Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Lap Top alacağım ama ekran kartını bilemiyorum

Absolut

Öne çıkan mesajlar

teşekkür...
hemen deniyorum

süpermiş bu yahu, tek kalemde mobility, normal ne varsa destekliyo, bakalım performansı da iyi olacak mı
[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 14 Eylül 2004 11:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 14 Eylül 2004 00:39 tarihinde demiş ki:
wow'un ne istiycegini bilmiyorum ama yeni oyunlarda go5200 yavas kalabilir
bi de aletin hard diski kac rpm?mumkunse 5400den dusukalma
ramin hizi da belirtilmemis
acer veya msilari tavsiye ederim turkiyeye msi getirticeklerdi en son

Acerlara baktimda Türkiyedeki modelerini pek beğenedim, Bu arada Ramler 333mhz hdd 4200rpm , hdd hızı biraz düşük
birde Hp nin nx7010 lari centrino dothan m vede onlarin ram mhz ve hdd rpm leri nedir bilen varmı
[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System

[Bu mesaj MrMedia tarafından 14 Eylül 2004 11:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası yeni laptop ile oynayacağım oyunlar zaten kısıtlı olacak. UO, AO, WarCraft, AoE vs gibi şeyler yani bunları rahat oynatsın yeter bana. Şu anki laptopumCompaq Armada 500 ve ekran kartı 2MB yani bununla bile 22.600 baglantı ile AO oynayan biri olarak çok muthiş performansa ihtiyacım yok. Bu arada yukarda bahsedilen ATI için Omega driverları benim mevcut laptop içinde kullanılabiliyor mu? Hatta tam adı ATI Rage Mobility (Compaq)

[Bu mesaj Absolut tarafından 14 Eylül 2004 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mrmedia benim bahsettiklerim acer'in yeni modelleri sanirim daha piyasada yok belki turkiyeye gelmesi de zaman alir ama fiyat bakimindan suan cok uygunlar
beklemek istemiyosan(hic gelmeyebilirde) toshibada iyi secim

centrino platformlu alicaksan mumkun oldugunca dothan processorluleri tercih et banias'a gore hizlilar ama daha az enerji harciyolar ve isiniyolar..[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

hp dizüstü bilgisayarım var.

128 mb. geforce4 (galiba?) ekran kartı var.
1024 ram, 2.4 p4 mobile cpu var, ama gelin görün ki oyunlar pek iyi çalışmıyor. gerek pro evalution soccer olsun gerekse City of heroes adam gibi çalışmıyor. çünkü hiçbir dizüstü bilgisayar verimi veremez, o verimi beklemek de mantıklı değil.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

artık yavaş yavaş değişiyor yalnız bu
eskiden gerçekten oyun açısından sürünüyodu dizüstüler
o zaman da oyun oynamak amaçlı bir sistemleri yoktu, hala da yok ama artık ekran kartına ve işlemcilerine daha yeni teknolojiler eklediler, mesela p4 ile centrino arasında gerçekten büyük performans farkı var mesela oyunlarda

hemen hemen aynı saat hızına sahip iki dizüstünü yanyana koyduğunda centrino kullanan bariz önde o konuda, ben dediğim gibi dizüstü kullanmayı bıraktığım 3 sene öncesine göre dumur olmuş durumdayım çünkü oynayamadığım oyun yok

not: CoH, daoc, wow, doom3 yüklü şu anda, ben en azından her bişeyi kısar oynarım diyodum ama nerdeyse çok fazla ödün vermeden masaüstü bilgisayar gibi oyun oynuyorum :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

blackrose'un soylediklerine ek olarak

turkiyede laptoplara oyun oynanmaz gozuyle bakiliyo ancak disarda en son cikan oyunlari rahatlikla kaldiran laptoplar satiliyo acikcasi ben radeon 9600 aldigim icin dusunceliydim bile cunku pci express ekran kartli laptoplar piyasaya surulmeye baslandi hepsinin amaclari da oyun oynatmak.
ayrica centrino platformunda isi sorunu da buyuk ornada cozuldugu icin isinma kaynakli performans dusuklugude engellenebiliyo artik..[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

green_martin dediğin gibi Acer in bazi modelleri var harika notebookforums.com da gördümde hayran kaldım ama Türkiyeye gelmiyor.Bu seçtiğim Toshiba çok hoşuma gitti Dothan li yani 2mb cache var bu cache de bence p4 ve centrino arasindaki performansaçığını kapatiyor gibi, tek sevmediğim yönü ekran karti ve bluetooth olmayışı he birde 1280*800 den fazla çözünürlük yapamayışın ama güzel alet (:
Şu sıralar bir bayii sine gidip yakından bakıcam öyle bir eleme yapmayı düşünüyüorum.Birde 4200rpm oluşu bir sorun yaratirmi, ya 7200 fln olsa bu seferde çok ısınıcak[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System
Sosyal ağlarda paylaş

mrmedia:
benim eski dizustum 4200du yenisi 5400 ve arada buyuk fark var ama harddrive'i satin aldiktan sonrada degistirebilirsin yada haricide alabilirsin bence kafana takma ama aklinin bi kosesinde bulunsun

mum_chamber: laptoplar pcleri geriden takip ediyolar evet, ama mesafe eskisi kadar acik diil ve bol seyahat eden insanlar icin hayat kurtarici olmasada renklendiriciler..[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

benim de evdeki bilgisayarda 1024 ddr (laptopta da var), p4 2.8 ht (laptoptaki 1.6 centrino ve bundan aşağı kalır yanı yok) ve radeon 9800 pro var (laptopta da 9600 mobility var)

bir tek ekran kartı zayıf kalıyor laptopta, o da aslında imkan dahilinde ama adamlar yavaş yavaş giriyorlar ekran kartı olayına, talep meselesi...

haa bir de evdekinde 1600x1200'den aşağı çözünürlük kullanmazken bunda mecburen 1400x1050'ye düşüyorum sadece :D

ikisi arasında benim için çok büyük bir fark yok yani
bu kadar yaklaşabileceklerini 2 ay önce alırken ben de düşünmüyodum ama araştırınca artık dizüstülerin masaüstüyle aşık atabileceklerini düşünmeye başladım, sanki yanımda birkaç kiloluk bir dev taşıyorum yani :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

hoca senin en son driver faciasından sonra ne oldu sormayı ayıp? :hmm:
yani halledebildin mi onu yoksa de get iyi dedin yükle dedin format atarak anca düzelttim mi diyosun :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...