Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 bende korumalı prizlerden vardı. bu aletin kutusu üzerinde "ups'ye takmayınız" gibi birşeyler yazıyordu, direk olarak ana hatta bağlanması gerekliymiş. elektrikle uğraşan, elektrik bölümü mezunu üyeler felan vardı onlara sormak istedim. bir ups alsam, en az 4 tane prize ihtiyacım olduğu için buna korumalı priz cihazından taksam sorun yaratır mı? korumalı olmayan standart çoklu prizlerden alsam onu taksam ne değişir? gerçi ups alınca zaten ups koruma yapacak, ekstradan korumalı prizin korumasına da gerek kalmıyacak da, teknik birtakım bilgiler olsa güzel olur.
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 ups'in ne akımı ne de kapasitesi yeticek 4 tane prize takman gereken aletleri çalıştırmaya
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 kemik. ups ve calısacak aletlere gore degisir o. ısıtıcı falan takacaksan olmaz mesela. ama laptop, hoparlor falan calıstırırsın. korumalı prizden kasıt delikleri kapaklı olan mı? bunun konuyla pek ilgisi yok sanırım. korumalı ya da korumasız farketmeyecek cunku.
manve Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 korumali priz dedigin kendinden sigortali prizler var onlardan heralde. adamlar kullanma dediyse kullanma iste bosver, al carsidan duz prizlerden onu tak oyle kullan =)
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 korumalı priz dediğim surge outlet diye geçiyor olması lazım. bu arada 4 tane cihaz takıcağım dediğim de bi kasa bi monitör bi hoparlör bi de printer gibi düşün. 4 tane radyatör aynı anda koysam zaten evin hattı kaldırmaz onu.
throine Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 ups prizi ayrıdır tek çubuk çıkıntı vardır prizde. sonuçta ups'in gücü bağlanacak yük sayısı belli. millet gidip her istediğini takamasın, gereksiz yük binmesin diye böyle.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 o zaman çoklu prize ups mi takıcaz?
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 iyi bi kasayı ve bi monitörü kaldırmıyor mesela ufak bir ups, printer laserjet ise onu kaldıracak ups bulman zaten zor. alıcağın ups'in değerleri, kasanın power supply watt'ı, ekranın kaç watt olduğunu belirtmen lazım
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 ups'nin bilgisayarı kaldırıp kaldırmayacağına neden takıldınız ben onu anlamadım.
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 kaldırmıyor çünkü benim kasayı kaldırmıyor mesela ups sadece surge protection olarak kullanıyorum
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 o niye oldu dersen yeterince para vermedim, başta kaldırıyordu sonra aküleri az bişey eskiyince kapanıyor artık.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 ups'nın bilgisayarı kaldırıp kaldırmayacağı senin için önemli bir etkense, 12kW/15kVA'lık bir UPS aldığımı var say. şimdi, sorum şu: said: en az 4 tane prize ihtiyacım olduğu için buna korumalı priz cihazından taksam sorun yaratır mı? korumalı olmayan standart çoklu prizlerden alsam onu taksam ne değişir?
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 ups üzeri korumalı prizin bi anlamı yok zaten. ups dalgalara ve şoklara karşı koruyor. korumalı priz upsnin olmadığı yerlerde önemli.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 anlamı yok zaten evet onu ilk postta söyledim. yalnız benim sorum ups ile korumalı prizler çalışır mı, çalışmaz mı, elektrik aksamlarında probleme neden olur mu. vs.
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 12kW ups'in 12kW'lik kullanıma yönelik sayıda prizi yoksa takabilirsin çoğaltıcı takıcağın cihazların toplam çektiği güç, belirtileni geçmediği ve taktığın çoğaltıcının bu miktarlarla sorunu olmadığı sürece. surge protection takamamanın nedeni UPS'lerin square wave olup, surge protectorlarının sine wave'e göre tasarlanmış olması diye gördüm http://www.youtube.com/watch?v=3dEJIzwa_3E
throine Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 hhe öyle dandik UPSler kare dalga çıkış hep.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Chemical said: 12kW ups'in 12kW'lik kullanıma yönelik sayıda prizi yoksa takabilirsin çoğaltıcı takıcağın cihazların toplam çektiği güç, belirtileni geçmediği ve taktığın çoğaltıcının bu miktarlarla sorunu olmadığı sürece. surge protection takamamanın nedeni UPS'lerin square wave olup, surge protectorlarının sine wave'e göre tasarlanmış olması diye gördüm http://www.youtube.com/watch?v=3dEJIzwa_3E
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 laboratuar wave generator-osilatör ikilisinde elle ayarları çevirerek ambulans sesi, polis sireni, fırtına sireni çıkarmaca bir sanattır.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Bizim ofiste tuncmatik lite 1000 modelinden var bi kaç tane, şu: http://www.tuncmatik.com/tr-tr/productDetail.asp?RecID=129 1 tanesine 2 kasa, 2 monitör, 1 laserjet yazıcı, 1 oki vuruşlu yazıcılardan, 1 24lük switch, 1 router, 2 telsiz telefon, 1 scanner, 1 fax bağlı ve daha hiç bir sorun yaşamadık hehe
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 zaten kaydedip direk kapatmak için, çalışmak için değil. 1 dakika verse bile yeter. E madem kaydedip kapatmak için, niye scannerı yazıcıyı falan bağladınız diye sorarsanız çoklu priz eksikliğinden sdf
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Chemical said: surge protection takamamanın nedeni UPS'lerin square wave olup, surge protectorlarının sine wave'e göre tasarlanmış olması diye gördüm http://www.youtube.com/watch?v=3dEJIzwa_3E güzel açıklama. o zaman spider'ınkinin çalışmasının nedeni ups'sinin sinus wave olmasından dolayı demek ki. biz de sinus wave bi ups alırsak çalışıcak anlamına geliyor.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Ha evet bide çoklu priz koruyuculu o dediğinden
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Abi nasıl ups kullanıyorsunuz anlamadım ki? Benim UPS'de iki makine, 1 lcd 2 crt bağlı ve 15dk enerji sağlıyor. Eğer 1 monitör 1 pc bağlarsam 30 dakika kesintisiz gidiyor makine. Ayrıca modem şarj cihazı vs de bağlı makineye. O korumalı çoklu prizlerden takma. Normal çoklayıcı bağla eğer kaldırıyorsa... Bir de asla 5+1 ses sistemi ya da lazer yazıcı bağlama. Bu yani. Tunçmatik 1000 Lite kullanıyorum. Galiba ofisin tamamını bağlamış arkadaşınki ile aynı. :D Ama dediği doğru. Çok sağlam çıktı makine. :P
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2011 lazer yazıcının olayı ne
Öne çıkan mesajlar