Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Evet bu organizasyon ve okulları hakkında neler düşünüyoruz? Acaba gerçekten Türkçeyi yaymak ve dünyada Türk dostları kazandırmak amaçlı dev bir hizmet mi? Yoksa Amerikanın desteklediği Fethullah'ın ılımlı islam projesinin bir ayağı mı? sizce... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 CCC türkçe ve türklük CCC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 fetfetfet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 demin gana'lı siyahilerin karadeniz havası oynayışını izledim baya ilginç bir deneyimdi sonra kapadım tv'yi. çok değişik bir şey bu olay ama pek hoşuma gitmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 sırıkla deyim atlama ve 110 metre atasözü engellide rakibim yok 4x100 aruz vezninde de akarım ama o arap edebiyatı dalında 4 yılda bir mekke de yapılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Yani böyle bir soruyu sormak bile çok saçma cevabı açıkça fetullahın ılımlı islamı yayma misyonerlik projesiyken -.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Peki soruyorum, fetonun yurtdışında açtığı okulların bizdeki st. joseph'den, sankt georg'dan, alman lisesinden, galileo'den, notre dame de sion'dan, st. michel'den ve benzerlerinden ne farkı var? Dile dayalı kültür emperyalizmi diyoruz falan da, al işte durum ortada, ortaokuldan aldığın herifi 4 senede alman/avusturya/italya/fransız geleneklerine göre yetiştirip anadili gibi o dilden konuşabilmesini sağlıyorsun. Örneğin alman liseleri dünyanın her yerinde var neredeyse, e fetonun bundan farkı nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 yapılan şey çok çok güzel bir şey, gelecek için de çok faydalı. türkiye'de robert kolejinden yetişen herkes amerikanın köpeği olmuyor malum. bülent ecevit de oradan mezun. o çocuklar ileride illa ki bu ülkeye de dolaylı yoldan da olsa faydalı olacaklardır. cemaatten ayrı düşünerek yazıyorum bunları. cemaat mevzusu ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 "roket adam" said: Peki soruyorum, fetonun yurtdışında açtığı okulların bizdeki st. joseph'den, sankt georg'dan, alman lisesinden, galileo'den, notre dame de sion'dan, st. michel'den ve benzerlerinden ne farkı var? Dile dayalı kültür emperyalizmi diyoruz falan da, al işte durum ortada, ortaokuldan aldığın herifi 4 senede alman/avusturya/italya/fransız geleneklerine göre yetiştirip anadili gibi o dilden konuşabilmesini sağlıyorsun. Örneğin alman liseleri dünyanın her yerinde var neredeyse, e fetonun bundan farkı nedir? o okullarda, o tip misyoner okulu denen bir okulda okumuş olduğumdan söylüyorumi, kesinlikle misyonerlik yok. Fethullah'ın okullarında misyonerlik olmadığına inanmamı beklemeyin bi zahmet. Ha olabilir, hakkıdır yapar, ama gidip de buradaki misyonerlere laf edemez kendisi misyonerlik yaparsa. Böyle bir durum var, yoksa pek fark yok haklısın yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 rahibeler belletmenlik yapmıyorlar mı o okullarda? hepsinde olmasa da bazılarında? belletmen = yatılı kalan öğrencilerden sorumlu insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mamothus Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Bu organizasyonun asıl misyonu Fethullah Gulen alternatif 23 Nisan Organizasyonu olması. 23 Nisanlara bir bakın, anıtkabir e çelenk koymaktan başka bir olayı yok. Bu organizasyona bakanlar kurulu nerdeyse tam kadro katıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 ahmedinejad said: rahibeler belletmenlik yapmıyorlar mı o okullarda? hepsinde olmasa da bazılarında? belletmen = yatılı kalan öğrencilerden sorumlu insan. Oralarda okuayn bir sürü arkadaşım var, ben de üsküdar'da okudum falan, hiç de duymadım öyle bir şey. Kapımıza şakirtler dayanmıştı misyonerler defolun diye ama bi kere sdfsdf kulaktan dolma bilgiler bunlar ya, cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 said: Dame de Sion Bir rahibe okulu olan Notre Dame de Sion'da okudum. Başörtülü ve siyah kıyafetli rahibelerin ders verdiği bu Fransız Lisesi'nde, bir de kilise vardı. Hıristiyan arkadaşlar, orada dua ederlerdi. Bize, hiçbir şekilde dinî baskı yapılmadı. Sadece her sabah, genel ahlâkî değerler öğretilir, dürüst olmamız, yalan söylemememiz, büyüklere saygılı davranmamız için telkinde bulunulurdu. Derslerimizin yanı sıra, hal ve tavrımızdan dolayı ayrı bir değerlendirmeye tâbi tutulurduk. Ödüllendirilir veyahut ceza alırdık. şöyle