Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trafik Tescil İşlemi - Araç Satışı


kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

Yarın bir terslik olmazsa , ilk motosikletimi alıcam. 2. el olduğu için noter den satışını yapıcaz.
Ruhsatın üzerime geçmesi için , emniyete başvuru yapıyor muyuz ayrıca ? Trafik Tescil İşlemleri altında , tam bana uygun bir seçenek bulamadım e-randevu sisteminde o yüzden soruyorum.

Yoksa noter-emniyet entegre çalışıyor , bana gidip almak mı düşüyor ? Böyle bir entegrasyon Türkiye'de beni şaşırtır o yüzden :)

Bi de motoru şirket adına alsak , birşey değişir mi , fazladan bir masraf çıkar mı ? Motoru ticari sınıfa sokmak gerekir , değişiklik ister falan derler mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

plaka değişecekse 145 tl gibi bişi
değişmeyecekse 75 tl gibi bişi verip noterden bütün işlemlerini hallediyorsun

şayet plaka değişecekse.(motor başka il plakalı yada rakamlarını falan beğenmediysen)devri yaptırdıktan sonra 1 ay içerisinde emniyet trafik şubeye giderek plakanı değiştiriyorsun.(1 ayı geçerse plaka aynı kalır)

değişmeyecekse sadece noterde işlemi yapıp 2-3 gün içinde trafik şubeye gidip ruhsatını alabilir yada 2-3 hafta bekleyip posta ile adresine gelince 5 tl kargo ücreti verip ruhsatını alabilirsin.

noterden işlemin bitiminde Ek-44 belgesi veriyorlar ruhsat yerine postadan ruhsatın gelene kadar geçiçi belgeyi kullanıyorsun ruhsat yerine.

-------------------
şirket üstüne alsan motora yaptıgın yedek parça , tamir , yakıt gibi masrafların fatura,fişini gider olarak gösterebilirsin.
şirkete ekleme olayını muhasebecine sorarsan daha iyi bilgi verir.galiba motora faturada alman yada kestirmen gerekiyordu bildiğim kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...