Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

finans mühendisliği

cihant

Öne çıkan mesajlar

ha bu arada 20bin küsür çok para ya. Ben olsam önce yurtdışında düzgün bir yerlere kapak atmaya çalışırdım bu bütçe ile. Ama tabi iş göründüğü gibi değil. Bu program akşamları oluyor haftada birkaç gün bildiğim kadarıyla, dolayısıyla çalışan kişilere hitap ediyor. Yani burda kalıp düzgün bir yerde çalışıp aldığın maaşla o parayı bir miktar karşılayabilirsin ama aynısını yurtdışında yapmak zor. Ama eğer burda çalışmadan sadece bu programla uğraşcaksan iş dediğime çıkıyor tabi. Ama anlamsız zaten çalışmadan akşamcı olmak bir yüksek lisans programında.

Finans mühendisliği üzerine yüksek yapmakla finans üzerine yüksek yapmak arasında ne fark var onu da bilmiyorum sen araştırdıysan bir açıklasana =p
Sosyal ağlarda paylaş

@yav benim anladığım kadarıyla finans y.l'ı iktisat,finans müh. y.l'ı endüstri müh. tabanlı,onun dışında çalışma alanları ortak.zaten buna girenlere baktım full işletme iktisat endüstri mezunları.

Benim bu programı istememin başlıca sebebi boğaziçi olması ve derslere giren hocalara baktım bayaa sağlam adamlarmış,3 yarıyıl sürüyor.benim planladığım ilk dönem alışma süreci olarak geçer 2. 3.dönemler çalışmaya başlarım şeklinde.

yurtdışını çok araştırmadım.ama düzgün biyere girebilsem bile çok para gidicekmiş gibi sanki.yani yurtdışında master yaptım diyip vasat biyere gitmektense boğaziçi finans muh. daha mantıklı geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

cihant said:

21k tabii ki az bi para değil ama mesela ingiltereye gideyim desem çok daha fazlası gidecek.bide tl-döviz dengesizliği de var

evet yurtdışı denilince aklına hemen ing. usa gelirse çok para gider. :) almanya var mis gibi mesela harçlar çok düşük. ing. master programları da vardır. daha bir sürü eur ülkesi var işte araştır.

ben olsaydım 21k parayı boun gibi bir yere gömmezdim. vazgeçilmeyecek bir yer değil alternatifi hatta daha iyileri bir sürü vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye almanca öğrensin ki orda master yapan arkadaşım var tek cümle almanca bilmeden bitirdi programı geldi. hiç almanca öğreneyim diye kasmadı çünkü ihtiyaç da duymadı. tabi ing. master programıydı. yani tek kelime almanca bilmeden de bitirilebiliyor. aylık masrafım da 700eur aşmıyordu krallar gibi yaşıyorum diyordu ÖĞRENCİ olarak. bizi mi yiyordu bu adam?
Sosyal ağlarda paylaş

almanyayı ciddi ciddi düşündüm ama 0 almancayla almanyaya kasmak akıl karı değil.en az 1 yıl dile gidecek 2 yıl da yükseğe.toplamda 3 sene gitti.e ordayken de hem okuyup hem çalışma koşulları uygun değil.3 sene sonra 26 yaşında olucam,o yaşta iş deneyimi olmayan adamı kim ne yapsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...