Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni ekran kartı neye göre alınır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dünyanın en çöp ekran kartlarından birine sahibim az sayıda oyun çalıştırabiliyorum. en azından 256 mb, pixel shader 2.0 destekleyebilecek 2006-2007'ye kadar çıkmış olan bütün oyunları sorunsuz çalıştırabilecek bir ekran kartı yok mudur ?

işte eskisi :
NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128mb)

yada şöyle de sorayım
anakart DDR destekli, yol genişliği 64bit gözüküyor.
DDR2, 128bit ekran kartları takılabilir mi (agp)

tamam çözdüm galiba
ekran kartı ile anakartın tek alakası agp girişiymiş sanırım. 8x'e kadar (son sürümü oluyor) destekliymiş benimki, herhangi bir agp ekran kartını bu kasaya takabilirim ama agpye üretim çok az olduğu için daha iyilerini pci-expressten birkaç kat daha pahalıya bulabilirim. umarım doğru anladım sdf
Mesaj tarihi:
Ne kadar limitin var sen onu de önce. Şimdi gider 600 liraya ekran kartı alırsın ne PSU destekler, ne işlemci. Sıfırdan kasa toplamak zorunda kalırsınz. Bütçeyi söyle, sistemini yaz öneririz bir şeyler.
Mesaj tarihi:
Stringray said:

2006 yılındaki oyunları çalıştıracak kadar bir ekran kartını 0 bulabileceğini sanmıyorum zaten asdf.

niye bulamasın ya, al buyur:

http://www.exa.com.tr/volar/ekran_kartlari/volar_fx5500-334-10739.html

başka yerlerde de var, farklı modeller de var.
Mesaj tarihi:
Zaybird said:

hd3850 iyidir baya.2.elini bulcaksın ama.sıfırı yok bildiğim kadarıyla.

aasdff o ne ya hayvan bildiğin, yani bana göre. ama tabi böyle bir işlemciyle o ekran kartını alsam hayvan oyunlarda performans sorunu yaşarım gibi.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=66111&ad=SAPPHiRE-HD3850-ATi-512MB-256BiT-DDR3-8X-AGP-Ekran-Kartlari

intel pentium 4 3.00ghz işlemcim var. daha iyisini takabilir miyim bu boarda ?
Mesaj tarihi:
Anakart Adı Intel Bay Field D865GBF

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
Yol Türü Intel NetBurst
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 200 MHz (QDR)
Etkin Saat 800 MHz
Band Genişliği 6400 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
Yol Türü DDR SDRAM
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 200 MHz (DDR)
Etkin Saat 400 MHz
Band Genişliği 3200 MB/s

Çipset Yolu Özellikleri
Yol Türü Intel Hub Interface
Yol Genişliği 8 Bit
Gerçek Saat 67 MHz (QDR)
Etkin Saat 267 MHz
Band Genişliği 267 MB/s

Anakart Teknik Bilgisi
CPU Soket/Slot 1
Genişleme Yuvaları 6 PCI, 1 AGP
RAM Yuvaları 4 DIMM
Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
Fiziksel Boyut ATX
Anakart Ölçüleri 240 mm x 300 mm
Anakart Çipseti i865G

Anakart Üreticisi
Firma Adı Intel Corporation
Ürün Bilgisi http://www.intel.com/design/motherbd/index.htm
BIOS Yüklemesi http://www.intel.com/design/motherbd/genbios.htm
Mesaj tarihi:
baska islemciydi baska heleleydi derken komple degistirmis olcan sistemi zaten. 500 lira ayir sen sifirdan board islemci mislemci giris yeniden topla sistemi. agp ne abi
Mesaj tarihi:
alabileceğin en iyi kart olması doğru ama işin aslı 200 liralık ölü yatırım o kart. biraz daha bütçe ayırığ koraxın dediğini yap yada tanıdık, eş, dost vs aracılığıyla temiz ikinci el agp kart bul.
Mesaj tarihi:
Korax said:

baska islemciydi baska heleleydi derken komple degistirmis olcan sistemi zaten. 500 lira ayir sen sifirdan board islemci mislemci giris yeniden topla sistemi. agp ne abi

ortalama bir alet düzebilir misin 500 liraya bana peki ? aklında var mı markalar modeller falan
Mesaj tarihi:
sadece wow oynayan biri olarak,hd3650 kullandım iki sene kadar,şimdi mecburiyetten fx5500 e döndüm.
Gittigidiyorda falan da yok adam gibi ekran kartı..
İyi oldu bu topik,bende ekran kartı arıyordum zaten.

O değilde şu niye yok?
Mesaj tarihi:
4650'yi araştırdım da p4 işlemci D865GBF model anakarta girer sorunsuz çalışır falan diyor herkes. son görüşleri burdan alıp gidip alacam valla 4650yi

edit : bir de 1 gb ram alayım diyorum. ne takılabilir bu alete üstte verdiğim özelliklere göre ?
(6 PCI, 1 AGP, 4 DIMM, Audio, Video, LAN)

3850 agp için çıkmış en iyi kart diyorlar ona da bi bakayım ben.
Mesaj tarihi:
Abi ölu yatirim, eski teknoloji artik. 500'e ekran haric hic yoktan simdikinden iyi calisacak bi sistem kurulur abi niye kurulmasin. Ha 500 olmaz 600 olur. Yogunum ben suan, vakit olunca bakip yazicam buraya.
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...