Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Voleybolcuya şort dayağı

Tokasra

Öne çıkan mesajlar

Defensive said:

Müslüman; elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kişidir. Amca burada yanlış anlamış herhalde. Müslümanlık zulüm ile değil, örnek olarak korunur, geliştirilir, sürdürülür.

Bunun dışında her koyun kendi bacağından asılır, amca karışmamalıydı.

Ayrıca delikanlı adam bir bayana vurmaz, hele bir müslüman hiç vurmaz çünkü; kadınlar erkeklere emanettir bunu bilir.

Bayan arkadaşa gelirsek; eğer müslüman ise vücudunun örtülmesi gereken yerleri örtmeyerek kendi inancına zaten ters düşmüş.

Şaka şaka zaten kim dini kuralları uyguluyor yada onu geç biliyor ki İslam dinini ? Bunu bilerek devam edersek, halkımız bilinçsiz ve duygularıyla hareket ediyor. Bu yüzden giyinirken bu gerçeği unutmamak lazım. Ne yazık ki öyle. En kibarı göz ucuyla keser, biraz ayısı ise ayı gibi bakar, biraz daha ayısı laf atar, daha ayısı el atar, sapkın götürür tecavüz eder. Yani Türkiye'de dilediğiniz gibi giyinmeye hakkınız var AMA bir mini etek giyerseniz yada bir dekolte ne yazık ki başınıza geleceklere hazır olmak zorundasınız. Bunu hiç bir şey değiştirmez.

Amcayı haksız buldum, bayan arkadaşı da dikkatsiz.

nasıl müslümansın kardeşim sen. hocan fetva verdi geçenlerde internet kötüdür, muzır neşriyat diye. çıh lan çıh internetten hemen. kes o kabloyu. töbe töbe inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı konu an itibarıyla saptı. Hangi ülke tam olarak islamiyeti uyguluyor bunu ben söyleyemem. Zaten bu bir anlayış,din yani ülkelere indirgenemez. Hangi ülke tam olarak %100 demokrat dersen bununda cevabı yok. Bilinemez. Müslümanlık denen çok şükela bir şey var ama ne yazık ki büyük bir kesim bunu bilmiyor. Ben bildiğimi iddia etmiyorum ha yanlış anlaşılmasın. Ben hem bunu belirtmek istedim hemde; bayan arkadaşın mensubu olduğu dine - büyük ihtimal müslüman - hemde sosyo-kültürel açıdan bağlı olduğu topluma çok da uymayan bir kıyafet giydiği söyledim. Doğru veya yanlış demedim. Bunun sonucunda tepki görmen ne yazık ki normal. Rüzgara karşı işemek yanlış. Been there done that.
Sosyal ağlarda paylaş

kıvırmanın anlamı yok.

afganistan, bilumum arap ülkeleri, endonezya, ırak, iran, sudan, türkiye. şu saydığım ülkeler müslüman mı değil mi onu söyle sen bana.

ulan kız antrenmandan çıkmış evine dönüyor. altında da basketbol şortu var. bu mu sosyo kültürel açıdan topluma uymayan kıyafet. bırak bu işleri. rüzgara karşı işemekmiş. yok artık daha neler.

yobaz deyince kızıyorsunuz sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Aluriel said:

islam bu değil diyorsun da müslüman diye geçinen ülkelerin hangisine baksam aynı muhabbet var.

Bak cevabı kendin veriyorsun :)

e olay buysa, yani dünya gerçekten müslüman olan insanlar yerine müslüman diye geçinen tiplerle doluysa demek ki asıl müslümanlık uygulanabilir bir din değil demek ki yapcak bişey yok. "abi özünde güzel din aslında" demekle olmuyor

ve tartışmayı başa sardım sdfdvcx
Sosyal ağlarda paylaş

e al işte zaten örnek üzerinden konuşuyoruz? adam dini görevini yerine getirdiğini sanarak kız dövüyor? bu insanlardan da bir sürü var türkiyede şurda burda. git irana bak ahlak muhafızı diye bişey var. bunları sen ideal müslümanlığa uygun mu görüyorsun? görmüyorsan demek ki "müslümanlık" diye bir sürü yanlış şey dönüyor bu dünyada. zaten dönmediğini söylemek hayal perestlik olur. bana toplumunun ne bileyim %90u müslümanlığı olması gerektiği gibi yaşayan bir ülke göster. Türkiye deme gülerim. Zaten tek de bir ülke yetmez o ayrı mesela. Sahip olacak bir olgu yok yani buna gavurlar "common sense" der bazı arkadaşlarımız bundan yoksun sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

kıvırmanın anlamı yok.

afganistan, bilumum arap ülkeleri, endonezya, ırak, iran, sudan, türkiye. şu saydığım ülkeler müslüman mı değil mi onu söyle sen bana.

ulan kız antrenmandan çıkmış evine dönüyor. altında da basketbol şortu var. bu mu sosyo kültürel açıdan topluma uymayan kıyafet. bırak bu işleri. rüzgara karşı işemekmiş. yok artık daha neler.

yobaz deyince kızıyorsunuz sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

bu ülkenin %98 i müslüman falan değil
%2-3 maksimum

Bu arkadaş çok güzel söylemiş.

