Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens


pisst

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gene uzucem sizi ama 0.50 0.75 astigmatima lens kullanmak istiyorum fakat kuruluk, alerji, enfeksiyon, keratokonus(kornea incelmesi) olma ihtimali fazlami?

Tecrubesi olan varsa ayrintili paylasabilirmi?

Sadece disarda kullanmak icin evde kullanmam.
Mesaj tarihi:
Neyse hadi açıkça söyleyim.

Ben günlük lens kullanıyorum yani sabah takıyorum akşama falan çıkartıyorum(lensimin ömrü 1 ay).Eğer onla yatarsam kuruluk yaptığından ötürü batma yapıyor.16 saatten fazla takılı kalırsa batıyo kısacası.

Kornea incelmesine bişey demiyeceğim bişey olmaz ama.

Eğer lensin suyunu belli aralıklarla değiştirir ve takıp çıkartırken de ellerini yıkarsan hiç bişey olmaz.

2senedir kullanıyorum.
Mesaj tarihi:
Suyunu iste ne kadar surede degistirmem gerek. mesala disari ciktim gezdim atiyorum bir yerde toz toprak. o zaman ne olacak iste?

doktor test yapiyormu lens vermeden once? uygun olup olmadigina dair?

sorun olup oladiginindan eminmisiniz doktra gittinizmi belirli araliklarla?
Mesaj tarihi:
Toz toprağı nasıl yapıcaksın anlamadım? Gözüne toz toprak kaçınca mı? Eğer anladığım gibiyse toz toprak sıkışınca bazen batma yapar ve çıkarıp takman gerekir solisyon temizliyo zaten.

Ben solisyonun içine bakıyorum ve temiz gözüküyosa değiştirmiyorum, kıl toz toprak varsa içinde döküp yeni solisyon koyuyorum.Belli bi süresi yok.

Muayne olmadım
Mesaj tarihi:
suyunu lensi her kutusuna koyarken degistirmen lazim
evet doktor seciyor lensini, her lens her goze uymuyor capi farkli yapisi farkli
bol bol gidiyorum goz doktoruna bi sorun olsa soylerlerdi su an

bende gunluk kullaniyorum, hatta sadece disari cikarken kullaniyorum genelde.
Mesaj tarihi:
normali ne kadar astigmatlisi ne kadar? yurtdisindayim bide :S ha bide 1 ayda kac tae 1 aylik var pakette?

yoksa disari cikarken gozlugumu cikartam ic lenste kullanmayayim sdfsdf. 0.75 en fazlasi sdfsdf.


EDIT : bide en iyi marka hangisi. yurtdisindayim her marka bulabilirim. bi bakam fiyatina ne kadarmis.
Mesaj tarihi:
abi en iyi marka olmuyor iste
gidiyorsun goz doktoruna bazisi uymuyor gozune bazisi uyuyor
uyanlar icinden anca iyisini secersin.

ben 7 farkli marka denediydim mesela 7.si tuttuydu.
Mesaj tarihi:
abi rahat ediyorumda gozlugu taktinmi psikolojim bozuluyor. atiyorum 200 metreden at gibi rus kizi geliyor gozluk yoksa ben onu tam net goremiyorum :(


EDIT : sizin astgmat hic ilerledimi. ilerlemiyor diyorlar. gozlukle ilerleme arasinda bir baglanti varmi?
×
×
  • Yeni Oluştur...