Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trafik Tescil İşlemi - Araç Satışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar

Yarın bir terslik olmazsa , ilk motosikletimi alıcam. 2. el olduğu için noter den satışını yapıcaz.
Ruhsatın üzerime geçmesi için , emniyete başvuru yapıyor muyuz ayrıca ? Trafik Tescil İşlemleri altında , tam bana uygun bir seçenek bulamadım e-randevu sisteminde o yüzden soruyorum.

Yoksa noter-emniyet entegre çalışıyor , bana gidip almak mı düşüyor ? Böyle bir entegrasyon Türkiye'de beni şaşırtır o yüzden :)

Bi de motoru şirket adına alsak , birşey değişir mi , fazladan bir masraf çıkar mı ? Motoru ticari sınıfa sokmak gerekir , değişiklik ister falan derler mi ?
Mesaj tarihi:
plaka değişecekse 145 tl gibi bişi
değişmeyecekse 75 tl gibi bişi verip noterden bütün işlemlerini hallediyorsun

şayet plaka değişecekse.(motor başka il plakalı yada rakamlarını falan beğenmediysen)devri yaptırdıktan sonra 1 ay içerisinde emniyet trafik şubeye giderek plakanı değiştiriyorsun.(1 ayı geçerse plaka aynı kalır)

değişmeyecekse sadece noterde işlemi yapıp 2-3 gün içinde trafik şubeye gidip ruhsatını alabilir yada 2-3 hafta bekleyip posta ile adresine gelince 5 tl kargo ücreti verip ruhsatını alabilirsin.

noterden işlemin bitiminde Ek-44 belgesi veriyorlar ruhsat yerine postadan ruhsatın gelene kadar geçiçi belgeyi kullanıyorsun ruhsat yerine.

-------------------
şirket üstüne alsan motora yaptıgın yedek parça , tamir , yakıt gibi masrafların fatura,fişini gider olarak gösterebilirsin.
şirkete ekleme olayını muhasebecine sorarsan daha iyi bilgi verir.galiba motora faturada alman yada kestirmen gerekiyordu bildiğim kadarıyla.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Alamazsın diye biliyorum ben. Plaka değiştirmek için arabayı farklı ilçeden güvendiğimiz birine devredip daha sonra merkezden tekrar almıştık. Değişmediyse olmaz yani.
  • Yeni Oluştur...