Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bu Enteresanmis

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor'un eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit Karan, iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.

SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA

Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, "Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.

"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR SANIRIM"

Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, "Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.

"10 DAKİKAYI BİLE BULMAYAN KISA SÜRELERLE OYNATILDIĞIM MAÇLAR İÇİN BENİ NASIL SUÇLAYABİLİRLER"

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.

"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"

Karan açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"

Mesaj tarihi:
Darqainu said:

Bu Enteresanmis

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor'un eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit Karan, iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.

SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA

Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, "Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.

"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR SANIRIM"

Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, "Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.

"10 DAKİKAYI BİLE BULMAYAN KISA SÜRELERLE OYNATILDIĞIM MAÇLAR İÇİN BENİ NASIL SUÇLAYABİLİRLER"

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.

"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"

Karan açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"

şu baya açıklıyor aslında sözde delilleri.
anlamıyorum ben cidden, vazifesi olmadığı halde polis çıkıp deliller çok sağlam, kesin şike var diyor,o kadar yaygara koparılıyor, ama hala birilerinden itiraf almaya çalışıyorlar.
bir de savcının sen ne dersen de ben inanmam tribi de enteresanmış.
Mesaj tarihi:

Uefa ülkeye gelip artistik yapmaz diyenler...

UEFA Yunanistan'a çıkarma yaptı, iki takım küme düşürüldü

UEFA Başkanı Michel Platini, şike ve rüşvet bataklığına batan Yunanistan’a çıkarma yaptı.Ülkede süren şike operasyonunda Yunanistan Süper Ligi takımlarından Kavala ve Olympiakos Volou küme düşürüldü. Ayrıca iki kulübe de para cezası verildi.

Yapılan açıklamada, şike yaptıkları iddia edilen Kavala ve Olympiakos Volou takımlarının Yunanistan İkinci Ligi'ne düşürüldüğü bildirildi. Her iki kulübe 300 bin Euro para cezası ve kulüplerin başkanlarına ömür boyu men cezası da verildi. Kavala ve Olympiakos Volou kulüplerinin, sanıkların henüz mahkemeye çıkmaması nedeniyle bu karara itiraz edeceği vurgulandı. Olympiakos Volou, geçen yıl Yunaistan Süper Ligi'ni 47 puanla 5. sırada Kavala ise 40 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

VOLOU'NUN BU AKŞAM AVRUPA LİGİ MAÇI VAR

Küme düşürülen takımlardan Olympiakos Volou, geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda Sırbistan'ın Red Belgrade takımını eleyerek 3. tura yükselmişti. Volou takımının bu akşam UEFA Avrupa Ligi 3. tur mücadelesinde Lüksemburg temsilcisi Differdange ile maçı var. UEFA'nın bu maç ile alacağı karar merakla bekleniyor.

UEFA EL KOYDU

Yunanistanda yıllardır süre gelen şiddet, rüşvet ve şike olaylarına UEFA el koydu. Uzun süredir yaşananları uzaktan takip eden UEFA Başkanı Platini, önceki gün Yunanistan’a giderek yaşanan olaylarla ilgili görüşmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Papandreou ile UEFA Başkanı Michel Platini toplantısı sonrasında bundan sonra “El ele” çalışacaklarını söylediler. Platini, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında “Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir ardından UEFA” yorumunu yaptı.

PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS MAÇI DA VAR

UEFA'nın incelemeleri ile 2009 yılında Yunanistan'a gönderdiği 22 şüpheli ikinci lig maçının yer aldığı rapor ile Yunanistan Futbol Federasyonu soruşturmayı başlattı. Son olarak Olympiakos Kulübü Başkanı'nın da içinde bulunduğu 84 kişi şüpheli durumunda. 54 maç ise inceleme altında. Bu maçlar arasında geçtiğimiz sezon oynanan Panathinaikos - Olympiakos maçı da var.

YUNANİSTAN’A TECRÜBE AKTARIMI YAPILACAK

Eğer karşılaştırma yapılırsa şike soruşturması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu, Yunanistan'dan daha iyi durumda. Gerçi Yunanistan'da ligler ertelenmedi ve takımları da Avrupa kupalarından men edilmedi ama UEFA, Yunan futbolunun idaresini gayri resmi olarak devraldı. UEFA, Yunanistan'a, şike, doping, şiddet ve hakemlik konusunda know-how (tecrübe aktarımı) verecek. UEFA'nın şike, şiddet, doping ve hakemlik konusundaki uzmanları Yunanistan'a gidecek. UEFA'nın Yunanistan'a atadığı müstemleke valilerinden biri ünlü hakem Pierluigi Collina.

