Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Abi bir örnek verdim buralara kadar gelecek miydi ne kadar pişmanım yahu. Yanlış anlaşıldım, köşe yazım yanlış anlaşıldı. 1-2 üye de total war türkiye sitesinden banlandı herhalde rage yapıp alakasız ve tamamıyla şahsıma saldırı içerikli mesajlar attı. Oradan biri çıktı sürü psikolojisi bana çattı. Yahu ortada fol yok yumurta yok, yapılanma sürecinde bir kurum var herkes damladı ona danışma o kim, bu kim. Yahu yok öle bir şey zaten örnek abicim o örnek örnek :) Bu çok utanç verici. Şahsen tasvip etmiyorum ama 'sen kimsin' diyenlere şuraya bakın diyebilirim http://www.trgamer.com/YaziDiger.aspx?YaziID=2749 ha bir de trgamer'da yazanların arasına assassinscreed1092.com'u ekleyin.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yabgu said: Arkadaşlar merak etmeyin. Oyuncunun hakkı korunacak. Federasyonun ilk olarak bir araya geldiği toplantıya katılan ve direk olarak oyuncuyu temsil edenlerdendim. Ayrıca Tom's Hardware Guide'dan Uğur, Oyungezer'den Tuğbek ve Sinan, hatırlayanlar olacaktır Oyun Stüdyosu'ndan Serhat Bekdemir gibi oyuncuyu temsil eden kişiler ilk toplantıda yer aldılar. Yagbu, bunlar senin fikirlerin, oyuncuyu temsil eden biri olman ve saydığın diğer isimlerin de oyuncuyu temsil eden kişiler olması. Ben senin bu fikirlerine takıldım, demek ki büyük adammışım. Sizler kendinizi oyuncuları temsil eden kişiler olarak görerek, oyuncula hakaret etmiş oluyorsunuz. Eğer ki federasyona oyuncular adına biri alınacak ise bu kesinlikle saydığın kişiler değildir. Bi dahaki toplantıda o federasyondaki bütün insanların turnuva/oyun deneyimlerini topla, gayet ciddiyim bu konuda benim deneyim/birikimlerimimin 10'da 1'i ni geçemezsiniz. Burda söylemek istediğim şey federasyonda benim olmam gerektiği değildir, sizin yetersizliğinizi gözler önüne sermeye çalışıyorum.
Memphis Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 federasyon bana yürü tuna desin.. korenin anasını aglatırım
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 hele sız kimsiniz kimin türkiyenın oyuncusu olduğunu kimin olmadığını seciceksiniz!
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 @ squ ve onun gibi düşünenlere, :) hala devam ediyor. Biri bir cümle kurdu, köşe yazımdan kırptı biçti aldı buraya ekledi. Sen beni tanımadan hede hödö yapıyorsun. köşe yazısının tamamı http://www.beyazgazete.com/talha-turhal-dijital-oyunlar-federasyonu-ndan-ilk-izlenimler-yazi-y12981.html Yok benim birikimim seninkini ezer felan. Yahu burada sidik yarışımı yapıyoruz? Seni tanımıyorum bile ki sen beni hiç tanımıyorsun. Sana burada icraatlerimizin seceresini mi dökecez. Ne kadar absürt bir durum. Buraya üye olan arkadaşlarımın 'paticik' bölyedir tanımlarına göre ne kadar zıt bir ortam karşıma çıktı. En azından oyun bölümü için. Açık söylüyorum paticik dışında kendi topluluklarımın haricinde başka foruma üye değilim. Saygı duyduğum ortamı iyi baltaladınız yani. Yöneticiler bir hal çare bulmalı. Konu harbi satpı. ekleme: vallahi yoruldum. cücenin teki siz kimsiniz oyuncu seçeceksiniz diyor. Anlamadan dinlemeden araya random :X
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 e madem önemsiyosun sevioyusn komuniteyi bu pozisyonu bu yuzden almaşsın. acıkla işte, neden birilerine lisans verme gereği duydunuz. neden bu işi lisansa bağlama gereği duydunuz.