Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Merhaba. Belki önümüzdeki yıl içerisinde taksite girip bu aracı alabilme fırsatım olabilir. Aracın top gear daki tanıtımını izleyince buna karar vermiştim. Çift rotor kullanılıyor araçta. Fakat bir arkadaşımın babası opel ege bölgesinde çalışıyor ve o aracın içindeki motor teknolojisini diğer firmaların kullanmama sebebini motor içindeki parçaların çok çabuk aşınıyor olmasına bağladı ve mazdanın bu konuda çalıştığını, porselen mazleme ile sorunu ancak çözebildiğini fakat bu defada maliyet çok yükseldiği için alternatif başka bir çözüm aradıklarından bahsetti. O araba yaramaz elinde kalır dedi üzüldüm. Niye üzüldüm çünkü 1.3 motor olduğu için vergisi düşük, 200küsür beygir, 4 kapılı, fiyat bölü performans olarak çoook yüksek bir katsayıya sahip, dışarıdan çok gösterişli olmadığı için görgüsüz gibi de göstermiyor alan kişiyi her açıdan beğendiğim bir araç. Merak ettiğim şey bu motor konusunda bilgisi olan varmı, bu aracı 1 yıldan uzun süredir kullanan varmı, var ise servisle ne kadar alakası oldu, performansından memnun mu, arabasının rengi ne, neden o renk almış. çok teşekkür ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 wankel rotary engine diye arat teknolojiyi gorursun asinma sorunu hakkinda cok laf war etraftada opel bolge muduru adamin mazda hakkinda ne seyi war anamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 ben sordum adama rx8 nasıl dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 LOLnoTorque... 200 bg lik herhangi bir araç gibi düşünme ama. Yüksek devirlerde kullanman lazım 200 bg için, benzini içmesi de cabası. Wankel bakımı için usta bulmak da ayrı dert olur. İyi düşün taşın derim. Araca o kadar vakit ve efor sarfeceksen al, şahsen "ne kadar az rutin zorunluluk o kadar rahat hayat" felsefesinden şaşmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 abi spor arabada cok yuksek torq olcakta nolcak karavan mi baglican arkasina yokus cikamicak deil ya araba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 fakat şöyle birşey var bu arabanın muadillerine göre fiyatı neredeyse 4 te 1 i. Yakıt tüketimi ile ilgili de şöyle düşündüm. Sonuçta bu araba 1.3 motor ile 250 beygir güç üretebilen bir araçsa devir sayacıda muhtemelen 1 den 6 ya 7 ye kadar değil de 9 a 10 a kadar olması gerekir. gün içinde trafikte 2500 3000 devirde vites değiştirip ekonomik kullanır. içinde fakyu geçen şarkılar çalıncada 6000 7000 devirde vites değiştirerek performanslı kullanırsın. ortalama yakıt tüketimin yine düşük kalır gibi bir düşüncem var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 mazdalar en az yoran arabalardır zaten hani tam bakımsız aküler varya onun gibi bişey mazda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 100 km de 14-19 tüketirsin bence , İstanbul'daysan. Benim araç 13.5 falan tüketiyor , adamın anası ağlıyor bi yerden sonra. Gerçi araç hoş tabi , 13.5 benimki için tüketiceğine 15 RX8 ile tüketmeyi tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 izmirdeyim bende. şu anda kullandığım araç 1.9 tdi motorlu 4.3 tüktetiyor ortalama neredeyse. fakat dediğim gibi düşük devirli kullanarak 10 lu hatta 8 li rakamların altında bir yakıt tüketimi olabileceğini düşünüyorum ben rx8 in çünkü 1.3 lt motor hacmi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Ne kadar bu araçlar 80k falan galiba ? Çokmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 40k dan 80k ya kadar bulabiliyorsun benim bildiğim kadarı ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 ingilterede 2.elleri 4000pound a bile vardır diyeyim o zaman =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 cik cik daha fazla ayrica fabrika verisi yakit tuketimi sehir ici 15.7 yani duz