Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Benim bilgimle ne alakası var? Sözcük sayısı açısından çok fakir, bence aynı sözcüklerle çok şey anlatmaktan ziyade her şeye farklı sözcük olması dili zengin yapar. Hayır ben yetemeyince sözlüğe bakıyorum zaten rahat olun, sözlük de yetemiyor. Amerikanların bile tek kelimede anlattığı şeyi anlatmak için 3 kelime kullanmam gerekiyorsa fakirdir. Hiç de benim dil bilgime laf etmeyin, zira yok yani kelime işte. Aman neyse bunun tartışmasını yapmıştık, milliyetçi gazınız yüzünden tartışılmıyor bile zaten. Konu fetoydu, dağılmasın
Sosyal ağlarda paylaş

valla o ingilizce herkes biliyor diyen tipleri karşıma alıp konuşmak istediğimde eee ööö den öteye geçemiyorlar o bakımdan pek çok kişinin ingilizceyi bile adam gibi bilmediğini söylerim her zaman. tarzanca olarak diyorsanız tamam ama.

almancaya hiç değinmiyorum ben 4 senedir görüyorum alman arkadaşlarla 3 ay ortamda takıldık ama hala aklıma gelmeyen kelimeler oluyor konuşurken.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Bir de bir arkadaş sadece afrikada değil, avrupada da var demiş. Sonra litvanyadan brezilyaya kadar demiş. Avrupa'da brezilya mı var yoksa LCD kafas mı? :P

Ve hayatları kurtuluyor falan denmiş. Cidden acıdım lan. Biz burada şu ülkeden kendimizi nasıl kurtarsak da hayatımız kurtulsa derken adamlar "kapağı nasıl Türkiye'ye atarım da hayatım kurtulur" diyor. Ne ülkeler var cizıs kırayst

brezilyanın nerede olduğunu biliyorum arkadaşım gereksiz detaylara takılma sen.

ayrıca evet durumu türkiyeden kat kat beter yüzlerce ülke ve onlarca insan var kapağı buraya atmak isteyen. halinize şükredin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...