Ardeth sen müslümanlığın gerçekten ne demek olduğunu biliyor musun ? Siyasal bir yönetim biçiminden bahsediyorsak burda gerçekten yazıklar olsun.

Gerçekten eleştirdiğin şeyin ne olduğu üzerine bir araştırma yaptın mı ?

Ardeth said:

şu da var ki zaten müslümanlığı olması gerektiği gibi uygulayan az sayıda insan da muhtemelen müslümanlık olmasa da iyi olma kapasitesine sahip insanlar olabilir. bi de bunu ele alınca iyi manasızlaşıyor bu durum.

Öyle birşeyler yazıyorsun ki üzerine tartışmanın anlamı yok. Şimdi sen öyle birşey diyorsun ki benim evrenin yaratılışından, insanın fıtratından, dinlerin üzerine bir yığın şey yazmam lazım. Çünkü sen müslümanlığı değil, inanmak - inanmamak olgusunu işaret ediyorsun. Evet dedim işaret etmek.

Son olarak islam tüm dünya insanlığını kucaklar, yani bir ülkenin %90'nının islamı olduğu gibi yaşamaması çok gereksiz bir referans. Bu bir yönetim biçimi değil anlatabiliyor muyum ?
Sosyal ağlarda paylaş

yok müslüman olmanın detaylı gereklerinden yola çıkmıyorum. insanlara, komşuna şiddet uygulamamak vs gibi basit bilindik şeylerden yola çıkıyorum. daha bunları bile yerine getirme konusunda büyük sorunlar yaşıyorsa dünya bu bir sorun.

yazdığın cümlelerin cevap niteliğini ise göremedim açıkçası. müslümanlığın çok temel ilkelerinden bahsediyorum yahu. yani dünya "ben müslümanım" deyip de sırf hayat tarzı kendininkine uymuyor diye başkalarına şiddet uygulayan insan dolu mu değil mi? e zaten müslüman olması gereken toplumun %90ı müslümanlığın temel gereksinimlerini yerine getiremiyorusa ve hatta buna zıt davranıyorsa "müslümanlık herkesi kucaklar" gibi felsefi cümlelerin pek bir anlamı kalmıyor. Oldukça somut şeylerden bahsediyoruz şu an. Yani dünyada müslümanlık diye bir din bile yok aslında bu açıdan bakarsak.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

dansöz gibi abi adam

Biz burda seninle bittik arkadaşım.

Sizin kaçırdığınız nokta şu; insanoğlu nefsine hakim değil. Eger güzel bir şekilde terbiye edilmezse her şeyi ama her şeyi istismar eder kendi nefsine uygun kullanır. İşini, arkadaşlarını, ailesini yada inandığı dini.

İslamiyette iyiye güzele binlerce örnek var. En ama en basit cuma namazlarında her zaman okunan bir ayet vardır bakın. Bu çok basit ama yazıyorum.

"İnnâllahe ye'mürü bi'l - ‘adli ve'l - ihsânive itâi zil-kurba ve yenhâ ‘anil - fahşai ve'l - münkeri ve'l - bağy. Ye‘ızuküm le‘alleküm tezekkerûn"

"Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor."

Peygamberimizin veda hutbesi; o zamanki tüm müslüman topluluklarına okunan hutbe;

"Sakin benden sonra eski sapikliklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayiniz"

"Biliniz ki, faizin her cesidi kalidirilmistir. Allah böyle hükmetmistir. Ilk kaldirdigim faiz de Abdulmutallib'in oglu (amcam) Abbas'in faizidir. Lakin anaparaniz size aittir. Ne zulmediniz, ne de zulme ugrayiniz."

"Dikkat ediniz, Cahiliyeden kalma bütün adetler kaldirilmistir, ayagimin altindadir. Cahiliye devrinde güdülen kan davalari da tamamen kaldirilmistir. Kaldirdigim ilk kan davasi Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin Rabia'nin kan davasidir."

"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz
burakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir.
Kadinlarin da sizin üzerinizdeki haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir."

Eğer eve istemediğiniz bir erkeği eşiniz eve alsa siz ne yapardınız ?

"Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslümanin kardesidir ve böylece bütün Müslümanlar kardestirler. Bir Müslümana kardesinin kani da, mali da helal olmaz. Fakat malini gönül hoslugu ile vermisse o baskadir."

İsteyen google'da aratırsa tam metni okur.

Bunlar o zamanki tüm müslümanlığa söylenmiş sözler. Bunlar benim ilk anda aklıma gelen ve henuz en kuvvetli direkler olan hadisleri ve kuranı siz gençleri rencide etmemek adına devreye sokmadım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...