Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haksızlığın ilanı-bugünkü Ergenekon duruşmasından


cetintas

Öne çıkan mesajlar

Hürriyet gazetesinde aşağıda vereceğim linkte haber daha ayrıntılı olarak yazılı ama ben özetleyeyim. Bedirhan Şinal isimli haber konusu kişi bütün bu Ergenekon davalarını şenlendiren 2 olaydan biri olan Cumhuriyet gazetesinin bombalanması(diğeri de Danıştaya saldırı)olayını yapan kişi. Bu zamana kadar ona ait olduğu iddia edilen itiraflar nedeniyle hem pek çok kişi zan altında bırakıldı,hem bu kişiler tutuklu durumda ve hem de Ergenekon davalarına inanmayan kesim üzerinde bile bir "acaba" hissi uyandırıldı. Aşağıdaki ifadeler Bedirhan Şinal'ın bugünkü duruşmada söylediklerinin bir kısmı...

"Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kesinlikle kabul etmediğini belirten Şinal, "Onlar benim ağzımdan çıkmış kelimeler değil. Bu ifadeleri reddediyorum. Ben bugün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bugüne kadar davanın diğer sanıkları hakkında haksız suçlamalarda bulundum. 2007 yılında Organize Şube’ye bağlı ekipler beni baskı altına aldılar ve bazı olaylarda beni kullanmaya başladılar ve bazı olayları üstlenmemi istediler".

"Yaşım büyütüldükten sonra cezaevine girmem gerekiyordu. Organize Şube tarafından bana bir silah verildi. Ben bu silah ile Haydarpaşa Garı’nda yakalandım. 16 yaşındayken tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildim. Daha sonra tahliye edildim. Polisler herşeyi planlamıştı, sadece dosyada bir oyuncu eksikti. Oyuncu olarak da ben seçildim. Tahliye olduktan sonra irtibatlı olduğum polisler benimle irtibata geçerek tehditler ederek Bayrampaşa’daki bir bombalama olayını üstlenmemi istediler. Olayı üstlendim, polisler bana olayın detaylarını anlattılar. Ancak soruşturmaya bakan savcı olay yerini tespit etmemi istedi. Ancak ben olay yerini tespit edemediğim için savcı ’Sen bu olayın içinde değilsin’ diyerek beni serbest bıraktı. O olayda öylece kapanmış oldu."

Daha sonra Cumhuriyet gazetesine bomba atması için kendisine baskı yapıldığını, sivil polisler tarafından kendisine el bombası verildiğini belirten Şinal, "Daha sonradan düşündüm ve bomba atarsam oradaki insanlara ne olacağını düşünerek böyle bir işi yapamayacağımı söyledim. Bunun üzerine tekrar plan yapıldı ve molotofkokteyli atmamı söylediler" diye konuştu.

"Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli attım. Evime gidip yattım. 5 saat sonra polisler tarafından gözaltına alındım. Emniyette avukatımla görüşmeme izin vermediler. TEM Şube Müdürlüğü’nde bana öğrettikleri şekilde olayı üstlenmemi istediler. Bana para yardımları da geliyordu. TEM Şube’de çok eziyet ve işkence gördüm".

"Ben İlhan Selçuk’u tanımam. İlhan Selçuk’a tehdit mektubunu bana yazdıranlar bu komployu bana kurduranlardır".

"Veli Küçük, Muzaffer Tekinleri işin içine sokmamı istediler. Ben birkaç defa polisle yaptığım anlaşmadan caymak istedim. Bundan endişe ettiler. Ben biliyorum. Nuri Ergin’e, Veli Küçük ile ilgili beyanda bulunması için para veriyorlar".


"Suçum yetim olmak"
"Davanın sanıklarının burada olmasının nedeni Türkiye Cumhuriyeti emniyeti içinde örgütlenmiş çetenin üretimidir" .

Emniyette ve Savcılıkta davanın sanıkları aleyhinde beyanlarda bulunduğunu söyleyen Şinal, o ifadelerin doğru olmadığını söyledi.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18413272.asp?gid=381


Bakalım bu haberi akşam kaç tv kanalı haber bülteninde verecek (ya da vermeyecek diye mi sormalıyım)?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@seele.
Bu tarz da ilginç ve yurdum da çok rastlanılan bir tarz.

Birincisi Veli Küçük benim ya da sanırım sizlerden herhangi birinin babasının oğlu değil.Dolayısıyla onu savunmam ya da savunmamız diye bir şey sözkonusu değil.

İkincisi haber gayet açık.Ergenekon adı verilen davaya Veli Küçük'ü <> istenildiğini söylüyor en önemli sanık ve tanıklardan birisi olan haber konusu kişi.Dolayısıyla Veli Küçük'ün diğer suçları veya geçmişte ki suçları ya da sevapları değil mevzu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi daha neler neler var ya. inanılmaz saçmalıklar dolu yani. ve işin en kötü yanı kimsenin haberi yok bunlardan.

30 yıl öncesinin kuyruk acısı. eyvallah kabul o zamanlar yapılan sonuna kadar haksızdı ama şu yapılan da en az onun kadar haksız.

en çok da okumadan bilmeden ergenkon rerorö diyenlere uyuz oluyorum. lan şu yukardaki linkin 4-5-6. sayfalarına bakıp da hala inanabilen var mı bu davanın legit olduğunu. pes.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...