bişi buldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 nileppezdel said: "roket adam" said: Peki soruyorum, fetonun yurtdışında açtığı okulların bizdeki st. joseph'den, sankt georg'dan, alman lisesinden, galileo'den, notre dame de sion'dan, st. michel'den ve benzerlerinden ne farkı var? Dile dayalı kültür emperyalizmi diyoruz falan da, al işte durum ortada, ortaokuldan aldığın herifi 4 senede alman/avusturya/italya/fransız geleneklerine göre yetiştirip anadili gibi o dilden konuşabilmesini sağlıyorsun. Örneğin alman liseleri dünyanın her yerinde var neredeyse, e fetonun bundan farkı nedir? o okullarda, o tip misyoner okulu denen bir okulda okumuş olduğumdan söylüyorumi, kesinlikle misyonerlik yok. Fethullah'ın okullarında misyonerlik olmadığına inanmamı beklemeyin bi zahmet. Ha olabilir, hakkıdır yapar, ama gidip de buradaki misyonerlere laf edemez kendisi misyonerlik yaparsa. Böyle bir durum var, yoksa pek fark yok haklısın yani bahsettiğin gibi bir okulda okudum (amerikan versiyonu) bir kültür dayatması yok hatta tam tersine orda yabancı bir hoca bize amerikadaki reklamcılıkta dönen yalan dolan işlerden baya bahsetmişti onla ilgili dönem ödevleri falan yaptırmıştı. ayrıca "big brother is watching you" temalı pek çok okumamız da olmuştu. ha tabi komünizme giydiren klasikleri de illa okutuyorlar o ayrı. tek olası etki adam ingilizce bildiği için ilerde kafası atıp yurtdışına gidesi gelirse en azından önünde dil engeli olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 O okulda okuyan bir sürü arkadaşım var, en azından son on senede öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim yani. Muhtemelen şakirtin biri yazmıştır, feto düşmanı grupların sıkma hikayeleri gibi yani. Her grup yapıyor bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 muç muç muç gehısırır mı la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Sankt Georg'da da bildiğim kadarıyla bu tarz bir durum var ki bunlar zaten azınlıklar için açılmış okullar, onlara eğitim veriyor yani, ha amacını aşmış şimdi bizimkiler de gidiyor. Ben arada bir fark göremiyorum, birinin yıllık 15 bin euro olması, diğerinin maklube lecola ile yürümesi dışında. Ek olarak, misyonerlik yalnızca "bu pazar seni kilisede göremedim ardeth" değil ki. Bunun farkında değiliz çünkü avrupalı gibi yaşıyoruz. 5 vakit namaz kılan başörtülü bir kızın o okulda okuduğunu düşün, okuyabilir mi, hayır. Zıttına zorlanır mecburen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 iradesi varsa bi bok olmaz roket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 nileppezdel said: O okulda okuyan bir sürü arkadaşım var, en azından son on senede öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim yani. Muhtemelen şakirtin biri yazmıştır, feto düşmanı grupların sıkma hikayeleri gibi yani. Her grup yapıyor bunu nazlı ılıcak yazmış da onun zamanında öyle olmuş olabilir 50 sene geçmiştir üzerinden en az. belki 60. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 İşte yani, kuruldukları dönemde misyoner okullarıydı onu inkar etmiyorum da şu anda öyle bir fonksiyonları yok onu diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 http://www.facebook.com/video/video.php?v=476269568038&oid=14908675387&comments şu baya iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 şu ganalıların horon da iyiydi baya http://www.youtube.com/watch?v=zJ5tQKM7Fcs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 bizde asimilasyon görünce küfreden tiplerin şu asimilasyonun allahı olan durumlara alkış tutması şahane bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 adamların kendi kültürlerini koruyup korumadığını bilmiyoruz ki. zaten dünya globalleşmiş nilep. sen deden gibi mi yaşıyorsun? onlardan sana kalan kültür namına bir düğündeki adetlerin bir kısmıdır, bi de cenazedir. başka ne var ki? millet kapı komşusunu tanımıyor yahu, hangi asimilasyon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Ben karşı deilim ki asimilasyona, hatta asimilasyon zaten saçma bir kelime, şu dünya böyle globalleşmişken, insan istediği kültüre göre yaşar, buna karışmak kimseye düşmez. Ben Türk örf ve adetlerini saçma buluyorsam bu yüzden suçlanmam, "ay asimile olmuş" diye laf yemem yanlış. Sanki Türk halkı Arap adetlerine değil de öz Türk adetlerine göre yaşıyormuş gibi.. :P bi de lafım sana değildi zaten merak etme :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar