Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

counter list

nightstalker

Öne çıkan mesajlar

Terran-----Terran-----------Protoss----------Zerg

marine-----Firebat/vulture---zealot/reaver-----lurker
firebat-----tank/goliath------dragoon/reaver---hydralisk
ghost------vulture/sv--------zealot-----------hydralisk
vulture ----tank -------------dragoon---------hydralisk
tank-------wraith------------scout-----------mutalisk
goliath-----tank-------------dragoon---------hydralisk
wraith------valkyrie----------corsair------mutalisk/devourer
bc---------wraith------------scout-----------devourer
sv ---------wraith------------scout----------mutalisk
Valkyrie ------bc--------------carrier----------devourer
medic---------sv-------------reaver-----------queen

gerisi gelicek sv=science vessel bc=battlecruiser
edit:boşluklar çıkmıyo[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum.
All hail The lord and master Foamy the Squirrel
]All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 16 Eylül 2004 18:21 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj nightstalker tarafından 16 Eylül 2004 18:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

en sevdiğim counter,
scourge'a karşı siege tank yollamak.. eheuheu..

neyse,

liste hazırlamışsın iyi güzel de, adamlar tek tek yollamaz,
genelde combo halinde yollar.
mesela tank'ı adam tek başına bırakmaz. hele iyi oyuncuysa mutlaka yanına turret diker, vulture ve goliath felan da koyar.
sap gibi tank koymaz.

wraith ve scout gibi birimlere ise air unit yollamak bence enaice.. Yollarsın goliath, dragoon, hydralisk vs..
Çünkü wraith ve scout havaya deli gibi koyarken, yere o kadar damage veremiyor.. O yüzden yer ünitlerinin sanşı daha fazla oluyor. Hele goliath, yer unitleri arasında en iyi anti-air unit bence..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mike, 17 Eylül 2004 00:48 tarihinde demiş ki:
hiaaha dragoon ne ya 2 tane ghost alir =D

peki ya lock down varsa ne olur ? eheh

nightstalker dedikleri dogru olmasina dogruda sc de boyle counter unit diye bir tabir yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de medice counter koymak nereden aklına geldi yahu? o ne allah aşkına?

tvz counterlarını yazayım:

terran: marin
counter: savaşan hangi üniteyi basarsan bas alırsın.

terran: marin medic
counter: lurker/hydra/ling veya guardian

terran: marin medic tank
counter: lurker/hydra/ling ve iyi bir micro; tercihen queen veya guardian

terran: marin medic tank science vessel
counter: lurker/hydra/ling/scourge/queen ve harika bir micro/macro

terran: goliath tank
counter: hydra/ling ve bir adet besmele

ayrıca upgrade'de hep üstün olmalısınız.

tüm bunlara ek olarak, defiler her şeyin counterı işlevi görebilir. ama özellikle battle varsa ve late game ise, ve harita da battle için elverişli ise, bence kesinlikle plague gerekiyor size.(kafiyesi bonus oldu) battle'a karşı havadan kasmak pek akıl karı gözükmüyor bana. hydra/plague gitmek daha mantıklı sanki.

ultralisk yerine göre yine hepsine karşı basılabilir ama ben basmazdım terrana.

mutaliski ise terran'a karşı hiçbir ünitenin counter'ı olarak gösteremem. mutalisk terran'a karşı basılmaz; sadece stratejik ünite olarak kullanılabilir. ctrl+x kontrolündeki 7-8 muta, belki de oyunun kaderini değiştirebilir, yerinde yapılan haraslar(rahatsız etme, işçi avlama, dikkat dağıtma, map control, vs..) ile.. yani anlayacağınız, terran'a karşı combata sokma maksadıyla mutalisk basmak hafif denyoluktur. hangi üniteyle kombata sokacaksınız? goliath, marin medic, valkrie?

queen olayını da şöyle açayim: genelde bazı oyuncular ağır tech gider. bu late game değil de, mid game açısından önemlidir. yani klasik olarak çok fazla marin/medic + destek gücü olarak 5-6 tank yerine; daha az marin/medic ve çok daha fazla tank yapabilirler. bu gibi durumlarda queen'in broodlingini kullanmak farz olabilir. bu gibi bir durumda bile mutaliske gitmemekte fayda var; çünkü az veya çok, marin medic mutaliskin üstünden geçiyor.

asıl fikrimi sorarsanız, terrana karşı teoride zergün counterı yoktur. zergün tüm yapması gereken, terrana karşı üstün olan mobilitesini kullanmaktır. yani diyelim lost temple'dayız, ve oyun gelişmiş. terranda 12 base, naturel ve 3 min only, natural ve base var. mümkün olduğunca farklı taraflara, yakın zamanlarda saldırmanız gerekiyor. ne bileyim, 3 base'e kandırmaca bir drop yapıp adamın üniteleri oraya çekmeniz ve sonrasında 12 base'i talan etmeniz gibi hususlar bunlar. bir yandan da 7-8 muta ile tamamen bu konularla alakasız bir expansion'ı haras ederseniz, terran oyuncusunun alnındaki ter katsayısını arttırırsınız. zira doğru düzgün oynayan bir terranı, birebir ünite çarpışmasında yıpratarak kesinlikle yenemezsiniz. sürekli olarak rahatsız etmeniz, macroda bariz bir üstünlük kurmanız, zamanlamayı çok iyi yapmanız, map controlü sağlama almanız, expansion sayısı olarak fazla olmanız gerekiyor. ne yazik ki terran teoride hep yener; iş pratikte.
Sosyal ağlarda paylaş

tvp counterı olarak şöyle teorik bazda iki çift laf edebiliriz:

terran: barakadan çıkan herhangi bir ünite
counter: high templar(counterı değil aslında, panzehiri, bitiricisi. yani sadece basacaksınız, bir de t tuşunu arada yoklayacaksınız, kesinlikle yenersiniz.)