TÜRKİYE’DEKİ OLAYI ŞİMDİLİK İZLİYORLAR

Yaklaşık 1 aydır Türkiye’de de en büyük gündemlerden biri “Futbolda şike operasyonu”. Platini, havaalanından ayrılırken yaptığı açıklamada yaşananları şimdilik takip ettiklerini belirterek “Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce şike yaptıklarından emin olmamız gerekiyor” dedi. UEFA, gelişmeleri izleyerek Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelecek kararı bekleyecek. TFF’nin alacağı karara göre UEFA’da gerekli kararını verecek.

Mesaj tarihi:
1. Si polisin savcının yaptığı açıklamalara yalan diyip de suçlanmış adamın yaptığı açıklamalara aha bak adam suçsuzmuş diye atlaması insanların komik geliyor bana.
Sorsan hapishanelerde herkes masum zaten :)

Valla dün yapılan toplantı üzerine federasyonun fb-bjk-ts başkanlarıyla yaptığı özel toplantının arkasından bu oyuncu satışı kararları çıkınca insan ister istemez şüpheleniyor acaba düşüceksiniz oyuncularınızdan çok para edenleri elinizden çıkarın diye uyarı mı geldi diye...
Mesaj tarihi:
yalnız tartışma, suçsuzluk karinesini savunan Fenerbahçeliler(demokrasi) ile yafta üzerinden önyargıyla hareket eden tutuk galatasaraylılar(ileri demokrasi) arasında sürüp gitmekte. Fenerbahçe demokraside de öncü :)
Mesaj tarihi:
ahahaha :D hayır Türkiye'deki takımların hiç şike yapmadığını, hele Aziz'in yapmadığını düşünmek bile komik. Ha Ümit Karan belki suçsuzdur o ayrı da "bakın önüme kanıt koymadılar böle böle dediler demiş demek ki suçsuz, hepsi komplo" demek de ultra başarısız bir argüman yani :) kaç kişi tanıyosun hakkında karar çıkmadan, basına kanıt falan da gitmeden "suçluyum yakalandım" diyen? Tabii ki suçsuzluğunu iddia edip ortalığı karıştırmaya çalışacaktır.

lütfen sana cevap verdiğime pişman etme :(
Mesaj tarihi:
Arkasokak said:

yalnız tartışma, suçsuzluk karinesini savunan Fenerbahçeliler(demokrasi) ile yafta üzerinden önyargıyla hareket eden tutuk galatasaraylılar(ileri demokrasi) arasında sürüp gitmekte. Fenerbahçe demokraside de öncü :)

cumhuriyet için de cumhuriyet kuranlar mı?
Mesaj tarihi:
entrinin giriş gelişme sonucundan yola çıkarak bana içten içe hak verdiğini görüp mutlu oluyorum.

gel gelelim sizin kafayla yorumlarsak, kaçan şampiyonluklar, türkiye kupası gibi yılların sakızlarına niye müsade etsin bu adam?! yıllar yılı devre arası Aziz Başkan soyunma odasına iner şimdi geyiği yapılmadı mı tarafınızdan? devre arasında tribünde yerinde yoktu maçı satın almaya gitti denmedi mi? bu adam hiç mi alamadı böyle maçları?

işinize gelen yorumu yapıp dalga geçmeye çalışıyorsunuz da olay Fenerbahçe galatasaray rekabetinin tatlı geyiğinin sınırlarını çoktan aştı. şahısların özgürlükleri üzerine böylesine saçma konuşmalar yazık. zihniyetlerde ileri demokrasi yer alabilir, siyasi düşünceniz sivil yaşantınız farklı olabilir ama böylesine fesatlık yapmaya lüzum yok.
Mesaj tarihi:
Arkasokak said:

Arkasokak said:

doğru denmiş. galatasaraylılık ruhu demek daha oturaklı olur. 2000 ruhu için haluk ulusoy gibi faktörler envanterde tutulmalı.

http://i123.photobucket.com/albums/o300/reiko7176/ithoughtitwasfunny/Morgan_Freeman_has_a_kitten_on_his_.jpg
Mesaj tarihi:
Arkasokak said:

gel gelelim sizin kafayla yorumlarsak, kaçan şampiyonluklar, türkiye kupası gibi yılların sakızlarına niye müsade etsin bu adam?

belki de son maçta kaçan 2 şampiyonluktan sonra bu sefer işini garantiye almak istedi, o yüzden bu sene böyle bir olay patlak verdi?
Mesaj tarihi:
cavanagh said:

Arkasokak said:

gel gelelim sizin kafayla yorumlarsak, kaçan şampiyonluklar, türkiye kupası gibi yılların sakızlarına niye müsade etsin bu adam?

belki de son maçta kaçan 2 şampiyonluktan sonra bu sefer işini garantiye almak istedi, o yüzden bu sene böyle bir olay patlak verdi?

maçı izlemeyen adam yorumu bunlar. burada da vardı bu tip yaklaşıma sahip olan, maça günler kala Aziz Başkan garantilemiştir diyen, ama içten içe bir ihtimal bir kez daha kaçar diye bekleyen adamlar. 4-3'ken ölümüne saldıran sivas unutulmasın. geçen sene sadri şener'in yenilip gelicez napıcaz başka geyiğini bile ciddiye alıp günlerce kafa yoran kinlenen adam vardı.
Mesaj tarihi:
Kaldı ki 2006 yılında Denizlispor küme düşüyordu, o yüzden kazanmak zorundaydı (en azından son 15 dakikaya kadar-aslında Fenerbahçeliler onun bir avantaj olduğunun farkına varamadılar çünkü Denizlispor işi garantiye almıştı.)
2010 yılında Trabzonspor'u satın alabileceğini düşünmüyorsun heralde Fenerbahçe'nin..
Kupa içinse herkes kupada kazanmak istiyor, ne vaad edeceksin ki adama, finalde GS-BJK-Gençlerbirliği gelince bırakacaklar mıydı Fener'e. Diğer maçlar da Fener'in yetersizliği, Pendik maçını alacak hali yoktu Aziz'in..Yani kupada şike yapabilmen baya zor anca grupta yapabilirsin ki o da yeni çıktı...
Ha bütün bunlar şike var o bu demek değil, sadece yapsaydı o zaman yapardı argümanının pek de doğru olmadığı...
Kaldı ki 2001 Ankaragücü-GS maçı için de çok konuşuldu teşvik, Ankaragücü'nün Sami Yen'de biz yenip Fener'i neredeyse şampiyon yaptığı maç..
Mesaj tarihi:
sotto bu pozitif bakış açısının yarısı Fenerbahçe'nin yaşamakta olduğu mağduriyete yansıtılsa olay çözülecek zaten. iş geyik boyutuyla sınırlı kalacak. gel gelelim faşist bir hava var. ileri demokrasi benzetmem o yüzden. denizlispor maçı alenen iptal edilmesi gereken bir maçtı, yuvarlamayalım istiyorum.
Mesaj tarihi:
@sotto

kupayı ayrı tutuyorum ama ligte şike yapılacaksa iş son maça mı bırakılır ?

09-10 sezonunda puan kaybettiğimiz maçlardan bazıları

Gaziantepspor 2 - 1 Fenerbahçe
Kayserispor 1 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1 - 3 Kasımpaşa
Eskişehirspor 2 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1 - 1 Diyarbakırspor
Manisaspor 2 - 2 Fenerbahçe
Büyükşehir Bld. 2 - 1 Fenerbahçe

daha bir sürü maç var kirlilik olmasın diye koymadım.
bu maçların 'alınamamasının' sebebi nedir sizin yorumlarınıza göre merak etmekteyim.

yukarıda yazdığın şeyler 'fenerbahçe kaybettiyse şike yoktur,kazandıysa şike vardır'dan öte geçmiyor.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

ahaha niye iptal edilsin be ahaha, hala o maç için mi ağlıyosunuz siz? 1 metreden dışarı vurmasaydı Appiah sdfds

taraftar terörünün benzeri galatasarayın başına gelseydi, Aziz Başkan, Fenerasyon ağlamalarının önü alınamazdı malesef. haksa bu da hak. faşistliğin alemi yok, ileri demokrasiyi abartmayınız.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...