sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 fener acı verir. hem fenerliye hem de diğerlerine ;)
cavanagh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 aydınlar da ağustosta havalar sıcak oluyo maç oynanmaz ay sonuna erteleyebilir biz varken hep böyle başlayabilir ligler dedi güldüm baya=) ha adam dediklerinde haklı mı? evet haklı bu sıcakta oynanmaz haftaiçi maç koy, devre arasını kısa tut hallet zamanlama süper mi? evet süper sdf
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 BloodyBeast said: atın ölümü arkadan olsun allah korusun :D
knox Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 fenerbahçe,federasyondan savcılığın gönderdiği belgelerin kopyasını talep etti. uuuu
knox Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 "Federasyon'un açıklamasından anlaşılacağı üzere, belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce belirli bir tasnife tabi tutularak, diğer bir ifade ile seçilerek gönderilmektedir. Bu seçimin hangi esaslar çerçevesinde yapıldığı soruşturmanın seyri bakımından büyük önem arz etmektedir. Sübjektif bir değerlendirme sonucu paylaşılan bu belgeler lehe olan kayıtları, ifadeleri ve tespitleri de içermekte midir? Federasyon yetkilileri dosyanın tümüne vakıf olmadan, bütün kayıtları ve bağlantıları tam manasıyla incelemeden nasıl bir karar verebileceklerdir? Bu soruların Federasyon yetkililerince cevaplanması gerekmektedir." şu doğru ama
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 nileppezdel said: ya tinu gözünü seveyim şu klasik ağlak beşiktaşlı modundan çık, beşiktaş şu ülkede en saygı duyduğum 2. takımdır, yakışmıyor şu hareketler. 1) O konuşmalar gerçek mi sence? Nereden biliyorsun gerçek olduğunu? Savcılık vermedi ki, belki Emenike'nin para sayarken görüntüleri gibi kolpa, gazeteci sıkışı? 2) Sadece o ifadeden içeri alınabileceklerine inanıyor musun? Nedir bu şikeyle suçlanan takımların "komplo bu herkes bize karşı" tribi ya? Başka bir şey yoksa, sadece o kadarsa küme düşürülmezsiniz zaten bi sakin ol. 3) Deliller sadece o kadar da olmayabilir, ki değildir zaten çok az delil paylaşıldı medyayla resmi olarak. Sızdırılanlar da gayet az sonuçta. Bu yüzden "nasıl içerdeler anlamıyorum" diyerek yargıya bok atmak yerine iki rekat düşün de anla ellerinde başka deliller olduğunu farkındaysan ben bütün yorumlarımı basına yansıyan konuşmalara ifadelere göre yapıyorum, ve bu konuşmalara göre "nasıl içerdeler" diyorum, he senin dediğin gibi başka ses kayıtları olsaydı adalı ve tayfur davetle değil operasyonla gözaltına alınırdı diye DÜŞÜNÜYORUM, ağlamak felak saçmalımışsın, komplo vardır yoktur bilmem tek savunduğum konu , adalı ve tayfur un ağzından bu maçta rahat oynasınlar gibisinden bir ses kaydı delil yoksa, bu adamları bu şekilde içerde tutmaları beşiktaşa karşı yapılan büyük haksızlıktır diyorum. fedarasyon ceza vericekse, hangi kurala hangi delile hangi konuşmalara istinaden ceza verdiklerini kanıtlarıyla beraber h alka açıklayarak vermek zorunda, bu hem fenerbahce hem beşiktaş içinde geçerli, küme düşürme veriyorlar, delilleri medyada gösterecekler işte bunlar bunu konuştu bunu yaptı işte ses kayıtlarıda bu diyecekler, başka türlü ceza veremezler, milyonlarca taraftarı olan takımlardan bahsediliyor, ben beşiktaşlı olarak takımım küme düşecekse, bunun neden hangi delillere dayanarak yapıldığını görmek zorundayım. Sonuçta bu takımlara yatırım yapmış hisselerini almış insanlar var, he bunun aksini düşünelim, fedarasyon küme düşürmezse ,ceza vermesse, o zamanda yine aynı şekilde bu bu konuşmalar şu nedenle ceza kapsamı dışındadır bu yüzden ceza vermedik demek zorundalar, çünkü işin öbür tarafında da diğer kulüplere diğer takımların taraftarlarına karşı bir açıklama yapmak zorundalar.
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 ayrıca operasyonlar bitmişse, bundan sonra gözaltı vs yoksa, deliller futbol federasyonuna gönderiliyorsa neden hala gizlilik var! futbol fedarasyonu ceza verecekse yada fenerin açıklamasında olduğu gibi kupa maçını erteleyecek yada ligleri erteleyecekse, bunların nedenlerini paylaşmak zorunda diye düşünüyorum, yani artık neden gizlilik kalkmıyor bu soruşturmada bunu anlamıyorum, kimin ne cezası varsa bu halka gösterilsin cezası neyse verilsin , o zaman kimse kararın doğruluğunu yada yanlışlığını tartışmaz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 e tamam da mesajların gayet bu rasyonellikten uzaktı, medyaya yansıyan deliller çok azken neden böyle yapıyorsun anlamadım yani, çok itici oluyor ve yakışmıyor. Direk haksızlık yapılıyor gibi bir üslupla yazıyorsun ama yok öyle bir şey, ellerinde ne deliller olduğunu bilmiyorsun. Yeterli delil yokken Beşiktaş taraftarını karşısına almayı göze alıp o adamları tutuklayamazlar oooof of, bin kere söylediler "önce iddianame açıklanacak sonra gizlilik kalkacak" diye, hala belgeler açıklansın diyorsunuz ya inanılmaz yani. Maçın ertelenmesi de tedbiri önlem, o kadar adam içerdeyken o maçı oynatmak her şeyden önce aptalca bir ayıp olur. Nedeni bu, bunu açıklaması mı lazım bir de? Kendiniz anlayamıyor musunuz yani?
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 bunu görücez, ama çok net ceza verilir yada verilmez, bütün bu tutuklamaların sebebi olan konuşmaların seskayıtları ve delillerin şike ile ilgili olanlarından bahsediyorum, halka açıklamak zorundalar. Takımlara açıklamak zorundalar. Kafalarına göre biz delilleri inceledik şike yaptıklarını tespit ettik/yada etmedik, diyemezler tüm delillerin gösterilmesi lazım, koskaca adamlar içerde tutuklu bunların ailesi var iş hayatı var neye göre bu adamları tutukladılar açıklamak zorundalar. eğer bunlar açıklanmazsa çok büyük olaylar olur, şimdiye kadar sakince durup bekleyen beşiktaş kulübü ve taraftarı böyle sessiz durmaz. "önce iddianame açıklanacak sonra gizlilik kalkacak" diyorsunda iddianame açıklanmadan da ceza veremezler o zaman, ceza veriyorlarsa cezanın sebebini delilleri ile gös ter mek zorundalar.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Cezayı iddianame hazırlanmadan verirlerse delilleri açıklayamazlar, 1 ay sonra görürsünüz derler. 2-3 hafta ağlarlar, 1 ayın sonunda deliller paylaşılınca da oturur susarlar.
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 nileppezdel said: Cezayı iddianame hazırlanmadan verirlerse delilleri açıklayamazlar, 1 ay sonra görürsünüz derler. 2-3 hafta ağlarlar, 1 ayın sonunda deliller paylaşılınca da oturur susarlar. böyle bir şey yok , futbol kurallarında şike yaptığı iddası ile bir takımı küme düşürüyorsan bunun sebebini göstermek zorundasın , beşiktaş ve fener küme düşürüldü kalktı uluslar arası futbol mahkemesine itiraz etti ne olacak.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 O mahkemeye delilleri yollarlar. Öyle bir şey var, sen yargının delillerini onlardan bağımsız olarak medyayla paylaşamazsın. Ufak bir ihtimalle birkaç yöneticiyi o kozmik odaya alırlar, bak bunlar yüzünden düşürdük derler
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Eski DGM Savcısı ve Beşiktaş Asbaşkanı Engin Baltacı, açıklama yapmış , eski bir dgm savcısı olarak benim anlatmak istediğim şeyi daha net anlatmış. said: Mesela bugün itibariyle gizliliği tartışmak noktasındayız. Gizlilik herkes için var. Belli kurumlara, kuruluşlara bilgi vererek gizliliğin devamından söz etmek bana doğru gelen bir davranış değil. Avukata verilmeyen delillerin Avukatın müvekkili veya Avukatın temsil ettiği kurumlar hakkında karar verecek mercilere sunulması bize çok hoş gelmiyor. Şimdi düşünün sizin bilmediğiz delillerle Federasyonda temsil ettiğiniz kurum veya kişiler hakkında karar verilecek. Bu karar üzerinde 7 gün içerisinde Tahkim Kuruluna gideceksiniz. Peki delillerden haberiniz var mı? Tahkim kuruluna ne ile gideceksiniz? Şimdi bu tartışmayı hiç kimse yapmıyor. Diyelim ki Federasyon bir karar verdi. Belli kişiler ve kurumlar hakkında yaptırımlar uyguladı. Ne yapacağız ? merciiniz neresi Tahkim. Tahkim’e itirazda bulunacağız. Peki Federasyonun gördüklerini biz görmüş olacak mıyız ki ? Onların yorumundan farklı bir yorum ile Tahkim’e gidip müracaat edebilelim.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Ya iddianame hazırlanır, deliller paylaşılır medyayla. Haksız karar verildiyse CAS'a giderler, donlarına kadar alırlar. Ve dediğim gibi kulüp yöneticileriyle paylaşılır muhtemelen ama medyayla paylaşma yetkileri yok. O adamın da taraftar tarafı konuşmuş avukat tarafı değil
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 nileppezdel said: Ya iddianame hazırlanır, deliller paylaşılır medyayla. Haksız karar verildiyse CAS'a giderler, donlarına kadar alırlar. Ve dediğim gibi kulüp yöneticileriyle paylaşılır muhtemelen ama medyayla paylaşma yetkileri yok. O adamın da taraftar tarafı konuşmuş avukat tarafı değil sen yazdığımı okudunmu gerçekten? adam hukuksal tarafından bakıyor, diyorki avukatlar temsil ettiği takımı yada müvekkili hakkında bir karar veriliyor, bu karar itiraz etmek için neye dayanarak o cezaların verildiğini görmesi lazım diyor! hala kalkmış taraftar tarafı ile konuşmuş diyorsun neyse , iddianame hazırlanana kadar fedarasyon karar alamaz, eğer bu deliller kulüplerin avukatlarıyla paylaşılmayacaksa. haksız karar verilmişse cas a giderler diyorsun, takım küme düşmüş zarar boyutları tahmin bile edilmiyor, kupalardan men ediliyorsun , yabancı futbolcuların elinden gidiyor, sonra cas a gitsem ne olur neyi donuna kadar alıyorsun. azcık aynısı kendi takımınızın başına gelse böyle düşünürmüydün bi düşün bakalım.
Red Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 kaleci volkanın bugun haberturkteki resmi ne öyle abi recep ivedik daha samimi
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 ya yöneticilere gösterirler delilleri, basına yansıtamazlar diyorum. Verilen tepki gayet de halkın bilmemesinden veriliyor, ceza .çıkarsa tabii ki paylaşacaklar kulüp yetkilileriyle. Hakkaten anlam veremiyorum size ya, sürekli bi komplo arıyorsunuz.
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 nileppezdel said: ya yöneticilere gösterirler delilleri, basına yansıtamazlar diyorum. Verilen tepki gayet de halkın bilmemesinden veriliyor, ceza .çıkarsa tabii ki paylaşacaklar kulüp yetkilileriyle. Hakkaten anlam veremiyorum size ya, sürekli bi komplo arıyorsunuz. iddianame hazırlanana kadar fedarasyon karar alamaz, eğer bu deliller kulüplerin avukatlarıyla paylaşılmayacaksa. demişim ne komplosundan bahsediyorsun hala yahu, he dediğin gibi kararlar alındığı zaman gerekçeleri ve delilleriyle beraber kulüplerin avukatlarına gösterirlerse o zaman sorun yok. şu ana kadar hiçbir delil avukatlara verilmedi, ama o senin demin taraftar gibi konuşmuş dediğin adam diyorki " sen ceza versin diye bir kuruma bu delilleri veriyorsan, o zaman bu delillere karşı savunma hazırlaması için avukatlarada vermek zorundasın" ama verilmiyor, bunu anlatmaya çalışıyorum.
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Yalnız mahkeme ile federasyon kararı arasında fark var. Mahkeme cezalandırırken avukatlar görücek zaten federasyon kararı ile mahkeme kararının birbirinden ayrı ve bağımsız şeyler olduğunu bi ara anlayın artık. Avukatla ne alakası var federasyon kararının, etik kurulundan rapor çıkar o rapora göre -eğer gerekiyorsa- cezalar verilir, bu işlem sırasında etik kurulunun verdiği rapor yöneticilerle hatta muhtemelen medya ile de paylaşılır bunun sonucunda varsa bi itirazı klüplerin tahkime yaparlar. Tahkim de kararını verir olay kapanır. Sürecin sonunda iddianame hazırlanır, gizlilik kalkar herkes delilleri görür,klüpler kendilerine haksızlık yapıldığına inanırlarsa uluslararası mercilere -CAS, Uefa etc - başvurularını yaparlar.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 TFF savunma alıyor mu ki? Şöyle düşün, maçta adama arkadan çift giren futbolcu kırmızı görür ve 2 maç ceza alır, ne diyecek o deliller yaalndı mı diyecek? Savunma beklenmez gereken yapılır Aydınlar da geçen gün zaten işleyecek süreci anlatırken kulüplerden savunma istenecek demedi. Anladığım kadarıyla yok öyle bir şey, ancak tahkime giderler, tahkim de delillere bakar, gereğini yapar sonra. Demek istediğim TFF TCK'ya bağlı değil, aynı şekilde yürümüyor işler. Ayrıca kanıtlar savunmaya mahal vermeyecek kadar net de olabilir, bilemezsin :) Mesela yargının zaafıdır, adam öldürürken kameraya yakalanmış bir adamdan savunma almak. Neyin savunması yani suçlu işte. En fazla sebebini söyler hafifletici olur vs. ama TFF'de öyle bir şey de yok
Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 en cok dikkat edilmesi gereken nokta, tff ye sadece belli delillerin verilmis olmasi durumu. Kim neye göre secti hangi delilllerin verilecegini?
Red Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 fark ediyor mu peki bu şike konusunda yeterli deliler varsa gerisinin ne önemiş var
Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Red said: fark deliler var geri ne
Öne çıkan mesajlar