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 dayanamadım şunu da yazmak istiyorum Tuğbek dediğiniz kişi Level dergisinin düzenlediği Vestel'in sponsor olduğu turnuva da 10-15fps counter strike turnuvası düzenledi. Türkiye'de düzenlenen ilk turnuva olduğunu düşünürseniz (sene 2001-2002 idi sanırım) herkez için gayet normal geliyodu bu, kimsenin bi problemi yoktu. Tuğbek bu turnuvaların hep devam edeceğini söyleyince biz de gidip bir konuşalım dedik, "makinalarda onboard ekran kartı var Tuğbek, biraz yanlış bir seçim olmuş". Tuğbek'in verdiği cevap o yaz sıcağında bile tüylerimizi diken diken etti "Zaten insan gözü maksimum 24 fps görür, makinalar gayet iyi" Tarihini gene tam hatırlamıyorum ama CPL Türkiye Elemesi olmuştu, counter strike'da yabancı bir takıp gelip yenmişti burda herkezi ve onları yurt dışına yollamışlardı. Aynı zamanda Intel sponsorlu Unreal turnuvası da yapmişlardı. Turnuva ödülü olarak da yeni piyasaya sürülmüş olan Intel P4 HT işlemcili bir bilgisayar verilecekti. Turnuvayı kazandıktan sonra bana söylenen şey şu olmuştu "Hadi seç bakalım bi tane makina, al götür". Oyun oynadığımız internet cafe makinalarından 1'ini ödül olarak verdiler.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Sevgili arkadaşım bunları hepsi sözde örnekler. Biz oyuncuyu temsil ediyoruz dedik ama neden dedik bir köşe yazımı oku. Federasyona katılanların çoğu firma yetkilileri idi benim köşe yazımda adını verdiğim şahıslar ise diğer katılımcılara nazaran daha fazla oyunlarla haşırneşirler. Ben ve adı geçen kişiler0 haliyle orada oyuncu kitlesini temsil ediyor olduk. Yazıları okumadan, 1-2 kişinin ciddi anlamda ortalığı ateşe verme arzusuyla sürü psikolojisine yakalanıp bana çıkış yaptınız. Daha da bir şey demiyorum. Zira durumdan bir haber olup, yazılı bir örnek metni yanlış anlayıp burada sen kimsin ben senin yaşın kadar bu oyuna vakit ayırdım triplerine girmesi okunası şeyler değil. Vakit kaybı. Federasyon yüzünüzü güldürünce tek tek yedirecem bu postları size sonra dersiniz Yabgu efendi kusura bakma çıkıştık sana diye :D ekleme: squ neye inanıyorsan onun aşkına köşe yazımı oku yahu sen :D
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 tepki gelicne "size saygımı kaybettim" demek kolay. hiç ınancım yok kimsenin yüzünü güldürüceğine yalan yanlış yaptırımlarla zora sokucaksınız insanların yapmak istediklerini. hiçte yemem bi iyiliğiniz olsa arkasından patlyana 5 yeriniz olur. eleştiri kaldıramıyosan gelip yorum almıycaksın.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Cücecim eleştirin yapıcı değil? Ön yargılı ve işte geçmiş sayfalardaki rage yapanlarla gaza gelmiş durumdasınız. Açıkçası hala durumu idrak edemediğinizi düşünüyorum. Son olarak ekliyor ve kaçıyorum. Lisans verilen biri veya birileri yok, milli takım seçilmedi siz dışarıda kalmadınız. Milli takımı 'ben' ve adını geçirdiğiniz şahıslar seçmeyecek* kısacası hiç bu konuşma olmamış gibi yaşantınıza devam edin. Konu baştan aşağı yanlış anlaşılmış durumda ve şahsi çıkarlar doğrultusunda güdülen tereddütlerle atılan mesajlarla dolu. Yok bişi geçti. Bilahare konuşuruz.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 said: ben yetiştirebilirimsem ikinci toplantı için milli takımların seçimi, kimlere lisans verileceği, oyunların sınıflandırılması gibi konularda çalışmalar yapıp toplantıya katılanlara sunmayı planlıyorum. yahu senın verdiğin roportajdan değilde nerden kaynak alıp konuşayım o zaman? yıkıcı yapıcı eleştiri komikliğine girmiyorum zaten, şahsı cıkarlar dısarda kalmadınız falan böle komik laf sokmalarla bi yere gelemezsin zaten insanların desteklerini almak konusunda.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Asıl şahsi çıkar peşinde koşan sizsiniz. Madem dediğiniz gibi daha ortada fol yok yumurta yok öyle ise neden hem burdaki ilk mesajlarınızda, hem röportajınızda hemde diğer topluluk sitelerinde sanki bu yetkiler size verilmiş! gibi konuşuyorsunuz. Madem hiç bir yetkiniz yok neden starcraftturkiye.com adresindeki linkte sanki yetkiliymiş gibi burşat ile iletişime geçip (başkasının vasıtasıyla), ona sanki ihsan edermiş gibi yapılan konuşmaları burda reklam olsun diye geçiyorsunuz. Bu nedir öyle ise ?
