Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warcrafttaki goruntu sorunsali

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Simdi soyle ilginc bir durum var ki: Ekran kartimin yeni versiyon driverimi yuklemis olmama, direct x9.0 a sahip olmama ve dxdiagda herseyin normal olmasına ragmen warcraft oyununu acinca oyunun acilmasina ragmen goruntu gelmiyor. monitörün tüm ışıkları yanıp sönmeye başlıyor... oyunun açıldığını biliyorum çünkü o ana menüdeki zincir sesleri duyulabiliyor.. escape tuşunu bi kaç kez kokleyince de cikiyorum oyundan... bir fikri olan var mı acaba?[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Sosyal ağlarda paylaş

bence monitör tazeleme hızı gerektiğinden fazla bir değere çıkıyor. monitörün öyle garip bir tepki vermesi bundan olabilir, başka bir şey gelmedi aklıma.

directx 9.0b daha güvenli diye biliyorum. bir onu yüklemeyi dene.

tazeleme sorunu için ise, RefreshLock adlı bir program var. bu programı aktive ettiğin zaman, olabilecek bütün çözünürlüklerde optimal tazeleme hızını kullanıyor. windows istediği kadar sapıklık yapsın, monitörün desteklediğinden yüksek bir değere çıkıp sapıtamaz. program da 1 exe'den oluşan küçük ve basit bir program. 2-3 yıldır kullanırım. yanlız sitesini google'dan buldum, umarım doğrudur ve umarım sorunu çözer.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 23 Eylül 2004 23:03 tarihinde demiş ki:
Simdi soyle ilginc bir durum var ki: Ekran kartimin yeni versiyon driverimi yuklemis olmama, direct x9.0 a sahip olmama ve dxdiagda herseyin normal olmasına ragmen warcraft oyununu acinca oyunun acilmasina ragmen goruntu gelmiyor. monitörün tüm ışıkları yanıp sönmeye başlıyor... oyunun açıldığını biliyorum çünkü o ana menüdeki zincir sesleri duyulabiliyor.. escape tuşunu bi kaç kez kokleyince de cikiyorum oyundan... bir fikri olan var mı acaba?

tıpatıp aynısı sorun ben de jedi academy singleında yapıordu. Daha once oynuodum (oyun ilk cıktıgında :)) 1 sene felan sonra yukledim oyun calismamaya basladi demek ki sürücüden.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun başıma geldi windows tazeleme oranı oalrak garip değerler ullanmaya çalıştığı için warccraft aşıldığıında görüntü sapıtıyordu. Kısaca tazleme oranıyla ilgili bir sorun monitörün oyunu açtığın çözünürlükte kaç hz çalışıyorsa onu windows dan ayarlaman gerekiyor (ekran kartı nvdia sie advanced ayarlarında refresh rateleri maual olarak ayarlayabildiğin bir kısım var)
Bende görüntü zamanlama olarka geçiyor bir de bütün refresh rateleri 60 da sabitlemişim (monitörüne göre kendin ayarla)[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...