Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vize olayları

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Herhangi bir konsolosluğa gitmeden önce buradan bir sorayım istedim. Bilen abilerimiz ablalarımız vardır.
2 hafta önce schengen vizem ve resident permitim resmi olarak bitmiş bulunmakta. Ama tabi dedikleri doğruymuş, Avrupa'ya bir kere giden daha da gitmek istiyor, insan gözü açılıyor kısacası.
Tekrardan gitmek istesem, herhangi bir schengen ülkesine girmek istesem, turizm amaçlı olarak, nasıl gidebilirim? Bunları buradan ön bilgi amaçlı soruyorum ki oraya gittiğimde daha bir tembihli olarak gideyim diyorum.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama, pasaportumda önceden bir schengen vizesi olması, bir sonraki vize alışımı daha da kolaylaştırıyor diye okudum. Ne kadar sürede veriyorlar diye sormama gerek yok herlde çünkü o da biraz orada vizeyi veren kişiye bağlı heralde. Uzun vadeli, kısa vadeli, tek veya çok girişli olsun, ben bu vize alımı için neler yapmam gerekiyor? Her gittiğimde, ya da her vize isteğimde ben bu istenilen dökümanlar götürmem mi gerekiyor? Karşıdan bir invitation letter mi yollanması gerekiyor? Olay tam olarak nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Turist olarak gidersen, epey mali kaynak göstermen gerekir invitation'a gerek yok, uçak ve kalacak yer rezarvasyonu da sorabilirler gitceğin ülkeye göre. Amaç turizm ise en güzeli tur ile gitmek, her işi onlar hallediyor konaklama yeme içme vs.. garanti verdikleri için vizeler kütür kütür çıkıyor. Kendin denersen mali kaynak şart.

İnvitation gerekmesi için ziyaret olması gerekli, aile ziyareti yani turistik olmuyor o, davet eden kişinin sosyal ve ekonomik durumu, kimlik bilgileri ve belediye onaylı davet mektubu gerekiyor diye hatırlıyorum. Bunda da maddi kaynak gerekli ama o kadar zorlamazlar, yeticek kadar olsun kafi, garantör bulman gerekebilir dışardan biri olursa tadından yenmez.
Sosyal ağlarda paylaş

http://idata.com.tr/tr/
burada hollanda ve italya'nın istediği belgeler yazıyor değişik durumlara göre. örneğin işte çalışmayandan ayrı emekliden ayrı belgeler vs.. çalışanlar için çok kazma belgeler var çalıştığı yerin faaliyet raporu gibi. bütün schengen ülkeleri de aynı belgeleri istiyor yani diğer konsolosluklarda da bunlar geçerli. ilk vize alışında konsolosluğa mülakata gidiyosun. mülakat dediğim de işte buzlu camın arkasında niye gidiyosun öğrenci misin falan diye bikaç soru soran türk görevliyle konuşmak oluyo. daha önce bi schengen'in varsa idataya geliyo vizen 1 hafta içinde.
ayrıca idata çok iyi çalışıyo valla. 3 günde aldım italyadan 35 günlük multi vizeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...