Forex Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 işletme okuyup end. mühendisinin kapsamına giren işlerde çalışan insanlar tanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 marketler end müh çalıştırmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EmRicardo Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fin said: hangi okul bu arada marm. sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 şimdi şöyle oluyor. Endüstri Mühendisliği dediğin zaman aklına direk herkesin işine salça olabileceğin aklına gelsin. Mesela Netsis yazılımının Genel Müdür'ü bir Endüstri Mühendisi. Schneider Electric'in HR Müdürü Endüstri Müh. Bankalarda çalışan uzman yardımcılarının çoğu Endüstri Mühendisi. yani senin ne yapmak istediğinle alakalı olay. ben mesela bitirme projemde Excel'in üstüne Visual Basic programı yazdım. Mesela yakında bi firmada 3 boyutlu modelleme (matematiksel değil grafik) üzerine çalışmaya başlayacağım. ama şöyle düşün olayı, alanında ilerledikçe yönetici pozisyonuna gelmen diğer mesleklere göre daha olası bir ihtimal. ps: Sana mühendis değilsin diyecekler olacaktır muhakkak=) üç boyutlu bir matematiksel model ver çözsünler de mühendislik nedir görsünler biraz ehaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 çakma mühendisler ama bunlar inanmıyorsan iki termodinamik, iki damping sor.. bööle boş boş baksınlar sen onu bunu geç, para kazanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 bir faz bir nötr çek çek götür desen de anlamazlar. neyin mühendisisiniz olm siz yaeeee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Fin said: marketler end müh çalıştırmıyor gerçekler acıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 bölümü boşver, okulun marmaraysa geçmiş olsun. ortalama bi adamsan* 1200-1700 aralığında para alırsın. yanlış tercih yapmışsın össden sonra. zaten ortalamanın üstünde olsan daha düzgün bi yerde okurdun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 benim bitti okul bu dönem. 3. ve 4. sınıfta sap ile uğraştım. sen de ya erp ya üretim planlama seç. en sağlam olanları bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 EmRicardo said: Fin said: hangi okul bu arada marm. sen? ege Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 karadeniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 bu arada end müh bok atanlar yeto puanlarla inş,makinaya girenler oluyor hep fsdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 yoo bilgisayarcilar da bok atiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 marketlerde Supply Chainciler çalışıyor End. Müh. olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 senko said: yoo bilgisayarcilar da bok atiyor... aaaaaawwww yeeeaaahhh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 onlar apayrı bi yeto teknosada headset tanıtır yada 15liraya format atar dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Makine fln yine iyi asıl bilgisayar mühendisliği en gereksiz bölümlerden birisi. O yüzden kendilerine baksınlar önce. =) programlama mantığına yatkınsa bir insan çok rahat evinde de öğrenebilir. Abim ve ben ikimizde bilişim sektörü ile ilgiliyiz yıllardır ama puan rahat rahat yettiği halde ikimizde alakasız bölümler seçtik sırf bu yüzden. (ilgisi olanın bile seçmesi gereksizken ilgisi olmayıp seçenlere bir şey diyemiyorum bile. Teknosa bile çok onlara =) ) Sonuç olarak abim gözü kapalı flash vb dillerde oyun yazıyor. Ben de ERP'de çalışıyorum. Sadece yazılım işini değil Endüstri Müh. bölümü sayesinde bütün süreçlerini de analiz edip geliştirebiliyorum. ERP işinde bilg mühendislerine süreçleri anlatacağız diye anası ağlıyor süreç danışmanlarının. Yazdıkları programdaki süreçlerden haberleri yok çünkü. Sonunda dayanamayıp şu isimli tabloyu şuna bağla vs gibi tek tek adres vermek gerekiyor. Buna benzer sektörlerde Bilg+End çap yapmak en iyisi ama o da zor. En kötü yüksek olarak yapılabilir bilg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 owww cok talihsiz aciklamalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 end. müh. = advance excel yıh yıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Flashla oyun yapmanın zorluğu mu kaldı alahını seversen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FoShiZzle Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 3 ay kursa git yazilimci ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EmRicardo Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 df said: benim bitti okul bu dönem. 3. ve 4. sınıfta sap ile uğraştım. sen de ya erp ya üretim planlama seç. en sağlam olanları bunlar. sap'ci olabilirim ama maaş ve çalışma şartları nasıl sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 EmRicardo said: df said: benim bitti okul bu dönem. 3. ve 4. sınıfta sap ile uğraştım. sen de ya erp ya üretim planlama seç. en sağlam olanları bunlar. sap'ci olabilirim ama maaş ve çalışma şartları nasıl sence? ortalama öğrenme süreci 1-2 yıl. sağlam danışman olabilmek için 5-6 yıl gerekiyor neredeyse. Öğrenme aşamasında şirkete göre ort 2bin fln verilebilir ama sağlam bi danışman olunca ucu açık. biraz da yeteneğine kalıyor. 4-5 alan da var. proje yöneticisi olup 10 bin rahat alan da var. ama dediğim gibi öğrenme aşaması biraz uzun. ve az bilinen modülleri seçmek lazım. edit: çalışma saatleri ofisteysen sıkıntı değil. 9-6 gözüküyor ama 10 da gelip 11 de başlıyorduk fln. Ama müşteriye gidince müşterinin çalışma saatlerine bağlı oluyorsun. Ortalama zamanlarda çok mesai fln gerekmez ama canlı kullanıma geçmeye yakınken sabahlama bile gerekebilir. Ama canlı geçiş süresi ortalama %10-%20 lik bir kısmı projenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Forex said: Flashla oyun yapmanın zorluğu mu kaldı alahını seversen okuduysan zor değil diyorum ben de zaten. evde çalışarak öğreniliyor. kendisi oyun olayını sevdiği için onu yapıyor. hangi dili istersen evde rahatça öğrenebilirsin. verdiğim bi örnek üzerinden laf döndermenin alemi yok. tabiki çok spesifik alanlar olabilir okul iş hepsi birden bile öğrenmeye yetmeyebilir ama Türkiye de bilg mühendisi çalıştırılan iş alanlarının %90 ı basit işler. web site, basit oyunlar, ağ yönetimi ve güvenliği, server yönetimi vs gibi işler var ve yarısını teknikerler yapıyo zaten ucuz olsun diye. En karmaşık yazılım ERP alanında yapılıyor Türkiye'de. Onda da dediğim gibi zaten çoğunun ne yazdıklarından haberleri yok. Genelden bahsediyorum yoksa her meslekte çok uçuk işler yapılır ve paralar da alınır. Endüstri Mühendisliği de üretim ve kaynak planlama dışında çok mesleki birşey öğretmiyor. Aksini söyleyen yalan söylemiş olur ama gerek yok zaten. Mühendisliğin adı için alıyor işletmeler ve işi zaten orada öğreniyorsun. Bu yüzden bölümün bu şekilde ortaya karışık olması avantaj oluyor ülkemizde. Teknolojiyi kullanan değil üreten ülkelerde gerekir gerçek mühendisler ve ülkemizde ne o kafada eğitim veren yer var ne de fazla ihtiyaç var. Kısacası bölüm ahım şahım olmasa da Türkiye'de ki kafa yapısıyla tam örtüşüyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gezenali Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 :) :) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar