Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vize - Almanya

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

öyle tabi, farkindayim. zamaninda bi 9 sene önce buraya gelirken, hayvan hatunun teki belgelerimizi kaybettigi ya da unuttugu icin 6 ay fazladan beklemistik.

bürokrasi hedeleri cok fena bunlarin. iyi birisine denk geldin mi takir takir halledersin de yoksa islerini. ama vize isinde isin icine bir sürü kisi giriyo tabi daha farkli.
bi de zaten max 3 ya da 6 aylik vize vericekler sanirim arkadasa, sonra gidip uzatmak zorunda kalacak okul belgeleriyle vs.
o yüzden daha kolay olacagini düsündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 hafta önce aradığımda hemen ertesi gününe veriyorlardı randevuyu. Evrağım hazır olmadığı için almadım hala.

Erasmus'a da gitmiştim bir ara. Cuma sabahına randevu aldım, cumartesi günü kargo şirketine vermişlerdi pasaportumu. Erasmus programı için çok çabuk çıkartıyorlar vizeyi.

Şimdi de normal eğitim için başvuracağım da 3 haftalık bir banka hesabı açma süresi ardından vize başvuru, 3 haftalık vize çıkma süresi falan gibi şeyler var önümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler , yeni konu açmayayım buradan sorayım .
Şimdi 6 aylık (varsa bir yıllık Schengen alayım diyorum) , turistik . Dursun , arada ucuz bilet olursa h sonları kaçarım diye.

Haliyle uçak ve otel rez vermeyeceğim.

Daha önce alınmış Almanya , İtalya schengenleri var , İsveç oturma iznim var eski , bi kaç da UA ve BY vizleri vs var. Mali durumda bir sıkıntı yok , iş yeri sahibiyim.

Yalnız çift anadal sayesinde hala öğrenci de görünüyorum sanırım , belge alabilirim sanırım :)
Öğrenci gibi mi başvursam , iş sahibi gibi mi ? Sonra darlamasınlar , mali raporlar, şirket kayıtları falan gibi?

Her hangi bir neden olmadan uzun süreli vizeyi vermemezlik yaparlar mı?
Hollanda kons tan başvurayım diyorum ya da Letonya falan. Birşey olursa invitation yollayabilecek tanıdıklarım var diye. ama kons fark etmez , şengen olduğu sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

6 aylık turistik vize alabilirsen nasıl yaptığını detaylı anlatmanı rica edicem. alman turistik vizesi dediğin olay şu, otel ve uçak rezervasyonlarına 800 euro harcarsın, bi dünya belge hazırlarsın, 1-5 ağustos arası için vize istersin, sana verdikleri vize 2-4 ağustos olur. herifler sırf kıllık.

başka bi ülkeden dene bence eğer uzun dönemli turistik istiyorsan ki oluyorsa ben de istiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'dan 2004 te almıştım vize ama kısa süreliydi . Kıl mıdır değil midir bilemiyorum. Ztn büük ihtimalle NL , ya da LV den başvurucam dediğim gibi. Bakalım , buraya yazarım detaylarını.

2 haftaya 1 yıllık iyiymiş :) Daha önce UK vizesi çok aldıysa , ya da babası/annesi dvmlı alıyor iş için ve arası iyiyse ondandır belki ?
Benim ark ın da annesi devamlı iş için Fransadan alıyor , geçenlerde kendisi de 2. kez vize için başvurdu 2 yıllık mı ne verdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...