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yagbu, sana çok kısa bi özet geçiyim de kimler için ne dediğini anlamış ol. Senin federasyonda oyuncuları temsil ediyolar dediğin insanlar Türkiye'de WCG olmasını engellemiş, turnuva düzenlemesi için verilen bütçelerden çalmış çırpmış, Türkiye Samsung'a kazık atmış ve sonucunda Türkiye'de progamingi bitirmiş insanlardır. Bununla yetinmemiş, madem biz yapamıyoruz kimse yapamasın diye bu işle uğraşmaya çalışan insanlara da gerekli çelmeleri takmıştır. Türkiye'de progaming ile ilgili kötü olan ne varsa altından hep aynı isimler çıkar.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Çünkü bizim dışımızdaki kişiler avukat, gsgm yetkilisi, bir firma sahibi, oyun stüdüyosu sahibi, sony türkiye eğlence bölümü müdür vs. Oyun oynayan, gününün tamamını video oyunları oynayarak geçiren kişiler ise ben ve adını zikrettiğim katılımcılar. Haliyle bu ne demek oluyor. :) ben bir durum değerlendirmesi yaptım. Alayınız rage yapıp sen kimsin dediniz. Sakin beyler. Cidden sakin nefes alın, alalım. @scnoobtr oraya mesaj yazan ben değilim, bir arkadaş yazmış. Postu ise kesin ifadeler içeriyor. Yanlış yapmış yani. @squ halledeceğiz inş güzel günler bizleri bekliyor. Zaten federasyonun sancısız bir şekilde kurulması kabul edilemez.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Peki Yagbu, bu adamları kim çağırdı oraya? Seni kim neden çağırdı? Sinan'in pro gaming ile ne alakası var? Biraz daha zorlasam acaba o federasyonun içinde "The Game"den kaç kişi çıkacak?
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Oyun basını olarak gelmişlerdir, bilemiyorum. Mesela ben Beyaz Gazete ve Beyaz TV'yi temsilen gittim. Oyuncu sıfatıyla köşemde de yazdığım gibi buradaki herkes firma sahibi ve temsilcisi. Milli takımları kim seçecek vs. gibi sorular yönelttik. Bilmem anlatabildim mi? Kafamdaki düşünce işte sizlerin iştirakleriyle düzenlenecek turnuvalar vs. ki daha bunlara var. İlk önce yürütme organları belli olacak. Federasyon hala yapılım aşamasında kardeşlerim. Offff sıcakta gerdiniz adamı. O federasyonu unutup benim şahsıma çıkış yapan trol olmasa bunlar olmazdı.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Starcaft Türkiye'deki Konu Linki Bunu söylemek bana düşmez ama benim bu forumda izlenimlerim sc adına burşattan daha önce konuşması gereken kişiler olduğudur. Burşat sc gönüllüsü olarak mutlulukla cevap vermiş ama hata yapmış. Sanki sc ile alakalı tüm organizasyonları kendisi yapıyor yada bu konuda otorite kendisi gibi bir izlenim doğmuş. Eminimki bunu art niyetle yapmamıştır ama yapılmış sonuçta olay buralara sarktı. Yabgu said: Kafamdaki düşünce işte sizlerin iştirakleriyle düzenlenecek turnuvalar vs. ki daha bunlara var. İlk önce yürütme organları belli olacak. Federasyon hala yapılım aşamasında kardeşlerim. Offff sıcakta gerdiniz adamı. O federasyonu unutup benim şahsıma çıkış yapan trol olmasa bunlar olmazdı. Kaç tane sc maçı yaptın, turnuva dediğin öyle hadi toplanın yapcam demeklemi oluyor. Senin istediğin direk insanları sömürmek, hazır camia var hala hop yağlı ballı ekmek, burda gecesini gündüzünü bu işe adamış adamlar varken sana hiçbir şey düşmez. Senin şahsınla ilgili problemim var evet, bunuda gizlemedim zaten. Çünkü daha önce totalwar camiasını nasıl baltalaladığına şahit oldum. Tüm oyuncuların kaderini etkileyecek bir kurumun çalışanı olduğunu düşünmek istemiyorum. Tarafsızlığına güvenmiyorum. Ordaki imkanları kendi şahsı menfaatlerin için kullanacağını düşünüyorum. Bundan daha açık nasıl konuşabilirim ?
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Hala şahıslarda takılı kaldınız. Oraya mesaj atan bir arkadaş, dediği gibi burşatla tanışmamıza vesile olan biri. Şahsi düşüncesini geceleyin çok da sağlıklı cümleler kurmayarak aktarmış. Hepsi bu. Daha örnek diyorum ne diye burşattan başkası var daha elder felan moduna giriyorsunuz. Baya chat odasına döndü forum adabı gitti yahu. Köstek değil destek olun arkadaşlar. Offf ben bişi yazıyorum, cevap geliyor. Sonra tam yeni mesaja cevap atacağım bu sefer de mesajını editliyorsun. Bu sıcakta kaldırmaz bu kafa bu kadar editi. Hadi eyvallah baş baş.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 güzel arkadaşım yagbu, şimdi gelip burda acıklamalra federasyon kuruluşuna "ay ne güzel ne güzel, devlet baba basımıza organizasyon koydu cok sevinliyiz!!!" diye karşılık vericeğimizi sanmıyodun herhalde. takımlar yurt dısına turnuvalra gidicek gibi farazi vaadlerinede pek kanmayız. zaten bir turnuvanın takımı cağırıp sponsorlarında o takımın masraflarını karşışlıyacağı varsa giderler. bunun fedarasyonla bir ilgisi olmaz. kimse aptal değil bişey değil. biliyoruz işler nasıl yürüyo nasıl idare ediliyo. federasyonlar neden kuruluyo. sende bize aynı dürüstlük ve samimiyetle yaklaşırsan belki adam gibi işe yarar surda yapılacak konuşmalar.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Cüce başkan vallahi gittim. O milli takım seçme, lisans verme evrelerine gelsin federasyon görürsünüz o zaman. Ağızın kulaklarına varacak 'harbi olmuş lan bu iş' diye. En azından ben şahsi olarak söz veriyorum sizlerin, Türk oyuncusunun mutlu olması için koşturacağım. Her zaman bunu yaptım zaten. Bana güvenmeyen de kendi bilir, zaten federasyonda da tek ben yokum. Haliyle başka fikirler de olacağından ben ne dersem o olmayacak. Bir sürü şahıs var katılım gerçekleştiren. Gözünüzde ne canlandırdıysanız tamamıyla yanlış bilesiniz.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Şimdi, sen söz verdin ok seviceksiniz dedin diye biz konuşmayı kesmiycez yanı. bunu bekliyo olamazsın dimi? bu güveni kazanmak senin görevin bizim değil. heleki bu isimlerle bu güveni beleşe beklemek komik kacıyo. burdaki insanlarda bunu anlatmaya calısıyo sana. en ufak ınancım hala yok sevindirici bi gelişme olucağına federasyonun.
Yabgu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Kaçmıyorum, daha usturuplu bir muhabbetle istişare etmek isterim hepsi bu. Adam kalkıp federasyonu bırakıp şahsıma çıkış yapıyor. Burada mı konuşacağım federasyonun nasıl olacağını. Right here right now değil cücecim.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yabgu, dediğin gibi acaba gaza mı geldim diye bir köşe yazını okudum. Aynen dediğin gibi negatif yazıları okuya okuya birikip kusmuşuz biraz haksızlık etmişiz sana kusura bakma. Hiç bir yerde "ben oyuncuyu temsil ediyorum" gibi birşey dememene rağmen buraya yapılan alıntılar o yöne çekmiş. Lütfen köşe yazısını okumadan yorum yapmayalım/yapmayın ^^ Köşe Yazısı Yazından anladığım kadarı ile toplantı herkeze açık mı acaba? Önüne gelen gelmiş gibi hissettim. Eğer böyle birşey var ise, bir dahaki toplantı için paticik olarak toplanıp gidilse güzel olmaz mı? Bakın size şimdiden söyliyim, bir önceki mesajımda da belirtmiştim "The Game" kadrosu demiştim ki yazıda gördüğüm gibi Hasan Çolakoğlu'da varmış burada :) Eskiden olan şeyler aynen tekrarlanacak. Siberlig/alien cafe/samsung/wcg olayı tekrar dönecek, ama bu sefer daha deneyimli oldukları için daha sağlam sokacaklar.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 scnoobtr, hakkaten anlamsız bir şekilde kişisel saldırıyorsun.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Federasyona gerekli maili yazdım. Talha Turhal hakkında çekincelerimi ve sahibi olduğu site ve rakip olarak gördükleri siteler arasındaki olayları. Kendisinin bu işe uygun olmadığını, tarafsızlığını koruyamayacağını ve eğer gerekirse bu söylediklerimin altına imzasını atacak en az 1000 kişi bulabilirim. Eğer konu hakkında ısrarları devam ederse, totalwar türkiye forumlarında yaşanan ve görevleri gereği bunları engellemeleri gerekirken teşvik eder maiyette hiçbir ceza uygulamayan adminleri ve suç ve suça teşvik konulu, cumhuriyet ve laiklik karşıtı tartışmalar bulunan totalwar-turkiye forumlarını savcılığa şikayet edeceğim.
Öne çıkan mesajlar