Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lego Technic'in Çöküşü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1992'dan beri duzenli lego biriktiren biri olarak 1996 gibi system'dan technic'e geçip mühendislik harikası araçları yapma zevkini tatmaya başlamıştım . . . . Taa ki 2001'e kadar

Pneumatic sistemler(havalı pistonlar-hava tankları-borular),şanzımanlar,süspansiyonlar,9v'Luk ve 3v'luk küçük ve mini motorlar,barkot okuma sistemleri ,kızıl otesi algılıyıcılar-dokunmatik algılıyıcılar,fiber optic kablolu sistemler. her sene yeni çıkan carkları dişlileri saymıyorum bile. ( 20-25 çeşit oldu en son herhalde).

Her sene yeni bir teknolojinin yeni bir araçla çıkması ve boyle yeni technicler alıp yapa yapa hep daha iyisini beklemek ve Robotics İnvention denilen (benim için technic'te sonun başlangıcı olan) bilgisayar bazlı lego'nun çıkmasıyla lego nun sistem kısırlığı çektiğini anlamak ...

Aslında çok daha düzgün bir şekilde ne gibi araçları ne zaman aldığımı her birinde yeni neler gordugumu yazardım ama bu , burada bulacağım eski lego hayranlarına baglı . .. iştirak olursa devam ederim ...

hey gidi hey :([signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
eh lego bitti bence artık. eskiden koca paket alıp yapardınız ama sonra bozup istediğiniz şeyi yapabilirdiniz. benim bi ton legom vardı ve kendi yaratıcılığımla güzel şeyler yapıyordum. şimdi raflarda fln görüyorum da 3 tane parçalık setler koymuşlar. yaptın bitti, parçalar o kadar egzotik ki bir daha kullanılmaz. biriktirip yeni bir şeyler yaratma diye birşey yok.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle
Mail/MSN:[email protected] , ICQ:6254196
Mesaj tarihi:
Parca sayısı inanilmaz arttı ama izlevleride sayı oranının 2-3 katı azaldı. Haliyle yaraticiligi öldürdü. legonun hic bir birim ölcüsüne uymıyan yamuk yumuk parcalar cikmaya basladı cok kasmazsan sadece kitapciktakı modelle kullna biliyorsun. Bunlar yetmedi yenmi cıkan carklar ya bosluklasa sigmiyor ya birbirlerine yetismiyor. Mekanizma icin kafa yormaktansa disli atlıyan carklarla ugrası olduk. E halıye biraktim bende.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
bende legomania vardı shotgun yaptıydım teytey hala durur legolarım knexlerimde durur

bu arada bu legolardan ölen bi cocuk var duydunuzmu bilmiyorum belki arkadaş sallamıştır cocuk gemi yapamadı diye intahar etmiş[signature][hline]hö?
Mesaj tarihi:
bır cok legom vardı off off kalem vardı sovelyerım vardı sonra hepsı tek tek kayboldu cocuktuk o zman[signature][hline]Ne sen Leylasın
Ne de Ben Mecnun
Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun
Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu...
Mesaj tarihi:
said:
Erutan, 22 Eylül 2004 01:15 tarihinde demiş ki:
bende legomania vardı shotgun yaptıydım teytey hala durur legolarım knexlerimde durur

bu arada bu legolardan ölen bi cocuk var duydunuzmu bilmiyorum belki arkadaş sallamıştır cocuk gemi yapamadı diye intahar etmiş

insanlar araba maraba yapıyor , bu shotgun yapmış
büyüyünce hitman olacak
hehe[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Mesaj tarihi:
said:
Sailor, 22 Eylül 2004 01:01 tarihinde demiş ki:
eh lego bitti bence artık. eskiden koca paket alıp yapardınız ama sonra bozup istediğiniz şeyi yapabilirdiniz. benim bi ton legom vardı ve kendi yaratıcılığımla güzel şeyler yapıyordum. şimdi raflarda fln görüyorum da 3 tane parçalık setler koymuşlar. yaptın bitti, parçalar o kadar egzotik ki bir daha kullanılmaz. biriktirip yeni bir şeyler yaratma diye birşey yok.

+1....
biz sailorla düşünürdük hep. demek bizden baskalarıda varmıs legoya agıt yakan:)

afedersiniz bu sailor denyosu t-rex setine sahipti ve sadece 1 kez yapabilmişti, parcalarını kaybetmişti...

