Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tübitak (Türkiye Bilimden Teknikten Anlamayanlar Kurulu)

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Yazıyı okumaya üşenenler şurayı okusun

said:
Öğrencinin adı Barış Paksoy. Adını artık herkes duydu. Barış, matematikçi Jonathan Sondow’dan intihal yapmakla suçlanıyor. Olayı duyan Jonathan Sondow, 29
Temmuz’da TÜBİTAK yetkililerine şu mesajı yolluyor:

"Sayın Baylar,
Ben Ramanujan asalları üzerine iki makale yazmış bir matematikçiyim. Bana makalesini yolladıktan sonra Barış’la yazıştım. Çalışması benimkinden farklıdır, özgündür ve benim çalışmalarıma katkı niteliğindedir.
Barış Paksoy’un matematiksel yeteneği desteklenmeli ve kendisi teşvik edilmeli. O, Türkiye için millî bir hazinedir.
"

TÜBİTAK yöneticileri kendilerini korumak için yalan söylemekten, liseli bir gence iftira atmaktan çekinmiyorlar. Çok kötüler. Hem kötü hem acımasızlar.

Yani AKP nerden buluyor bu adamları da yerleştiriyor Tübitağa hayret ediyorum. Bütün ülkeyi arasan zor bulursun bu kadarlarını. Müzede cam içersine koyup sergilenecek kadar enteresanlar (gelecek kuşaklara ibret olsun diye). Az kaldı TÜBAda aynı formata getirelecek ve ülkemizin bir Tübitak 2'si olacak.

En kötüsü de daha önce dendiği gibi bu kişi şakirt olsaydı şimdiye bütün gazetelerde yazıyordu "küçük dahi" diye. Görüyorsunuz işte Cumhurbaşkanının rektörleri atama yetkisi ile başlayan bu olaylar silsilesi sonucunda ÖSYM'nin, Tübitağin ne hale geldiğini ve TÜBA'nın ne hale geleceğini. O zamandan beri herkes söylüyor AKP bütün bunları çarpık bir şekilde kadrolaşmak için yapıyor diye. En nihayetinde de sonuç bu bilimden anlamayan insanlar ülkenin bilimsel kurumlarını yönetiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

yök ile alakası yok bunun.yök sana bilim yapma mı diyor.

yök serbest seçme ortamından doğacak gelişmeyi engelliyor ve bütün kararları tek bir kurula bağlıyor. Tabi adamlar evrim ve genetik gibi kavramları anlamadığı için bütün kararları bir grup adamın vermesinin ne kadar tehlikeli olduğunu anlamıyorlar. İnsanların bütün gen havuzu dünyanın en süper 5 insanından bile oluşsa bir kaç kuşak sonra hastalıktan şundan bundan insan soyu tükenir. Çeşitlilik iyidir ve gelişimi destekler.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

yök ile alakası yok bunun.yök sana bilim yapma mı diyor.

hmmm,aslında direk demiyor ama şöyle huyları var

- gelip sınıfın buyuklugune,boyutuna bakmadan 50 kişilik kontejyanı üniversitedeki tek bir yetkili allahın kuluna sormadan 150 kişiye cıkarma,dolayısıyla egitim kalitesini düşürme

- o harclar var ya üni.ye verdiginiz,üniversite onu aa bu paralar benim şimdi bilimsel araştırma için istedigim gibi kullanabilirim diyemiyor,sacma salak yönetmelik yasalar geregi bilmemkacını ısıtmaya temizlige harcarken geri kalanını paşa paşa yök e teslim ediyor.

bu ve bunun gibi bi ton sacma sapan şeyler var işte,dogrudan bilim yapma demiyor ama el altından da sopayı gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

bir kişi ile koskoca tübitak ı tu kaka yapmayın çok değerli insanlarda var orada. yurt dışına gitmek elinde olup gitmeyen bu ülke için çalışan.

üyelerini sanayi bakanlığı ve yök seçtikten sonra ne fark eder? aynı şekilde TÜBA için de öyle. Ayrıca bu bir kiş değil iki değil Tübitağin bu davranışlarını her sene belki her ay görüyoruz. Feza gürsey'in kapanması, bilim teknik dergisi ile ilgili olanlar vs vs. Demek ki Tübitağin içersindeki bir iki değerli insan (varsa bile) istisna.
Sosyal ağlarda paylaş

bu fikir çeşitliliğini baltalama aslında bence türk insanının genel huyu. hangi pozisyonda olursa olsun insanlar hep "yanıma alacağım kişiler hep benim gibi düşünsün, hep fikrimi onaylasın, fikirleri benimkilerle çatışmasın, hep dediklerimi onaylasın" kafasında. ego problemimidir nedir anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

ekşiden bir yorum:

''gerçi ben çocuğun iyiliği için gerçekten çalmış olmasını diliyorum. gerçekten kendisi yapmışsa iyi bir bilimadamı, profesör olup karın tokluğuna çalışır. ama çalmışsa ve bu intihal olaylarını daha bu yaşta çözmüşse günün birinde ösym başkanı hatta milli eğitim bakanı bile olabilir.

(bkz: ali demir)

(bkz: ömer dinçer)''
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...