Batilc Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 sorum şudur: touch attack yapıldıgında, kurban kişinin ACye yanlızca ability modif+deflection bonusu ekleniyor burası tamam... peki yapan wizard/sorcerer/f(x) kişinin attack bonusu nasıl hesaplanıyordu? bi soru daha: bizim dm su an concentration check icin d100 atıldıgını soyluyo ki bence 20lik (suphem yok ama buyuler 1 turnluk olunca buyu yaparken hasar alamıyosun, o zaman toplam yedigin damageı gecmeye calıscan diyo(aslında 100luk daha iyi olabilir:LOL: ) ) hangisidir? yine canımız dmmimizin bir iddiası:benim bildigim kadarıyla warriorlarda +2attack ve bunun icin -2 armor ile -2 attack ve bunun icin +2 armor alma olayı (defansif/ofansif) warriorda olasından beri mevcut ama dm bunun ayrı bi feat oldugunu iddia etti de sorayım dedim bulamadım phbde... sordukca gerisi geliyo ama napayım:) Su sol ellilik olayı hakkında ne tip bilgiler var... cunki sol elli birisi sag elli karsısında savasmak icin egitilir. ancak sağ elli birisi de sağ elli birisi karşısında durmak için egitilir... o zaman sol ellinin bir bonus alması gerekli degilmidir? o zaman bu da bir feat olmalı ama nasıl nedir ve negibidir asıl bunu merak ediyorum (her oyunda sol elli olmak istiorum nedense bari bi bonusu olsun :lol: ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 said: Batilc, 16 Eylül 2004 17:55 tarihinde demiş ki: sorum şudur: touch attack yapıldıgında, kurban kişinin ACye yanlızca ability modif+deflection bonusu ekleniyor burası tamam... peki yapan wizard/sorcerer/f(x) kişinin attack bonusu nasıl hesaplanıyordu? normal attack bonusu kullanılıyo. yani ranged touch için base attack+dex+modifierlar (normal bi attack roll'a bonus veren herşey bunlara da bonus veriyo) melee touch için de str ya da weapon finesse varsa dex modu kullanılıyo. said: Batilc, 16 Eylül 2004 17:55 tarihinde demiş ki: bi soru daha: bizim dm su an concentration check icin d100 atıldıgını soyluyo ki bence 20lik (suphem yok ama buyuler 1 turnluk olunca buyu yaparken hasar alamıyosun, o zaman toplam yedigin damageı gecmeye calıscan diyo(aslında 100luk daha iyi olabilir:LOL: ) ) hangisidir? d20 sisteminde d100 diye bi olay yok. concentracion check normal bi skill checktir. hatta konuyla ilgili mevzuat hükmü ektedir: CONCENTRATION (CON) Check: You must make a Concentration check whenever you might potentially be distracted (by taking damage, by harsh weather, and so on) while engaged in some action that requires your full attention. Such actions include casting a spell, concentrating on an active spell, directing a spell, using a spell-like ability, or using a skill that would provoke an attack of opportunity. In general, if an action wouldn’t normally provoke an attack of opportunity, you need not make a Concentration check to avoid being distracted. If the Concentration check succeeds, you may continue with the action as normal. If the check fails, the action automatically fails and is wasted. If you were in the process of casting a spell, the spell is lost. If you were concentrating on an active spell, the spell ends as if you had ceased concentrating on it. If you were directing a spell, the direction fails but the spell remains active. If you were using a spell-like ability, that use of the ability is lost. A skill use also fails, and in some cases a failed skill check may have other ramifications as well. The table below summarizes various types of distractions that cause you to make a Concentration check. If the distraction occurs while you are trying to cast a spell, you must add the level of the spell you are trying to cast to the appropriate Concentration DC. If more than one type of distraction is present, make a check for each one; any failed Concentration check indicates that the task is not completed. Concentration DC1Distraction 10 + damage dealt Damaged during the action. 10 + half of continuous Taking continuous damage during the damage last dealt action.3 Distracting spell’s save DC Distracted by nondamaging spell.4 10 Vigorous motion (on a moving mount, taking a bouncy wagon ride, in a small boat in rough water, belowdecks in a stormtossed ship). 