Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Selam, Benim web development konusunda 0 tecrubem var, su onumuzdeki 2 haftada ufak bi tool yapmam gerekiyor training data toplamakta kullanacagimiz. Bu vesileyle ASP.NET MVC3'e giristim. Her sey iyi hos gidiyor baya bi ilerleme kaydettim de, anlamadigim cok onemli bi nokta var. Benim tool soyle bisey olucak, paintte cizip koyayim bir saniye http://i.imgur.com/qYCbK.jpg aha cizdim. olay su, sag ustteki dropdowndan bi entity seciyorsunuz, bu secime gore sag alttaki bolge populate oluyor. sag alttaki listeden de bisey secince (bu dropdown degil) sol kisimda detaylari gozukuyor o secimin. sorular geliyor: 1- ben genel olarak bu view olayini kavradim da, benim sitemin tek bi sayfasi olucak ve bu degismeyecek. yapilan seceneklere gore AJAX callarla bolgeler update edilecek sadece. bu durumda controller ve view ayrimini nasil yapicam tam olarak? her seyi layout'a (master page de diyorlar) koyup ayri ayri view falan ugrasmayacak miyim yoksa? 2- dropdown'da biseyi sectikten sonra, bu secimi alicak controlleri yazdim diyelim (boyle bisey olmasi lazim ViewBag.LabelingTaskId = new SelectList(db.LabelingTasks, "LabelingTaskId", "LabelingTaskId"); di mi). Bu bilgiyi aldiktan sonra, modelden sag altta dizmem gereken entityleri de aliyorum rahatca o da kolay. ama o sag alttaki sectioni nasil update edicem o kismi kapamadim hala. bildigim kadariyla ajax calllari falan bizim yazmamiza gerek yok MVC3 hallediyor hepsini de ben yetemedim daha. ya ozet olarak bana su sayfayi 3 e bolmeyi gosterin. Soldaki buyuk alan, sag listedeki secimin detaylarini gostericek. sagdaki liste ustteki dropdowndaki secime gore eleman dizicek. cok tenks
Ingenious Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 tek bi view yaparsın, her işlem için ayrı ayrı controller belirlersin (ya da tek bi controller için de ayrı fonksiyonlar). ajax'la yapılan işlemleri controller'da halledip o tek view içine basarsın. yani belli bi kuralı kaidesi yok şu kadar view olmalı, ajax'dan gelen controller yanıtını illaha şu view'a assign et filan diye. kafana göre takıl...
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 mvc degilde asp.net olarak yapsan olmuyomu? mvc yi bende yeni yeni ogrenmeye calisiyorum bende, ama kontroller fln ayni olmasi lazim.
Sypro Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 reyou said: bende yeni yeni ogrenmeye calisiyorum bende ben de özledim ben de.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=zo7OjqY5EiM&feature=fvwrel
Öne çıkan mesajlar