Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azerbaycan'ın SSCB'ye katılışı

arar

Öne çıkan mesajlar

genelleme değil ama huun'un dediği gibi, eskiden solcuyum diyen, propoganda yapan bir çok insan, hatta ünlüler, şimdi sahilden sahile jet skilerini taşıtçak adam arıyorlar. utanmasalar ski üstünde yaşasın sol diye bağırcaklar.

bunun yanında solcu olupta gerçekten hayat standartlarını ona göre belirleyen, savunduğu şeyleri gerçekten benimsediğini göstercek şeyler yapan insanlar da var ama sayıları gittikçe azalıyor.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 09 Ağustos 2004 23:36 tarihinde demiş ki:

ben de bunu anlamiyorum. lenin bile devrime ihanet etmis. devrime ihanet etmemis bir kisi var mi ya da devrimin adam gibi olabilmis oldugu bir tek yer var mi tarihte.

olmadiysa uygulanamiyor demektir o zaman ne ugrastiriyosunuz milleti yillardir yeni bir ideoloji yapin.

sosyalizmin komünizme ulaşılacak yol olamayacağı bir süre sonra anlaşılmıştı (en azından bana göre böyle, önce devlet biz olacaz sonra devleti ortadan kaldıracaz... bu intihar demek kendi kendini ortadan kaldırıyorsun!?). iktidar kavgaları yüzünden devrimin içinde bulunan bir sürü insan, daha sonradan güçlü olan tarafından muhalif diye damgalanarak hapishanelerde çürüdü. hatta Nazım bile Moskova'ya gittikten sonra muhalefet yaptığı için ordan çıkmak zorunda kaldı, arananlar listesindeydi çünkü. bu aslında her sistemin yaptığı bir şeydir. belli bir hedefe ulaşıncaya kadar seni kullanır, işin bitince de seni bir şekilde eritir.

said:
fedaykin, 10 Ağustos 2004 22:28 tarihinde demiş ki:
kapitalizm temelli anlayış binlerce yıldır mevcut ve bir şekilde kendisini geliştirdi. Bu gelişim ne yazık ki insanlığın iyiliği yönünde değil de kendisinin devamını sağlamak şeklinde oluştu.

Yaygın anlamda sosyalist, komünist veya anarşist hareketin tarihcesi ise sadece 2 yüzyıllık. Doğal olarak onların bir çok eksiği gediği olacak onlarda evrimleşecek ve bir gün bugünki anlamda ne sosyalizm kalacak ne anarşizm ne de kapitalizm. Hepsinin karışımında oluşan çok daha güzel bir sistem ortaya çıkacak. Ben buna inanıyorum ve inandığım şeyden de bir kapitalist işe yaramaz vazgeç dedi diye de vazgeçecek halim yok.

şu bir gerçektir ki komünizm bu dünya üzerinde hiç bir zaman yaşamadı, iktidar gücünü elinde tutanların onu bırakmayacağı ve devletin hayatının devam etmesi yüzünden. şu anda bile Rusya'nın en zenginleri eski parti üyeleridir. dünyanın çook zamanı var daha o yaşama ulaşmak için. hepsinin karışımından oluşan o "güzel bir sistem" daha "yaşanmamış olan" olabilir mi acaba =]
Sosyal ağlarda paylaş

bedeviz. su anlattiklarin mavi dizi gibi. surekli ihanetler entrikalar kavga eden kardes fraksiyonlar yok islerin denk gelmemesi.

o ideoloji iki yakasini bir araya getirip duzgun kalamiyorsa nasil insanlari kurtarmaya aday oluyor. daha kendi evini kuramamis duzenini oturtamamis halki gelin istemeye cikmis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

diktatörlüğün her türlüsü kötü (işçi diktatörlüğü) .SSCB'nin olayı sadece ekonomik devrim ve saçma sapan bir silahlanmaya girmesinden dolayı boku yemesi.(votka falan hikaye:D)
azerbaycan'ın olayında da huun'un dediği gibi ya kendin katılırsın yada ele geçiririz gibi olay olduğunu zannetmiyorum.
lenin'in söylediği ''her ulus kendi kaderini belirlemekle hükümlüdür,insanlar devrim isterse devrim olur''lafı doğru bi laf bence.zaten sosyalizm,komunizm ülkelerin hazır olmasıyla alakalı,ama ben bu saatten sonra dünyada uygulanabiliceğine inanmiyorum artık herşey çok farklı bi boyut aldı,dünya küresselleşiyor,ama belli bir süre sonra komunizm tekrar su yüzüne çıkacaktır bir şekilde.
stalin ortalığı katletti diye bütün liderlerde katledicek diye bir mantık yok.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
:rock::rock::rock:
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada rusları filan savunuyor değilim afganistan konusunda onu baştan bir belirteyim ama kimi gerçekler gözden kaçıyor galiba.

Afgan devletinin isteği üzerine rusya afganistana girmiştir yoksa giip meşru hükümeti yıkmamışlardır tam tersi onun yanında savaşmışlardır. Meşru hükümet ne derece meşrudur o apayrı bir durum ama asyadaki herhangi bir devletten daha az meşru değildir herhalde.

Peki kime karşı girmiştir, şimdilerde amerika'nın savaştığı şeriat yönetimi isteyen radikal islamcılara karşı. Peki bu radikal islancıları kim desteklemiştir, amerika. Bunlar ufak dipnotlar.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

sovyetlerde en az abd kadar yayilmaciydi . isgalde ederdi fak devletleri korkutup sindirip yanina da cekerdi . diyoruz hic bir devletin hic birinden farki yok diye birisi cikip ne yani hepsi ayni diye abd ye tu kaka yapamiyacagiz mi diyor sonra . tovbe tovbe[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Baksana Lehin ve Stalin döneminde Azerbeycan da hiç isgal edilmemiş zaten alındı. Çarlık Rusyasında Kafkaslar'ı alarak İran a kadar Doğu Anadolu yu ilerlemeye başladı fakat başarıya ulaşmadı. Birinci Dünya Savaşı sırasında... Lehin döneminde henüz gelişme yok. Stalin döneminde Rusya da yaşayan Türkleri İslam ve Türkiye den koparmak için kirli halfabesini değiştirdiler. Kültür ve Din'i zorlamadı ancan göçü zorlandılar.. Ahıska Türkleri Amerika ya sürdürdüler ne yazık ki..

Ahıska Türklerin rüyası Türkiye'de ölmek!..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...