mantik 18-19, sehir disi 9.1. Hah sehir disinda 9.1 e yaklasabilirsin tabi 90 km/s hizi gecmez isen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 bu arada şimdi öğrendim bu aracın devir sayacı 10000 devir/dk şeklinde yani bahsettiğim şeyi yapabilmek mümkün gibi gözüküyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 0a 84k vereceğine çok temiz 2010-2011 model ikinci eller 60-70k aralığında. Alanlarda çoğunlukla 2. araç, keyif aracı olarak almış. Türkiye'de pek tutulmadı, diğer performans Mazda ürünleri gibi. Şahsi fikrim bende almam bu arabayı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama çok yağ yakıyor diye duymuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 hah işte bunları merak ediyorum ben başka ne duydun hacı nedir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Chaotic said: izmirdeyim bende. şu anda kullandığım araç 1.9 tdi motorlu 4.3 tüktetiyor ortalama neredeyse. fakat dediğim gibi düşük devirli kullanarak 10 lu hatta 8 li rakamların altında bir yakıt tüketimi olabileceğini düşünüyorum ben rx8 in çünkü 1.3 lt motor hacmi var abi arac aslinda 1,3 litre deil nasil diyim o biraz bakis acisi hatasi wankel rotarylerde ayri ayri silindirler olmadigindan hacimler cok dusuk cikiyo yane wankel rotaryler icin hacim 1 e 1 deil silndirli motorlara gore kithnos_1 said: 100 km de 14-19 tüketirsin bence , İstanbul'daysan. aracin ne bu arada kithnis ben 1.6 benzinli pejo ile 8.5 9 arasi harciyorum 10 km de daha onemlisi biriminiz ne ya 100 km de litreyse 15 yapmak icin 2.5 felan motorlu arac hatta belki daha buyuk bisi lazm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 http://www.rx8club.com/showthread.php?t=116484 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Chaotic, mantığın yanlış. Motoru 1.308 değil 2.616 olarak düşün (Wankel çünkü), karşılaştırmayı öyle yap. Ayrıca torksuz motorlar şehir içinde nispeten daha yüksek devir ister o yüzden daha fazla yakıt gider. O sevdiğiniz turbo dizellerin az yakıt tüketme sebebi motor veriminin yanı sıra yüksek torkları. Hani sportifliğini çok sevdiysen MX-5 al, son serisi aynı şasi, kafan daha rahat olur. Ciddi ilgileceksen al tabi, ama sıradan bir arabadan daha çok özveri isteyecek onu da unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 250 beygirlik, hafif, çok pahalı olmayan, vergisi düşük, yakıt tüketimi düşük, spor başka bir araba var mı peki bunun yerine önerebileceğiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 bonepart; gönderdiğin linke göre 7500 devirden önce vites değiştirmemesi öneriliyor kullanan kişilerin bu aracı. şu dakika hayallerim yılıkdı =) ferrarilerde 10000 devir. kar moduna alınca onlar 3000 de vites değiştiriyorlardı onlardan gaza gelmiştim ben. değilmiş öyle demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Chaotic said: 250 beygirlik, hafif, çok pahalı olmayan, vergisi düşük, yakıt tüketimi düşük, spor başka bir araba var mı peki bunun yerine önerebileceğiniz. asdfsafdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 cok kapitalist ciktin. ne oldu afrikadaki cocuklara. unuttun hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 abi 3000 devirde benzinli arabada deistirilmez ki vites hic bi zaman daha cok benzin yakarsin 3000 devirde bi ust vitese alirsan arac 2000 devre dusunce cekmez daha fazla gaza basarsin yane mukemmel efficient bi yoldaysan bombos otoban felan sabit hizda gitceksen anlarimda trafikte 3000 de vites atilmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2011 Chaotic said: 250 beygirlik, hafif, çok pahalı olmayan, vergisi düşük, yakıt tüketimi düşük, spor başka bir araba var mı peki bunun yerine önerebileceğiniz. ole bi araba yok onu unutta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar