Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

toggie said:

@Zegna ister inan ister inanma, o dedigin adamları sike sorusturması boyunca 1 kere bile ne tv'de ne de daha sonra youtube'dan falan izlemedim.

Futbol sezonu basladıgında sadece Rıdvan'ı dinliyorum. O da mecbur kaldıgımdan. Sezon bittiginde ben de bırakıyorum taraftarlıgı, yazın tv seyretme toplam saatim 20 falandır 4 ay boyunca.

abi ben izledim, midem bulandı inan.

bak mehmet balonsu gecen ne diyor telegolde, ben emreyi iyi tanırım diyor, eger suclu olmasa o yuhalamalara tepki verirdi suclu heralde ondan ses cıkarmadı diyor..

bu mu abi gazetecelik, bu nasıl bır karaktersizlik tetikciliktir :)
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman suç tff de değil senin mantığında,

bu kadar zamandır neden hala gizli bu soruşturma, 19 maçta şike tespit edildi ve belgelendi demedimi bu adamlar 1.5 aydır bu adamlar içerde değilmi, bu kadar can alınıcı bir davada neden iddaaname hazırlamak bu kadar uzun sürüyor , yada bu gizlilik neyin gizliliği neden kimse bunu sorgulamıyor?

gizlilik sorusturma henüz bitmediği içinse , bitmemiş bir soruşturma için tff karar vermesi kadar saçma bir şey varmı, o zaman savcılık , tff delilleri istediğinde 1 dk kardeşim daha işimiz bitmedi sorusturma bitsin tüm deliller toplansın sonra göndereyim dosyayı demeliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

yalancı kuduz demek için erken, savunma da almadın yani. Bence iddianameyi bekle Zegna

ya nilep, sana ayrıca 4 sayfa wall of text yazmak lazım bazı seylerı anlaman icin ama burda 100 kisinin yapamadıgını heralde bende yapamam o yuzden bosveriyorum :)

ps : mail atmaya baslıcakmısın yarın uefa ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

nileppezdel said:

yalancı kuduz demek için erken, savunma da almadın yani. Bence iddianameyi bekle Zegna

ya nilep, sana ayrıca 4 sayfa wall of text yazmak lazım bazı seylerı anlaman icin ama burda 100 kisinin yapamadıgını heralde bende yapamam o yuzden bosveriyorum :)

ps : mail atmaya baslıcakmısın yarın uefa ya?

hayır? deliller gelsin, şike için yeterli kanıt varsa ama düşürmez de kollarlarsa, o zaman yollarım mail işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse ne artık başlasın şu lig, sıkıldım, daha tff fener deplasmanda maç yaparken, "şikeci fener" diye bağıracak taraftarın takımına ceza verecek, 3 kere tekrarlanırsa, seyircisiz maçlar olacak vs...ooohooo...

bu kararla her şey bitti sanıyorsanız, aslında her şey şimdi başlıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sucludur demiyorum. Tutuklu yargılananların sayısı 1 degil. Bi arkadasım vardı diye orneklemissin ya. Saka mı yapmıs birine neyse iste. Burada onlarca kisi var ve hepsi baska kulubun uyeleri. Ortada bi yanlıs anlasılma olması ihtimali senin GS taraftarı olmandan bile daha az :)

Ortada bir dava var. Fol yok, yumurta yok bu yuzden diyemezsin. Cok basit bir is olsaydı ikinci gun belli olurdu, kimse tutuklu yargılanamaz oyle yok yere. Tutuklu yargılayacak kadar sebepleri var demek ki. Davanın sonucunda hepsi serbest de kalabilir, hic zannetmiyorum ama olabilme ihtimali var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

chagy said:

Neyse ne artık başlasın şu lig, sıkıldım, daha tff fener deplasmanda maç yaparken, "şikeci fener" diye bağıracak taraftarın takımına ceza verecek, 3 kere tekrarlanırsa, seyircisiz maçlar olacak vs...ooohooo...

sikeci vs tarzı bagıran taraftar yuzunden ceza veriliyormu saha kapatma vs? kufurle aynı yaptırıma mı tabii acaba?

eger oyleyse saglam saha kapanır bu sezon hehe
Sosyal ağlarda paylaş

@ tinu

oof yetersiz diyince de alınganlık yapıyorsun. son kez madde madde anlatıyorum gene anlamazsan yapacağım bir şey yok.

ilk olarak aşağıdaki maddelerin hepsinde "... soruşturma hala gizliyken..." ekleyebilirsin.

1- öncelikle ... tff karar vermeliydi demiyorum baştan beri. Tff kendi dedi kanıtlara ulaşamıyoruz, ondan karar veremiyoruz. ne demek bu sence? kanıtları verin, gerisini halledelim.

2- ... kanıtlar gitti ellerine, hemen kozmik oda kuruldu ve lig başlamadan bu iş bitecek dendi.

3- ... savunma alınması gerekçeli karar açıklanması imkansızdı, bu zaten barizdi.
4- 1 ay insanları oyaladıktan sonra yapılan açıklama ne? soruşturma gizli! o sebeple yapamıyoruz bir şey.

anlıyor musun takılınan noktayı? yoksa hala ya beşiktaş düşürülseydi neyle suçlandığını bilemeyecekti ama diye savunma mı yapacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Ya Mehmet Balon mudur nedir bu adama niye bu kadar takıldınız? Bu herif miymis davanın sorumlusu? Ciddiye alacak ne vasfı var? Ben ilk defa bu davadan sonra duydum bu adamın adını, oncesinde bilmiyordum bile. İstedigini almıs gibi gorunuyor.

abi adam gizli olan sorusturmanın belgelerini yayınlıyor, bak hadi tamam bunu yapsın sorun yok.

ama adam yalan soyluyor, kamuoyunu baska yere yonlendiriyor ve bunu surekli olarak FB uzerinden yapıyor.

acık ve net soyluyorum, bu adamı vururlar ayagından. zegna soylemisti dersiniz :D
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiğim örnekte o telefona karışan bir sürü insan varmış :) Sonra hiçbişey çıkmamış.

Dediğin gibi belirsiz. Ama bende bir an önce sonuçlansın istiyorum. Millet sıkıldı artık FB'lisi GS'lisi hangi takım taraftarı olursa olsun. Bu kadar yavaş ilerlememeli normal bir dava değil bu. Benim tek anlıyamadığım nokta bu. TFF tecrübesiz her taraftan baskı var. Kimisi artık bişey yap diyor kimisi erken olabilir diyor. Onlarda ne yapacaklarını belliki şaşırmışlar. Kolay bir karar değil sonuçta. Burda bir tarafa kızacaksanız süreci bu kadar uzatan savcıya da kızmanız gerekir.

Madem sizin dediğiniz gibi elinde sağlam delilleri var. Madem 31 kişi tutukluyor pat diye. O zaman neyin uzatıyorsun abi? TFF'den çok mahkeme şüheli. Polisler çok sağlam deliller var diyor. En üst düzey yöneticiler tutuklanıyor bu sebeple. Ama diyorlar ki onlar içerde kalsın delil toplamaya devam ediyoruz. O zaman neye göre sağlam senin elindeki deliller. Yada elindeki delilelr gerçekten sağlamsa neyin peşindesin bu kadar uzatarak. Bugun TFF başkanı FB'li olmasa belki bunlardanda şikayet ederdiniz. Ama dikkatiniz tamamen oraya yoğunlaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

vuran da s.ke surulecek akıl yokmus derim oyle bi durumda. doberman'ın sikayeti konusunda kimse haber yapmıyor. bence sike konusu kadar olmasa da onemli bir ayrıntıydı. aziz yıldırım'ın kovdurdugu belli gibiydi ama -LANET OLASI DELİLLER ADAMIM!!- elimizde olmadıgından bilemiyoruz, gercekten oyle mi.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Verdiğim örnekte o telefona karışan bir sürü insan varmış :) Sonra hiçbişey çıkmamış.

Dediğin gibi belirsiz. Ama bende bir an önce sonuçlansın istiyorum. Millet sıkıldı artık FB'lisi GS'lisi hangi takım taraftarı olursa olsun. Bu kadar yavaş ilerlememeli normal bir dava değil bu. Benim tek anlıyamadığım nokta bu. TFF tecrübesiz her taraftan baskı var. Kimisi artık bişey yap diyor kimisi erken olabilir diyor. Onlarda ne yapacaklarını belliki şaşırmışlar. Kolay bir karar değil sonuçta. Burda bir tarafa kızacaksanız süreci bu kadar uzatan savcıya da kızmanız gerekir.

Madem sizin dediğiniz gibi elinde sağlam delilleri var. Madem 31 kişi tutukluyor pat diye. O zaman neyin uzatıyorsun abi? TFF'den çok mahkeme şüheli. Polisler çok sağlam deliller var diyor. En üst düzey yöneticiler tutuklanıyor bu sebeple. Ama diyorlar ki onlar içerde kalsın delil toplamaya devam ediyoruz. O zaman neye göre sağlam senin elindeki deliller. Yada elindeki delilelr gerçekten sağlamsa neyin peşindesin bu kadar uzatarak. Bugun TFF başkanı FB'li olmasa belki bunlardanda şikayet ederdiniz. Ama dikkatiniz tamamen oraya yoğunlaşıyor.

Ne davalar kac sene suruyor yahu. FB'nin sikesi neymis ki?
Sosyal ağlarda paylaş

“Federasyon bu kararla hukuka saygısını ortaya koymuştur ve örnek olmuştur. TFF doğru bir karar vermiştir. Henüz iddianame tanzim edilmemiştir. Şu anda deliller kimseye verilmemiştir ve verilemez de. İddianame hazır olduktan sonra TFF devreye girer. Savcı şu anda suç şüphesini kuvvetlendirmeye çalışmakta. Pek çok kişi şüpheli durumunda. Bir eylem vardır hem suç teşkil ediyor hem de disiplin suçu teşkil ediyor. TFF Disiplin Kurulu yargı kararını beklemelidir. Tutuklama tedbirdir, ceza değildir.

Dr. Pınar Memiş (G.Saray Üni.Öğrt. Üyesi)
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

chagy said:

sikeci vs tarzı bagıran taraftar yuzunden ceza veriliyormu saha kapatma vs? kufurle aynı yaptırıma mı tabii acaba?

eger oyleyse saglam saha kapanır bu sezon hehe

Bir tek GS'nin stad kapanır ahah.

Anadolu takımı sadece Fener ile maç yaparken bağırır. Ama GS,FB,BJK her maç birbirine saydırıyor.

Samimi fikrim, en ufak şeyi sayın Aydınlar sorun edecek...

Aynı zaman bu sene lig büyükler için daha zor geçicek;

Anadolu takımları "aman bir şey demesinler" diye daha fazla asılacaklar maçlara... Hakemler özellikle büyüklerin maçlarında "aman hata yapmayayim" derken büyüklerin aleyhinde abuk subuk kararlar verebilirler...

GS - FB maçları her zamankinden daha farklı olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kararın verilecegini ben sike sorusturması basladıgı gun soylemistim zaten. Ama dert ettigimiz kısım verilen karar degil. Boyle olması gerektigi 1 ay once de soylenebilecekken TFF'nin bos yere ligleri ertelemesi ve sonunda yine aynı seyleri zırvalaması. Simdi kac hafta mac oynanmıstı yahu, futboldan soguduk 1 tane mal yuzunden.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Ne davalar kac sene suruyor yahu. FB'nin sikesi neymis ki?

Şimdi FB'nin şikesi mi oldu :) O kadar takım yargılanıyor. O zaman bu 1000 safya neyin nesi abi? O zaman yok lig ne olacak yok lig tvmi satacam yok kadıköyü ateşe verecemlere gerek yok buda çok normal bir davaysa :)

Edit= Senin için söylemiyorum genel konuşuyorum. Normal bir davaysa bu kadar dert etmeye gerek yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

@ tinu

oof yetersiz diyince de alınganlık yapıyorsun. son kez madde madde anlatıyorum gene anlamazsan yapacağım bir şey yok.

ilk olarak aşağıdaki maddelerin hepsinde "... soruşturma hala gizliyken..." ekleyebilirsin.

1- öncelikle ... tff karar vermeliydi demiyorum baştan beri. Tff kendi dedi kanıtlara ulaşamıyoruz, ondan karar veremiyoruz. ne demek bu sence? kanıtları verin, gerisini halledelim.

2- ... kanıtlar gitti ellerine, hemen kozmik oda kuruldu ve lig başlamadan bu iş bitecek dendi.

3- ... savunma alınması gerekçeli karar açıklanması imkansızdı, bu zaten barizdi.
4- 1 ay insanları oyaladıktan sonra yapılan açıklama ne? soruşturma gizli! o sebeple yapamıyoruz bir şey.

anlıyor musun takılınan noktayı? yoksa hala ya beşiktaş düşürülseydi neyle suçlandığını bilemeyecekti ama diye savunma mı yapacaksın?

bende sana madde madde anlatayım o zaman bir türlü anlaşamıyoruz,

1 - evet senin dediğin gibi tff kanıtlara ulaşamıyoruz kanıtları görelim karar veririz dedi, savcılık da bunun üzerine kanıtları tff gönderdi,

2- kozmik oda kuruldu lig başlamadan bu iş bitecek dedi, gelen kanıtlar 1 ay boyunca orada incelendi, o zamana kadar hiç bir delil görmemişti tff.

3- etik kurulu mevcut delilleri inceledi tek tek hepsine baktı, ve bu deliller sonucunda karar veremeyeceğini delillerin yetersiz olduğunu, gizlilik ortadan kalkamadan bazı çelişkilerin ortadan kalkmayacağını bu yüzdende iddaanameyi beklemek gerektiği sonucuna varıldı. fakat deliller çok somut deliller olsaydı gizlilik kararına bakmazsızın karar verebilirdi.

yani senin dediğin gibi başta savcı ve polis 19 maçta şike var ve belgelendi diyince , fedarasyonda madem böyle bir durum var gönderin delilleri bizde karar verelim hemen ligler başlamadan dediler, onlarda senin benim gibi delillerin çok net olduğunu savunmaya gerek kalmadan kolayca karar verebileceklerini düşündüler herkezde olusan kanıda buydu, cunku cok net konustu savcı ve polis, ama demekki o kadarda somut delil yokmuş ortada bu da mahkeme açıldığında ve deliller ortaya çıktığında görücez.

o zaman yargılayabiliriz tff nin bu kararını.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...