Suark Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Excelde, hyperlink atamak istiyorum. Da sıkıntı şu, tek tek yapmak istemiyorum. Her hyperlinkin aralığı aynı, 20 şer 20 şer aşağı kayıcak verdiği adres, sürüklemek felan işe yaramadı öle bakakaldım. help! Teşekkürler
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Elinde hyperlink texti var da hyperlink halinde değilse ve sen hepsini hyperlink haline getirmek istiyosan makroyla çok güzel hallediliyo. Hatta ben onunla ilgli bi tutorial yapıp bloguma attıydım da, hostingim bitti blogum kapandı, yazanlar da aklımda yok, akşama kadar bekleyebilirsen evden atarım nasıl yapıldığını sdfas
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 A1 e hyperlink özelliği ver. sonra A1 in formülüne="www.google.com/"&B1 B1 hücresine istediğin texti programatik ekleyip aşağı çek.A1'ide aşaığı çek
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 oy unutmuşum bunu, kurtulmak için şöle bişi hazırladım 300 e kadar yapıyor, değeri arttırırsak 999 a kadar rahat çıkar. 1000 için bitane daha if lazım. Sub hyperlink() Dim a, a1, a2, a3, x As String Dim k, ii, iii As Integer Dim celly As Range iii = 0 ii = 0 For i = 1 To 300 If i >= 100 Then dummyforchar = Asc(i) a1 = Chr(dummyforchar) dummyforchar2 = Asc(ii) a2 = Chr(dummyforchar2) dummyforchar3 = Asc(iii) a3 = Chr(dummyforchar3) a = a1 & a2 & a3 iii = iii + 1 ' ii = ii + 1 If iii > 9 Then iii = 0 ii = ii + 1 End If If ii > 9 Then ii = 0 End If ElseIf i >= 10 Then dummyforchar = Asc(i) a1 = Chr(dummyforchar) dummyforchar2 = Asc(ii) a2 = Chr(dummyforchar2) a = a1 & a2 ii = ii + 1 If ii > 9 Then ii = 0 End If Else dummyforchar = Asc(i) a = Chr(dummyforchar) End If k = i * 20 + 12 burası işte kaçar kaçar arttığı felan, benim hücreler 18 er 18 er artıodu l = i * 20 + 30 Range("A" & i).Select x = Range("a" & k, "a" & l).Address(RowAbsolute:=False, columnabsolute:=False) ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:="", SubAddress:= _ x, TextToDisplay:=a Next End Sub işe yarıo aa
Öne çıkan mesajlar