15 Violent motion (on a galloping horse, taking a very rough wagon ride, in a small boat in rapids, on the deck of a storm-tossed ship). 20 Extraordinarily violent motion (earthquake). 15 Entangled. 20 Grappling or pinned. (You can cast only spells without somatic components for which you have any required material component in hand.) 5 Weather is a high wind carrying blinding rain or sleet. 10 Weather is wind-driven hail, dust, or debris. Distracting spell’s save DC Weather caused by a spell, such as storm of vengeance.4 1 If you are trying to cast, concentrate on, or direct a spell when the distraction occurs, add the level of the spell to the indicated DC. 2 Such as during the casting of a spell with a casting time of 1 round or more, or the execution of an activity that takes more than a single full-round action (such as Disable Device). Also, damage stemming from an attack of opportunity or readied attack made in response to the spell being cast (for spells with a casting time of 1 action) or the action being taken (for activities requiring no more than a full-round action). (See also Distracting Spellcasters, page 160.) 3 Such as from acid arrow. 4 If the spell allows no save, use the save DC it would have if it did allow a save. Action: None. Making a Concentration check doesn’t take an action; it is either a free action (when attempted reactively) or part of another action (when attempted actively). Try Again: Yes, though a success doesn’t cancel the effect of a previous failure, such as the loss of a spell you were casting or the disruption of a spell you were concentrating on. Special: You can use Concentration to cast a spell, use a spell-like ability, or use a skill defensively, so as to avoid attacks of opportunity altogether. This doesn’t apply to other actions that might provoke attacks of opportunity. The DC of the check is 15 (plus the spell’s level, if casting a spell or using a spell-like ability defensively). If t Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 ha feat uydurursan olur bak, sol elli olup cinlik yapma feati diye bişi. ehuh. feint e +4 bonus modifier alırsın o olur.[signature][hline]The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 16 Eylül 2004 18:26 tarihinde kurcalanmıştır yetmemiştir..] [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 16 Eylül 2004 18:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 aslında grudge bu bi mucnhkinlik degil ki... sonuc olarak bi feat feda edip sol ellilik alıyosun (her ne kadar biraz sacma gelse de kulaga)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 bence grudge masa üstüne mod yapılması lazım. Ne magic ne de bone hiç ilgilenmiyorlar burayla.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® © icq:108382340 oxxx[==============> [Bu mesaj Jaan tarafından 16 Eylül 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 şşşşt. jaan. dur bakim orda. laf çıkarma şindi durduk yere :yapma:[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 katılıyorum:) hadi kampanya baslatak...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2004 said: Batilc, 16 Eylül 2004 17:55 tarihinde demiş ki: sorum şudur: touch attack yapıldıgında, kurban kişinin ACye yanlızca ability modif+deflection bonusu ekleniyor burası tamam... Burası tamam diil, kişinin touch AC ye yapılıyor attack. Yani normal AC - (tüm armor bonusları). Yani AC den Shield, Armor, Natural Armor ve hatırlamadığım başka armor türü varsa onlar çıkarılır. Kişi Touch AC sine diğer bonularının tümünü alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Forcedan gelen armorlar touch attackda çıkarılmaz önemli bir uyarıdır. Örnek : Shield büyüsü force effect bir büyüdür ve touch attack karşısındada AC vermektedir. :=)[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 bütün force effectler deflection bonus vermezler. misal mage armor da force effect. ama onun bonusu touch ac ye eklenmiyo. çünkü armor bonus veriyo. sadece incorporeal touch attacklardan koruyo mage armor. shieldin bonusu ise deflection. dilbao'nun söylediği ise bildiğimiz elde taşınan kalkan. dolayısıyla onu da sallamıyo touch attacklar.