[Bu mesaj kinetica tarafından 22 Eylül 2004 01:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Dela; o smileyle birlikte nasıl bir duygu sömürgeni mesajdır bu? lego alasım geldi sana desem abartmış olurum...

Legolarda iyiydi ama ben knexlerle daha bi eglenirdim, cılgınmatik araclar vardı. Boyle motor takıp yuruyen bortu bocek fln yapılabilitesi vardı.

birde katologlarda bi rollercoaster vardı ki kendi kendime yemin etmistim, buyuyunce adam olup kendi paramla onu alıcam diye... ben buyunceye kadar knex yalan oldu... Heeey gidi gunler heeey...[signature][hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Mesaj tarihi:
said:
Head, 22 Eylül 2004 01:27 tarihinde demiş ki:
insanlar araba maraba yapıyor , bu shotgun yapmış
büyüyünce hitman olacak
hehe

:lol: deli doom a kaptırdıydım kendimi :D (duke nukemmiydi yoksa:))[signature][hline]hö?
Mesaj tarihi:
said:
Delanoresse, 22 Eylül 2004 01:27 tarihinde demiş ki:
legolar cok pahaliydi ben kucukken, istemeye utanirdim buyuk setleri. kataloglara bakar bakar ruyamda oynadigimi gorurdum. teey teey.

evt asırı palı ıdı yaa bende tek tek ala ala o kataloglardakı gıbı
satom olmustu ama o kataloglar bak sımdı yıne deprestı duygularım[signature][hline]Ne sen Leylasın
Ne de Ben Mecnun
Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun
Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu...
Mesaj tarihi:
Birde legonun sualti serisi vardi, boyle paletli fln lego-adamlar, aptal aptal bakarlardi, sualti araclarinin arkasinda haliyle pervane fln olurdu, silo kurup yuzdurmeye calisirdik...

Gerci pek bi opsiyonlari yoktu dekorasyondan gayri, suya girince batarlardi, uzulurdum.

Bi kac tanesini inatla yuzdurmeye calisirken orada burada kaybetmistim. Once insan kendi küvetinde dener dimi? ama yok, o yasta illakine kafasi kel akli yaman adami oynamak icap ediyordu...[signature][hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Mesaj tarihi:
hiç kale falan aldırmadım annemlere ama
polis karakolum ve itfaiye istasyonum vardı. deli gibi oynardım
ne güzel günlerdi

offff bi de 40 santimlik falan baya komplike bir araba yapmıştım, kütüphanemde duruyordu. Eve gelen yardımcı kadın düşürmüştü dağılmıştı nasıl ağlamıştım belli diil, yer gök inlemişti.[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Mesaj tarihi:
uzay gemisi vardi bende, 93'te mi ne gelmisti amerikadan arkadasimin dedesi getirmisti. surekli farkli seyler yapiyoduk. arada karistirip onunkiyle benimkileri ucuyoduk falan. baya manyak seyler cikiyodu. sonra bi gun ben kendi setimdeki uzay gemisini yaptim. komik olan bi ucak filminden (top gun'di sanirim, vardi di mi o zaman top gun) gorup kabin kapaani firlatip parasutle inmesini istemistim. bi kac hafta ip ve torbayla lego adamin dususunu yavaslatmak icin ranzanin ustune cikip asagi birakiyodum. en sonunda aureka! dedim, apartmanin 8. katindan asagi salladim adami...

ip koptu, torba uctu adam yere cakildi... sinirlenip kaldirdim tum seti.
arada acar bakardim oole ya'd ederim eski gunleri...
Mesaj tarihi:
Gazete veriyodu bi ara, hiçbişey yapmayı beceremeyince atıyodum :)[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !
CHE
Xear developer Brook[/i]
Mesaj tarihi:
koca bi knex çantası almıştım kuçukken.. ne arablar yapardık motorlu çekmeli vs vs.. bide kitabında arkası dönen beton arabası falan yapmıştım.. Sonra kastım kendimi kendi başıma bi vinç yaptıydım.. Kolu çekiodun sıkıştırıodu.. Öbür kollarla itme yukarı alma işlevlerini falan yapıodun..bide çarklı balkondan balkona teleferik gibi bişi yaptıydık arkadaşa ööle haberleşioduk .. heuah çocukluk işte :)

hey gidi günler hey..[signature][hline]Come with me my friend, come and see the end..
  • Yeni Oluştur...