terran: vulture
counter: dragoon

terran: vulture tank
counter: gateway'den çıkabilecek her üniteden serpiştiriniz veya carrier

terran: vulture tank goliath
counter: gateway'den çıkabilecek her üniteden serpiştireceksiniz..

terran: wraith
counter: dragoon veya corsair

terran: battle wraith
counter: dragoon(haritasına göre) veya corsair/scout(ha tabi observer)

terran: battle wraith valkrie
counter: dragoon(haritasına göre) veya havadan basabileceğin her şey

arbiter her şeye karşı gerekli(baraka üniteleri dışında heralde ehe, değmez yani). mass counter diyebiliriz kendisine.

terrana karşı zergümsü oynamakta yarar var protossu. zergün mobilite avantajına yaklaşıp, protossun güçlü üniteleriyle üstünlük kurmak gerekir esasen. özellikle karşınızdaki terranın microsu iyiyse, mümkün mertebe birebir kombatlardan kaçınmak ve kaçak dövüşmek gerekir. uygun anı beklemek kilit nokta yani..

ayrıca observer ünitesi terrana karşı kilit ünitedir. sürekli gözetleyeceksiniz terranı.. saldırıya geçmeye çalıştığı anda bir yerlerden rahatsız edeceksiniz, yavaşlatacaksınız, ilgisini dağıtacaksınız, tankları açılmamışken yakalamaya çalışacaksınız..

terrana karşı oynamak zor zanaat esasen herhangi bir ırkla. daha yüksek performans istiyor.. ama yapılması gerekenleri yapınca da, herhangi bir terranın karşılığında yapabileceği çok şey kalmıyor. yani siz iyileştikçe, terran hep kötüleşir. çünkü sizin terrana karşı iyileşmeniz demek, onu kötüleştirme manasındadır. biraz karmaşık oldu, ehe neyse..
Sosyal ağlarda paylaş

ehe şu son paragrafı açayim:

siz kendiniz açısından, yani gelişim, hız, macro açısından iyi bir oyun çıkarıyor olabilirsiniz. ama terran iyi bir terran ise, yapabileceğiniz bir şey yoktur. istediğiniz kadar hızlanın, istediğiniz kadar onu adamakıllı rahatsız etmeden oyun çıkarın, o hep yener. hep haras, daha çok haras, daha fazla haras yapacaksınız.. terrana karşı delikanlı oynamak yok kıssadan hisse.. o işler pvz, pvp veya zvzde olur daha çok. yani her matchupta bu terrana karşı özellikle yapmanız gerekenleri yaparsınız, yapmanız gerekir ama terrana karşı çok çok daha fazla yapmanız gerekir.. anlatmaya çalıştığım sanırım bu..
Sosyal ağlarda paylaş

tvt olayına ise hiç girmiyorum. bence oyunun en düz matchupı. yani karşılıklı ne üniteler çıkacağını ve ne yapılmaya çalışılacağını en yüksek yüzdeyle bileceğiniz matchup..

büyük yüzdeyle şöyle oynanır:

tank+goliath+dropship, oyun uzarsa(genelde uzar) battle..

dropu doğru zamanda yapan kazanır, özü bu..
Sosyal ağlarda paylaş

kabul edildi. saçmaladım :)
bütün paticik camiasından toplu özür diliyorum[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum.
All hail The lord and master Foamy the Squirrel
]All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 17 Eylül 2004 01:47 tarihinde demiş ki:
tvt olayına ise hiç girmiyorum. bence oyunun en düz matchupı. yani karşılıklı ne üniteler çıkacağını ve ne yapılmaya çalışılacağını en yüksek yüzdeyle bileceğiniz matchup..

büyük yüzdeyle şöyle oynanır:

tank+goliath+dropship, oyun uzarsa(genelde uzar) battle..

dropu doğru zamanda yapan kazanır, özü bu..

ben size daha oz acıklıyım ilk kimin tankı vurursa o kazanir
Sosyal ağlarda paylaş

beni yendiğinizi sanmıyorum. çünkü 6 yıldır yarı aktif, yarı pasif şekilde oynadığım şu oyunda attığım çoğu 1v1'i hatırlarım; ve sizinle hiç oyun atmadım sanırım. ha süper bir hafızam olduğundan değil, attığım 1v1 sayısı pek fazla olmadığından, eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 19 Eylül 2004 00:22 tarihinde demiş ki:
beni yendiğinizi sanmıyorum. çünkü 6 yıldır yarı aktif, yarı pasif şekilde oynadığım şu oyunda attığım çoğu 1v1'i hatırlarım; ve sizinle hiç oyun atmadım sanırım. ha süper bir hafızam olduğundan değil, attığım 1v1 sayısı pek fazla olmadığından, eheh.

yok bende 1v1 de hatırlamıyorum liq zaten seni 1v1 de yenmek eheh zordu yani çok izlemişliğim vardı 1v1 lerini :) hatırladığım 2v2 idi ki onuda net hatırlıyorum geyik günlerdi güzel günlerdi geride kaldı ayrı.Yine olucak mı görücez.Sen baya unutmuşun anlaşılan[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...