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 ben o nedenle shield büyüsünü örnek verdim :=) hem touch attack hemde cici shadowlardan koruduğu için :=) Ama açık olmamış fazla anlaşılan :=P[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Bir de luck bonuslar var onları ne yapalım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Bu arada dm ile sürekli tartışmak karakterinin sağlığı açısından hiç iyi değildir haberin olsun Batilcim :)[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2004 walla dmle iyi gecinioruz arada çatışma cıkıyo ama o da o kadar vahim degil... asıl komik olan bugun ilk oyunun daha (party deki cucelerin(cleric ve fighter birlikte başladılar) ) ilk combatında 2 cucemizin yenilmesi ve esir dusmesi... dmin tum hikaye allak bullak oldu nasıl buluscaz bilmioz:) zaten eger yuksek level olsalardı kendisi de diyo dm oyunu bitirirdim oldururdum diye... aynı sekilde bu adamlar 2.combatta esirhaneden cıkmaya calısırkene 2insan bi elf muttefik edinip 2 hobgoblin+1 hobgoblin cavus kesmeye calıstılar. insanlar ve elfler öldü, cleric -4e dustu. fighter da son attıgı critical da 1z4de 1 atınca cavusun 1 hp kaldı ve fighterı da -2 ye dusurdu... bu olaylar olunca oyun yarına kaldı vallahi acaip merak ediom:) adamlar 2 combata girdi ikisindede yenildiler... iyiki yuksek level degildik... ben mi? bende bunların yanına gidiyodum (anayoldan guneye) ama bunlar yine kaybedince ayva yicez muhtemel:) Off off nası toparlancak bu hikaye:lol:[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 bi soru... şu sunder nedir ya hiçbi yerde açıklamasını bulamadım ve bissürü yerde de geçiyo... bi açıklamasını yapsanız? belki biliorumdur da haberim yoktur... Ps. bizim frp iyice sarpa sardı, cleric cüce öldü. ben hapse düştüm, paladinimiz zorunluluktan dolayı geri donmek durumunda kaldı bize yaklaşırken(karşısına güçlü rakipler çıktı+1inden critical yiyince taban! ama geriye:) ) şimdilerde iyice gıcık bi duruma döndü, bi türlü buluşamadıgımız için herbirimiz yarım saat bekliyoruz biribirimizi ki bu da cook sıkıcı olabiliyo....[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 ahanda şindi oylesine karıştırırken birden sunderı gördüm combat yerinde puha:)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 abi çıldırdı adam 1 haftadır dm handbook dan kaldırmıo kafayı :)[signature][hline]Thrash 'Till Revolution Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 2 soru daha.... 1)quivering palm'ın mantıgı nedir? 2) bazı seylerde yarısını istiyor ya bi sayının (mesela 1/2wizard's level gibi terimler) sindi bu ornekte wizard level 7 ise, yarısı ne alınır 3 mu 4 mu?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 o dm e bağlı die biliom ben olsam 3 derim zuhuhah kıllık olsun :)[signature][hline]Thrash 'Till Revolution Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 1- 15. seviye olan bir monk artık bedenin her yanını bilirim, yalar yutarım mantığının özünü kavradığından yaptığı tek bir saldırı ile rakibini öldürebilmektedir. Quivering Palm kullanmak isteyen monk -önce bunu yapacağını belirttikten sonra- normal bir attack yapar. Eğer attack sonucunda rakibine hasar verebildiyse monk, rakibinin bedeninde bir titreşim yaratır. Ki bunu istediği zaman kullanarak rakibini ölürebilir. Monk un seviyesi kadar gün boyunca bırakılan titreşim etkisini göstermez ama yok da olmaz. Bu süre içinde monk isterse rakibini öldürmeyi deneyebilir. Monk un bunu istemesi yeterlidir. Ardından rakip bir Will save atar, tutturamazsa anında ölür, tutturursa etki yok olur. (Monk her zaman olduğu gibi class ların kralıyım demesini biliyor) 2- Eğer aksi belirtilmiyorsa bölme durumunda sonuç her zaman için aşağıya yuvarlanır.[signature][hline]Budur!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar