaten izledigim her turlu video icin artik sitelerde iphone icin video surada diye link var veya otomatik aciyor o linki siteler, yani androidin ozellikleri gercekten %3-5 lik bir insan icin olmazsa olmazdir herhalde, hani benim gibi internete gir maillerine bak, telefon et mesaj yaz, telefonunla eglen dur tipindeyseniz su an! icin iphone ve ios onde , gelecek ne getirir bilemem ama bu kadar farkli donanima yazilan programlarin devamli bilmemneden oturu force close muamelesi gormesi cok itici, bir oyun cekiyorum, osu biraz kurcaliyorum pofff calismiyor veya tekrar install etmem gerekiyor... istedigim aldim oynastim, program oyun cektim calisacak ne olursa olsun, rom yukluyorsun her biri birbirinden cacik zaten elin oglundan gelecek tek kisilik calismayla uretilmis romdan bir bok beklentim de yok ama iste belki diyorsun pil omru artar oda yok, devamli bir baska soruna gebe romlar. bir telefonda 2.3.4 update i var 3 ay onceki telefonda 2.2 froyo kullaniyorsun. yani open source felan super bir dusunce ama binlerce farkli telefon ve ureticinin ayni os uzerinde asik atacam diye kullaniciya cektirdigi cile biraz fazla benim gibi basit normal! :P kullanici icin. ios an itibari ile %90 lik kesime cok daha iyi hitap ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 acayip heyecan yaptim duyunca, google bi ara bu android arayuzunu daha az esnek yapicaz stabilite icin demisti acaba sistem 4.0 dan sonra boyledir diyip agirligini koyar mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 insallah yaparlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 cok kotu bi deal bence, microsoft'un skype dealindan bile kotu acikcasi. sebebi de su, adamlar android business modelini degistirmeyecekler. oturup hardware'den kar etmek gibi bi amaclari da yok haliyle, ne google'in ne microsoft'un. patent savasi bu isin en buyuk sebebi olmali, baska bi aciklamasi yok. onun icin de 12.5 milyar dolar verilir mi, bence verilmez. ama heriflerin elbet bir bildigi de vardir. su haliyle microsoft'un neredeyse bedavaya getirdigi nokia dealindan cok daha kotu gorunuyor bana. bir de bunlarin hepsinin uzerine Google'in fabrika, uretim vs gibi konularda hic tecrubesinin olmamasi cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 adamlar nortelden 6bin patenti 4.5milyara alacagina motoroladan 17bin patenti 12.5milyara aldilar. yaninda da en basarili android ureticisi bedavaya geldi. iyi bir deal bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Google'ın trecrübesi olmasına gerek yok, içindeki adamlarla alıyo sonuçta firmayı, hatta bi yerde tecrübeyi de satın almış oluyo. O değil de şimdi Symbol de google'a geçmedi dimi? edik: Madem herşeyi herkesten iyi bilen fanoylar kavgaya tutuşmuş yine, bana şunu açıklasınlar. iphone'un başarısını anlamak mümkün, gayet haklı bi başarısı var, ama ipod nedir yaa? Amerikan halkının mallığından başka bi sebep gelmiyo ipodun başarısı ile ilgili aklıma, çıktığı zaman da isim dışında hiçbi yenilik getirmeyen sıradan bi mp3 çalar sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 sallıyosun şarkı degistiriyor galiba. bir de ses kalitesi çok iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 eheh adamlar shuffle sattı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 http://www.apple.com/ipodshuffle/ hata bunu yapmışlar alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 sen fanboyluk konseptini hic anlayamamissin aktiftablet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 abi o zamanlar fanboylukta yok ki bu kadar. adamlar sıradan mp3çaların adına ipod dediler, ve herkes aldı, açıklayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 ipod bence mp3 playerlara bir farklılık getirdi. Adamlar eli yüzü düzgün alet üretiyorlar ve zamanından çok ileri bir aletti ipod ilk çıktığında. Şimdilerde sıradanlaştı zaten işte yok kamera ekle incelt ekranı renklendir falan aynı malı boyayıp boyayıp satıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 cowon'dan haberi bile olmayanlara kakaladıkları zamazingoları mı diyorsunuz abi? aşırı gereksiz bi dönemdi o evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar