Mortis Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 az önce girdim expansion için tekrar açtırdım satın da aldım level 90 olacam dungenoları yapıp contenti görecem ve bırakıcam çok bariz oyun cidden kötü çünkü resmen wowu kapatıp guild wars 2 yi açınca rahatladım
Eternal Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 outdoor pvp geri döndüyse ve oyun event manyagı olduysa bakıcam tekrar yani. Şuan wow , apple'ın oyun hali. Ne çıkarırlarsa alıyoruz. apple fan boy = blizzard fan boy yani apple fanboy degilim ama blizzard bişeyleri her cıkardıgında yeniden bakıp, takip edip, okuyup, merak etmeye başlıyorum şahsen. bide dediniz ki Cross realm heryer mahşer yeri gibi. Yani çok saglam bir outdoor pvp + event mekaniği olucak gibi bi izlenim oluşturdunuz. Begenmessem kompile banlatırım gaz verenleri. Şimdiden sölüyorum.
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 world pvp den bişey beklemiyorum açıkcası. Herhangi bir mekanizma yok insanları world pvp ye iten, sadece cross realm muhabbeti var die bi zone da daha çok insan toplanıyor. zaten bi yerden sonra griefing de başlar. Sadece birbirini genkliosun sonra grupça genklemeye başliosun öle saatlerce takılıosun. Gidin gw2 oynayın wvw yapın , enazından orda keep meep aliosun siege yapiosun ,xp aliosun bonus aliosun bişey oluo 2 farklı düşmanın var vs. event sistemi de yok wowda şu an gelen bildiim senaryo ile başladı işte theramore, baya kötü, 10 dakka sürüo ve hiç hikayenin içine sokmuyor seni. 5 tane barrela tıkla sonra 3-4 grup mob kes bi adamla konuş bitsin. resmen şu an 5-10 yaş grubu oyunu hissi var ciddi bi şekilde. zaten talent ve ability sistemi de artık iice basitleşmiş, Adamlar demiş ki madem insanlar her buildin en ii rotasyonunu buluyor ve nete koyuyor. biz uğraştırmayalım kimseyi ona göre tasarlayalım yazalım oyuna. core ability tabine geliosun 5 abilityni sıralio, shadow bolt, başka cast edecek bişeyin yoksa bunu cast et, corruption, sürekli üstünde tut soul fire- molten core proclayınca bunu cast et falan adamlar yazmış direkt bunu. Bi ability için başka cast edecek bişeyin yoksa bunu cast diye açıklama nedir ya. Sinirliyim wowa. mmorpg genresını ciddi bi şekilde çıkmaza soktukları için kızgınım. Sıkıntı var.
blackwolf Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 mortis bulsan ne olucakkı abı onu uygulamak onemlı olan pve de kackısı varkı rotasyon yaparken anlık olaylara rotason dısına cıkıp tepkı vermesı sonra aynı sekılde rotasyona gerı donmesı bu arada prıest mısın bakım sen tanıdık geldın
FreEmoon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Üzgünüm ama bence sen yeni talent sisteminin mantığını hiç anlamamışsın. Eski sistemde 2 yıl önce yaptığım talent ve gene aynı dönemde taktığım glyphleri daha sonra 1 kere bile değiştirmedim. Eski sistem bize seçme şansı sunuyor diye kendimizi kandırıyorduk, seçme şansı falan sunmuyordu. Sadece birileri yalnış seçim yapıyordu bizde "abicim o talenti almayacaksın bu glyphleri takacaksın" diye doğrusunu söylüyorduk. Çünkü 1 tane doğru vardı. Şimdi ki sistemde girdiğim 5 mande bile duruma göre 1-2 tane glyph, 1-2 talent değiştiriyorum. Çünkü doğru diye birşey yok her biri birinden güzel yeni talentlerin. Zaten spec seçince alman gereken eskiye göre ne varsa alıyorsun, eskiden de alıyordun gene alıyorsun. Eskiden ben bu skilli almak istemiyorum diye kavram var mıydı? Yoktu, o skilli almayanla dalga geçiyorduk, o işe yarıyordu eski sistem. Oyun ne Wotlk'tan ne de Cata'dan daha kolay değil hiçbir class için şuan. Yani oyun kolaylaştı varsayımnız tamamen anlamsız. Tanklık belki 10 kat zorlaşmış durumda, nerdeyse her class'ın cycle'ına 1-2 yeni tuş gelmiş durumda. Üstelik yeni talantler dolayısı ile aynı spec'e sahip 2 kişi bile birbirinden ufak tefekte olsa ayrılabiliyor. Eskinin tüm mageler birbirinin aynısı (hatta ne mage'i tüm classlar birbirinin aynısı olmak üzereydi) durumu şimdi aynı specler bile birbirinden farklıya doğru gidiyor. Glyphler işe yaramıyor diye bir ağlama var, heryerde görürsün. Neden var bu ağlama? çünkü doğru glyph diye birşey yok artık, oyun tarzına göre nerdeyse her glyph kendine göre doğru. Burda bile bir çeşitlilik var yani.
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 hayır size öle lanse edildi o talent sistemi warlock özleinde konuşuyorum ben damageın %50sini pet e mi vereyim, yoksa 8 saniye sonra invul olup sonra dot halinde %50sini damage yiim i veya , stun mı aliim fear mı aliimi farklı oynama stilinden saymıyorum abi. veya karakter customizasyonundan saymıyorum ben zaten onu diyorum bunca zaman olan şeyi uğraşmayın bunca zaman zaten buydu alın biz size yapılmışnı verelim, üstüne de 6 tane siz seçin talent adı altında. Kİ aralarında gameplay ve deneyimi farklılaştıracak hiç bi seçenek yok. Rotasyon yapıyor olmak zaten başlı başına saçmalık. Fabrikada assembly line'da çalışmak gibi bişey. Monkey work
FreEmoon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Valla bu durumda sen wow'un oyun sistemini ve yapısını eleştiriyorsun ki burdan biryere varamayız. Arabaları tartışırken "ya zaten arabaların 4 tekerlekli olması saçma" demek gibi birşey bu. WoW çıktığı günden beri aşağı yukarı aynı yapıya sahip. 8 yıllık talent sistemi, bize seçtiğimiz spec'e göre bazı skilleri almayı sağlıyorsa ve bu sistem kaldırılıp o skiller oto alınır hale geliyorsa, bu oyunu çıktığı günden daha kötü yapmaz. Oyun sana göre zaten kötü olarak çıkmışsada yapacak birşey yok o zaman. Aynı spec'e sahip 2 oyuncudan biri diğerinden %15 hızlı koşabilirken diğeri 30 saniyede bir vanish atabiliyorsa ve bir başkası her ikisinide yapamazken charge atabiliyorsa (sadece 1 seçimin sonucu bu) o classların oyun mantığı arasında dünyalar kadar fark vardır artık.
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Gerçekten çok büyük farklar varmış.
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 freemoon daha bir bilgili gibi bu konuda..
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Hele bir de cooldownları arasında da 1 2 saniye fark varsa ve koşarken arkandan çıkan çizginin rengi değişiyorsa deyme bendeki keyfe.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 örnek vermiş orda. bunu söyleme ihtiyacı duydum.
CtrlX Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 örnek değil bence wowdaki gameplay farklılıkları sadece o şekilde değişiyo :)
toggie Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 freemoon'un verdigi ornegin pvp'ye olan etkisini gorebilecek kadar bilgi sahibi degilseniz ya wow'da hic pvp yapmadınız ya da pvp'den anladıgınız sey alterac valley.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 http://www.amongninjas.co.uk/wp-content/uploads/2011/06/Kung-Fu-Panda-2.jpg
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 freemoon daha bilgili tabi ona bi lafım yok ben sadece girdim oyuna yeni abilitylere yeni değişkliklere baktım sonra hour of the twilight heroiclerine girdim hiç girmemiştim böle sadece bana denilen 5 ability arasında rotasyonumu yaptım güzel bi şekilde. öle CD takip ettim. bosslar öldü ve çıktım. ne challenging bişey gördüm ne böle hikayenin içinde hissettim kendimi. dedim herhalde bi raid yaparken vay ak tayfası 10 kişi biraz zevk alırım onun dışında budur oyun. bi de ganklenmek var. böle bi charge yiosun charge ı yedikten 2 saniye sonra ölüosun ama o sırada sürekli stundasın falan dedim hani tamam itemım yok pvp için de yani itemım neden olması gerekio orda o adamla kapışabilmek için. Veya neden bu kadar çabuk ölmem lazım aynı leveldayım, biraz böle bi kapışabileyim herifin yaptıklarına tepki verebileyim. O da yok ( pvp skillin yok falan demeyin, orda hepinize vereyim karakteri kimse bişey yapamaz durup bakmaktan başka) çıktım.
CtrlX Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 toggie said: freemoon'un verdigi ornegin pvp'ye olan etkisini gorebilecek kadar bilgi sahibi degilseniz ya wow'da hic pvp yapmadınız ya da pvp'den anladıgınız sey alterac valley. çok uzun süre arenada ladder kovaladım, title da aldık binek de. oyun her zaman shadowstep atan rogu subtlety, envenom basan rogu assassin, ar bf açan roottan sprint ile çıkan rogu combat olarak tanımladığı sürece pvp ye bi etkisi yok söylenilenlerin. yok biri 30 saniye koşuyomuş yok biri daha geç vanish atıyomuş falan. o da şimdi, zaten 2 ay sonra hp resil attack/spell power dengeleri oturunca tek buildli döneme geçilecektir, demişti dersin.
CtrlX Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 yani geçen sezon rls oynayan rog hemo spec seçip, sustained dps trinketi kullanıyo, rpm oynayan vialli burstlu buid yapıyo. bu kadar işte wow un sunabileceği max gameplay farklılığı.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 hicbi talent sistemiyle ben tekduzeligin degisecegini dusunmuyorum zaten. eninde sonunda tek dogru builde indirgeniyo. su anki sistemde de en fazla 1 tier'de secenek sansı olur. digerleri hep aynı secilir. ama en azından ustlendigin role gore daha farklı secenekler deneme sansı olacak, eskisinden daha fazla.
CtrlX Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 talentla olmaz bu iş. problem orda başlıyo. hadi olacak olan da en fazla 4-5 işte. onlar da zaten ezberi kolay ve çok aşırı counterlamak için ayrı bi tekniğe ihtiyacın yok. ya target değiştirirsin ya da bi kaç ilave skill kullanırsın. pvp yi tekdüze yapan bu zaten. halbuki glyph getirdikleri zaman çok umutlanmıştım, yeni düzen bir gameplay ancak glyphlerin üzerine düşerek yapılabilir. asıl seçenek orada çıkar. ama blizz glyph kısmını hep esgeçiyor. çünkü glyph gw2 deki trait sistemi gibi (hoş gwde çok çok fazla hane var, 3 tane trait var, her 3 traitin 5 pointinde bir glyph gibi seçeneğin var her trait max 30 lanabiliyo. biri üşenmeyip kombinasyona vurduğunda aradaki farkı çok rahat görücez.
Paxel Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Abi guild wars trait sistemi dediğiniz "%2 increased bla bla", "%3 reduced bla bla" , "%5 chance to bla" diye 634896348 tane incik cıncık şey değil mi? Bence inanılmaz bayık, ama zerk-renk sonuçta, bunun üzerine flame yapmayın şimdi.
kiymaliborek Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 HikmetHoroz said: >wow >pvp Kaç rating yaptın en çok, bu armory postlasana? said: çünkü glyph gw2 deki trait sistemi gibi (hoş gwde çok çok fazla hane var, 3 tane trait var, her 3 traitin 5 pointinde bir glyph gibi seçeneğin var her trait max 30 lanabiliyo. full angarya gw'nin o sistemi. eski wow kafası işte. basıyoduk 5 talenti mecburen %10 increased crit için. yoksa freemoon'un dediği gibi vay mal %10 criti almamış diye dalga geçiyorlardı. gw2'de farklı mı şimdi? dps karakter skilleri seçip vitality mi abanıyorsunuz traitlerden? lol.
kiymaliborek Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 adam adeta bir reckful, bir neilyo. :] şu wow pvp hahahaha diyenlerin çok büyük çoğunluğu: alterac valley - blizzard spamcı tayfası çıkıyor çünkü. o yüzden de sordum duelist mi oldun, glad mı kaçırdın 2400 achisini aldın mı ya da en kötü diye.
Öne çıkan mesajlar