Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deadliest Warrior


Bone

Öne çıkan mesajlar

3. sezonu başlamış bir şov, izleyen/takip eden var mı bunu?

iki "savaşçı"yı seçip bunları kıyaslıyorlar. mythbusters benzeri aletler hazırlıyorlar, test ediyorlar felan.

mythbusters çoğu kez bilimsel gelmiyor, bu da onun gibi ama biraz daha beteri.
yine de silahları felan izlemek zevkli oluyor.

bir diğer zevkli kısmı da, bu iki savaşçının mücadelesini canlandırıyorlar, onu gerçekten güzel yapmışlar. bir game of thrones ya da benzeri bir dizi değil elbette, ama yine de güzel.

bilimsel kıyaslama dediği şeyde rahatsız eden bazı unsurlar var
- bu iki savaşçıyı kıyaslarken kendilerini değil silahlarını kıyaslıyorlar. yani ne kadar iyi karate bildiği, ne kadar büyüklükte kaya kaldırabildiği, ne kadar iyi strateji bilgisi olduğu felan önemli değil, ne kadar büyük kılıç kullandığı önemli. testleri de hep bu silahlar üstüne yapıyorlar.
- silahları kıyaslarken bazen eşit olmayan koşullar hazırladıkları oluyor. mesela birine diyorlar ki statik olan hedefleri vur, diğerine de hareket eden hedefi vurduruyorlar. oysa bu iki testi iki gruba da yaptırsalar daha iyi kıyas imkanı olur. silahi deneyimsiz birisine veriyorlar ve onun performansına göre silahın üstünlüğünü belirliyorlar.
- simulasyon programı hazırladık diyorlar ama sanki csi miami gibi işlevsiz sadece animasyon ekranı gibi duruyor o programlar. hani "bir sürü veri giriyoruz bunları program bizim yerimize kıyaslıyor" diyor da, nedir, nasıldır, orasını anlatmıyor.
- çoğu bölümde amerika ile ilgili bir taraf oluyor. ve amerika bu maçlarda hep kazanıyor. swat vs gsg9, kgb vs cia, navy seal vs israeli commando, washington vs bonaparte, commanche vs mongol, apache vs gladiator gibi. abartı bi amerikan propogandası içeriyor. çok merak ettiğim bi kıyaslama samurai vs yeniçeri ama göremeyiz sanırım onu.

spike tv tarafından yapılıyor, internette görebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nette ne yazıkki ne tr ne de ing altyazısı var o yüzden izlemenecekler listesinde bekletiyordum geçen baktım aman aman bi ing gerrektirmiyomuş çat pat bilen birisi bile olayı çok rahat anlayabiliyor.O yüzden sırf altyazısı yok diyem izlememezlik yapmasın kimse bencem.

Sadece silahları kıyaslamaları benide çok rahatsız etti diğer bahsettiğin şeylerde insanın gözüne batıyor.Amerika şeysinde Apaçi vs Gladyatör demişin o brz abartı olmuş; apaçiyi pek propoganda malzemesi yapmak istemezler bence.

Onun dışında silahları karşılaştırırken savaşçıların eğitimleri ve kültürleri hakkında güzel bilgilerde alıyoruz.Onca film-oyundan sonra görmediğimiz silahları hatta savaşçıları görmek güzel oluyor.Bu bilgiler ve testlerin sonucunda çok şaşırdığımız yerlerde oluyor şahsen Spartalının kalkanına ben hayret etmiş saygı duymuştum.

Sonuç olarak kesinlikle izlenmesi gereken bi yapım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...