Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prag

Prosciutto

Öne çıkan mesajlar

ÖM ile istek geldi, ben de gezip gördüğüm kadarıyla (4 gün) anlatmaya çalışayım, gitmeyi düşünenlere belki faydası olur.

Şehre hava yolu ile gitmediğim için o kısmını es geçiyorum. Viyana'dan trenle geçmiştik biz. Ama THY veya diğer ucuz havayolları ile ulaşabilirsiniz.(TR'den Prag'a uçan başka hava yolu var mı bilmiyorum)

Şehir içi ulaşım da genel olarak kolay. Araba falan kiralamayın ayak bağından başka bir şey olmaz. Tramvay ve metro gayet yeterli. Kaç gün kalacaksanız ona göre uygun biletlerden ucuza alabilirsiniz.

Prag, merkezden uzaklığına göre bölgelere ayrılmış durumda (Praha 1, Praha 2,... uzaklaştıkça artıyor.) Old Town Square denen tarihi merkez kısmı da Praha 1 oluyor zaten. Kaldığınız yer buraya ne kadar yakın olursa o kadar rahat edersiniz. Ama fiyatlar da ona göre tabii ki. Oteli gitmeden ayarlarsanız iyi olur. Bunun dışında metro kullanırken Mustek istasyonunda inerseniz yine merkezi bir bölge sizi bekliyor (Wenceslas Meydanı).

Genel olarak görülebilecek yerleri sıralarsak:

- Old Town Square ve buradaki astronomik saat
- Charles Köprüsü (Karluv Most) (Üzerinde çeşit çeşit sanatçılar ve Vltava nehrinin manzarası)
- Prag Kalesi
- St. Vitus Katedrali
- Wenceslas Meydanı
- Yahudi Mezarlığı

Çok daha fazlası var tabiki, ilk anda aklıma gelenleri saydım, sonra eklerim.

Gece hayatı için, Duplex, Karlovy Lazne, Mecca, M1 sayılabilir. Biraz daha leş bir mekan olarak Double Trouble var, girip bakabilirsiniz, ilginç olabiliyor.

Genel bir tavsiye olarak, belli başlı ünlü yerleri gezdikten sonra kendinizi şehre bırakıp rastgele gezin. Bir çok hoş mekan var, oturun yöresel bir şeyler yiyin. Çek birası için (Bira sudan daha ucuz). Absinth için. Yazın gidiyorsanız festivallere denk gelebilirsiniz, özellikle Old Town civarında. Her an yağmur yağabiliyor, hazırlıklı olun. Charles Bridge üstünde fotoğraf çektirdikten 1 - 2 dk sonra tufan çıkmıştı resmen. En yakın kiliseye attık kendimizi. Sonradan fotolara baktığımızda arkadaki buluttan belli oluyor zaten.

Karlovy Vary diye yakın bir belde var, güzel diyorlar, ben gitmedim ama 1 haftalığına falan gidiyorsanız uğrayabilirsiniz.

Prag genel olarak güvenli bir yer, ama geceleri ara sokaklarda gasp vs. başınıza gelebilir, dikkatli olmak lazım. Onun dışında en fazla sarhoş ingilizler kavga çıkarıyor. Bu arada yazın gidiyorsanız Çek'ten çok İngiliz göreceksiniz. En önemli konulardan biri, döviz büroları. Çek Cumhuriyetinde euro kullanılmıyor, oranlara kesinlikle dikkat edin. Çok fena kazıklayabiliyorlar. Bu tavsiyeyi Prag'a giden herkesten duyarsınız, dikkatli olun. Turistik merkezlere yakın yerlerde para bozdurmayın.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar, daha sonra hatırlarsam eklerim. Prag gerçekten Avrupa'da görüp en çok beğendiğim şehirlerden biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Kışın bok gibi soğuk olur. -15'i falan buluyor. Şahsi fikrimce abartılmış bir şehir, 45 yaş üstü çiftlerin nikah tazeleme yeri. Genç olarak baydım iki günde direkt. Gece hayatına çıkamamıştım ama bak, çok çılgın diyordu arkadaşlarım ama bilemiyorum.

Ek olarak sağda solda içki satan ufak dükkanlar vardır, pazarlığa açık herifler, şişe şişe absinth alabilir sonra içmeyip satabilir veya hediye edebilirsiniz. Ha bir de Becherovka alın o da iyidir.

Bayık.

Ek: Ha ucuzdur ama bayaa bak, orası önemli. Max 2 gün, onda da Prag 1'den dışarı çıkıp şehri "hakkaten" gezerseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Karlovy Vary çok hoş küçük biryer.
sokakları çok dar ve dükkanlar çok sevimliydi. baya ucuzdu hatırladığım kadarıyla.

taşları falan ünlüydü bi de ünlü bi içkisi vardı.
çok hatırlamıyorum ya 4-5 sene önce gitmiştim ama ağustos'da tekrar gidicem umarım. yazdıkların bilgi tazelememe neden oldu, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...