Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dream theater - a dramatic turn of events

Pasta

Öne çıkan mesajlar

1. on the backs of angels
2. build me up, break me down
3. lost not forgotten
4. this is the life
5. the shaman’s trance
6. outcry
7. far from heaven
8. breaking all illusions
9. beneath the surface
şeklinde

ilk single çıktı

1 kere dinledim daha hoş melodiler var içinde ama ısınamadım daha. Bi 15 20 kere dinliyim bakim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İkinci dinleyişte hoş detaylar fark ettim. Güzel şarkı. Yine alırım ben albümü.

Symphony X gibi olmuş. Başları Moore dönemlerini hatırlattı. Hafif elektronik esintimsi tonlar hoş bir hava katmış ama. Eski bir grup vardır, Eniac Requiem diye, onları anımsattı bir de.

Sonlarda giren piyano bölümünden sonra daha bir güzel oluyor şarkı. Ama LaBrie 'in sesi olmasaydı asla bu DT demezdim, o var bir de. Ama grubun karakterini değiştirmesi iyi bir şeydir. (Case study: BG)

Yine de beste olarak Train of Thought'tan beri en iyi işlerinden biri olabilir. The Roadrunner'dan iyi bir DT albümü geliyor sanırım sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Dinledim iki kere. Portnoy tonlarını aradım önce ama sonra olmuş bu dedim. Güzel albüm, DT'deki tek müzisyen Portnoy değil zaten. Öyle Home gibi, Endless Sacrifice gibi şarkılar yok ama Train of Thought'dan bu yana en iyi albümleri. Tabii o üç olbümün en kötü üç albüm olduğunu düşünürsek bu da en kötü dördüncü albüm olur.

DT olduğunu unutup yeni grubun ilk albümü gibi dinlersek burada konu açıp size yeni bir grup çıktı, süper diye methiler dökerdim, o ayrı.

Dinlenir yani, ama Scenes from a Memory gibi 10 yıl sonra hala ilk günkü hazzını veren bir albüm değil, bir yıl sonra dinlerim yine ama suffleda denk gelirsem ya da dinleyecek bir şey bulamıyorken gözüme çarparsa. Açıp dinleyeyim demem yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Breaking All Illusions süper şarkı bu arada. Albümden yıllar sonra arayıp dinleyeceğim br şatkı varsa budur. Dİnledikçe çıkıyor cevherler. Başka bir şarkı hala kulağıma batmadı ama.

http://www.youtube.com/watch?v=UhQKol7PFzA
Sosyal ağlarda paylaş

fena değil albüm ama ilk kez bi dt albümünde şarkıların bazıları hiç ilgimi çekmedi. önceki 3 albümde bile, öncellerine kıyaslamadan, grubun dt olduğunu düşünmeden dinlediğimde, şarkılarda beğendiğim bi yan bulurdum ama örneğin Outcry 11 dakikalık şarkı, belki yeteri kadar keşfedemedim ama tekrar dinliyeyim bakıyım bile diyemiyorum.

breaking all illusions ve bridges in the sky güzel şarkılar, lost not forgotten fena değil, this is the life'da iyi ama bişey eksik. Ozellikle bridges in the skyda portnoy'un olduğu bi nakaratın ve sarkı sonunun hayalini kurmuyorum değil şarkıyı her dinlediğimde. portnoy varken belki yaratılamazdı bu albüm ya da en azından bazı şarkılar, ama yinede adamın eksikliği net hissediliyor.

bakalım biraz daha dinleyelim yinede, 6doit ve öncesindekiler gibi albümler artık gelmez, esinlendikleri müzikler değişti, grup içindeki baskınlıklar değişti vs. ama dt sonuçta, belki şaşırtırlar felan kısmet artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...