Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektrik, ups, korumalı (çoklu) prizler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bende korumalı prizlerden vardı. bu aletin kutusu üzerinde "ups'ye takmayınız" gibi birşeyler yazıyordu, direk olarak ana hatta bağlanması gerekliymiş.

elektrikle uğraşan, elektrik bölümü mezunu üyeler felan vardı onlara sormak istedim.

bir ups alsam,
en az 4 tane prize ihtiyacım olduğu için buna korumalı priz cihazından taksam sorun yaratır mı?
korumalı olmayan standart çoklu prizlerden alsam onu taksam ne değişir?

gerçi ups alınca zaten ups koruma yapacak, ekstradan korumalı prizin korumasına da gerek kalmıyacak da,
teknik birtakım bilgiler olsa güzel olur.
Mesaj tarihi:
kemik. ups ve calısacak aletlere gore degisir o. ısıtıcı falan takacaksan olmaz mesela. ama laptop, hoparlor falan calıstırırsın.

korumalı prizden kasıt delikleri kapaklı olan mı? bunun konuyla pek ilgisi yok sanırım. korumalı ya da korumasız farketmeyecek cunku.
Mesaj tarihi:
korumali priz dedigin kendinden sigortali prizler var onlardan heralde. adamlar kullanma dediyse kullanma iste bosver, al carsidan duz prizlerden onu tak oyle kullan =)
Mesaj tarihi:
korumalı priz dediğim surge outlet diye geçiyor olması lazım.

bu arada 4 tane cihaz takıcağım dediğim de bi kasa bi monitör bi hoparlör bi de printer gibi düşün.

4 tane radyatör aynı anda koysam zaten evin hattı kaldırmaz onu.
Mesaj tarihi:
ups prizi ayrıdır tek çubuk çıkıntı vardır prizde. sonuçta ups'in gücü bağlanacak yük sayısı belli. millet gidip her istediğini takamasın, gereksiz yük binmesin diye böyle.
Mesaj tarihi:
iyi bi kasayı ve bi monitörü kaldırmıyor mesela ufak bir ups, printer laserjet ise onu kaldıracak ups bulman zaten zor.
alıcağın ups'in değerleri, kasanın power supply watt'ı, ekranın kaç watt olduğunu belirtmen lazım
Mesaj tarihi:
ups'nın bilgisayarı kaldırıp kaldırmayacağı senin için önemli bir etkense,
12kW/15kVA'lık bir UPS aldığımı var say.

şimdi, sorum şu:

said:
en az 4 tane prize ihtiyacım olduğu için buna korumalı priz cihazından taksam sorun yaratır mı?
korumalı olmayan standart çoklu prizlerden alsam onu taksam ne değişir?
Mesaj tarihi:
anlamı yok zaten evet onu ilk postta söyledim.

yalnız benim sorum ups ile korumalı prizler çalışır mı, çalışmaz mı,
elektrik aksamlarında probleme neden olur mu.
vs.
Mesaj tarihi:
12kW ups'in 12kW'lik kullanıma yönelik sayıda prizi yoksa takabilirsin çoğaltıcı takıcağın cihazların toplam çektiği güç, belirtileni geçmediği ve taktığın çoğaltıcının bu miktarlarla sorunu olmadığı sürece.

surge protection takamamanın nedeni UPS'lerin square wave olup, surge protectorlarının sine wave'e göre tasarlanmış olması diye gördüm

http://www.youtube.com/watch?v=3dEJIzwa_3E
Mesaj tarihi:
Chemical said:

12kW ups'in 12kW'lik kullanıma yönelik sayıda prizi yoksa takabilirsin çoğaltıcı takıcağın cihazların toplam çektiği güç, belirtileni geçmediği ve taktığın çoğaltıcının bu miktarlarla sorunu olmadığı sürece.

surge protection takamamanın nedeni UPS'lerin square wave olup, surge protectorlarının sine wave'e göre tasarlanmış olması diye gördüm

Mesaj tarihi:
Bizim ofiste tuncmatik lite 1000 modelinden var bi kaç tane, şu:
http://www.tuncmatik.com/tr-tr/productDetail.asp?RecID=129
1 tanesine 2 kasa, 2 monitör, 1 laserjet yazıcı, 1 oki vuruşlu yazıcılardan, 1 24lük switch, 1 router, 2 telsiz telefon, 1 scanner, 1 fax bağlı ve daha hiç bir sorun yaşamadık hehe
Mesaj tarihi:
Chemical said:

güzel açıklama.
o zaman spider'ınkinin çalışmasının nedeni ups'sinin sinus wave olmasından dolayı demek ki.

biz de sinus wave bi ups alırsak çalışıcak anlamına geliyor.
Mesaj tarihi:
Abi nasıl ups kullanıyorsunuz anlamadım ki? Benim UPS'de iki makine, 1 lcd 2 crt bağlı ve 15dk enerji sağlıyor. Eğer 1 monitör 1 pc bağlarsam 30 dakika kesintisiz gidiyor makine. Ayrıca modem şarj cihazı vs de bağlı makineye.

O korumalı çoklu prizlerden takma. Normal çoklayıcı bağla eğer kaldırıyorsa... Bir de asla 5+1 ses sistemi ya da lazer yazıcı bağlama. Bu yani.

Tunçmatik 1000 Lite kullanıyorum. Galiba ofisin tamamını bağlamış arkadaşınki ile aynı. :D Ama dediği doğru. Çok sağlam çıktı makine. :P
  • Yeni Oluştur...