Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otobüs ulan bu! Yasak işte cep telefonu!!!

kavel

Öne çıkan mesajlar

lixad ızmırde kım takıyo allaskına yasagı herkes sesını kısıyo.ben acıp konusanı bıle gordum.bencede abs ye bı anda etkısı olabılecegını sanmıyorum.babam 2 yıldır bora kullanıyo ve telefonla daıma konusur daha cok sukur bısey oldugunu gormedım de duymadım da.[signature][hline]Film'den alıntıdır :
Muhtar Amca Muhtar Amca kirayı getirdim(kira parasını getırmenın sevıncıyle)
Muhtar:Yok oğlum anan ödedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni koparan bi olay :

Anneannem otobüse binior. Bi kadının yanına oturuyor ve kadının cep telefonuyla uğraştığını fark ediyor...Ardından tabi ki de her örnek vatandaş gibi kadına ;
-Hanfendi cep telefonunuzu lütfen kapatın. Otobüste açmak yasaktır , diyor ve kadının verdiği cevap :
-Senin yok diye kıskanıyorsun di mi ??

AuzhAUHZuaHZuAHUzhauHZUHZUAHuzUZhUZA[signature][hline]Beynini Yedirmek İsteyen Tıklasın...

"AzuhauhzhUZHAUhzuHzuAHzAHUzUZAHuaHZuA" diye gülmemin kime zararı var ?!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 18 Eylül 2004 11:12 tarihinde demiş ki:
İşte Türk takıntıları
• Kardan adama tekme atma veya bozmaya çalışma,
• Yeni atılmış betona, ağaç ve banklara kalp ve isim kazıma,
• Şahin marka arabayı, Doğan görünümlü yapma,
• Kırmızı ışıkta dururken, yeşil ışık yanar yanmaz kornaya basma,
• Otobüs duraklarına ‘Ateşli sevişirim beni ara’ yazma,
• Takımı galip gelince havaya silah sıkma,
• Kumsalda deve güreşi yapma,
• Trafikte sollayan aracın önüne geçmeyi ilke sayma,
• Kartopunun içine buz koyma,
Yasak ortamlarda cep telefonu ile görüşme,
• Meslek unvanını İngilizce söyleme,
• Tiki olan insanların tikleri ile uğraşma,
• Faturaları son gününde ödeme,
• İskambil kâğıtlarından kule yapan birinin kulesini bozmaya çalışma,
Cep telefonu ile bağıra bağıra konuşma,
• Sinyal verir vermez şerit değiştirip kazaya sebebiyet verdiğimizde "sinyal verdik görmüyor musun?" deme,
• Ara yollardan ana yola çıkacak araca yol vermeme,
• Otobüsten ille de ön kapıdan inmeye çalışma,
• Otobüs koltuklarını yırtma ve üzerlerine yazı yazma,
• Kırmızı ışıkta burnunu karıştırma,
• Evlilerin bekârlara ‘Sakın ha evlenme’ demesi,
• Aynı filme giden insanların çıkışta filmi birbirlerine anlatmaları,
• Yolda tanıdık birini görünce arabayı şakadan onun üzerine sürme.

Ayrıca yemeğin tadına bakmadan tuz dökme de var :)[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
devhochi, 18 Eylül 2004 12:42 tarihinde demiş ki:
Beni koparan bi olay :

Anneannem otobüse binior. Bi kadının yanına oturuyor ve kadının cep telefonuyla uğraştığını fark ediyor...Ardından tabi ki de her örnek vatandaş gibi kadına ;
-Hanfendi cep telefonunuzu lütfen kapatın. Otobüste açmak yasaktır , diyor ve kadının verdiği cevap :
-Senin yok diye kıskanıyorsun di mi ??

AuzhAUHZuaHZuAHUzhauHZUHZUAHuzUZhUZA

muhahaha koptum burda.[signature][hline]Film'den alıntıdır :
Muhtar Amca Muhtar Amca kirayı getirdim(kira parasını getırmenın sevıncıyle)
Muhtar:Yok oğlum anan ödedi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kavel, 17 Eylül 2004 17:36 tarihinde demiş ki:
Arabada cep telefonu kapatmanın yasak olması, adam için sadece araba hareket ederken geçerli. Bu kadar salak olunmaz ki kardeşim. Dönüp kapat diyorsun sanane diyor. Muavin geliyor kapatın diyor kapatmadan cebine atıyor. Muavin dalgamı geçiyorsun diye üstüne yürüdü en sonunda adamın. Nedir yani bu yaa ..

bu dogru bir olay sadece hareket ederken gecerli o olay hatta istanbul icinde falan bizim otobusteki herkes konusuyodu cikmadan kimse bi$iy demedi frenleri bozuyor sadece bu ucak degil yolu takip eder ucak havada aldigi bilgilere gore gider telefon bozdugu icin sinyali binevi kor ucus yapar ama otobuste boyle bi durum yok[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamamışsın demek istediğimi. Adama yol ortasında telefonunu kapatsa bile ineceği yere yaklaştığında açıp konuşuyor. Ama araba hala hareket halinde hala çalışıyor. ok ?[signature][hline]ICQ#85889898
Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P)
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
]Infeqted, 01 Eylül 2004 10:16 tarihinde demiş ki:
la simdi sen bunu yaziyon obur taraftan sayfa cikiyor haaa, vaaybayvayvyay
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arabada cep telefonu kapatmanın yasak olması, adam için sadece araba hareket ederken geçerli.
benmi yanli$ okuyorum acaba adama gore araba dururken telefon acmanin bi mahsuru yok demi$sin ki dogru dsunuyomus adamda[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Disappear, 18 Eylül 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
said:
Arabada cep telefonu kapatmanın yasak olması, adam için sadece araba hareket ederken geçerli.
benmi yanli$ okuyorum acaba adama gore araba dururken telefon acmanin bi mahsuru yok demi$sin ki dogru dsunuyomus adamda

araba dururkende çalışır durumda olabiliyor .. OK? açıklama yapıyorum hala uzatıyorsun. senindemi otobüste telefonun açık nedir ...[signature][hline]ICQ#85889898
Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P)
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
]Infeqted, 01 Eylül 2004 10:16 tarihinde demiş ki:
la simdi sen bunu yaziyon obur taraftan sayfa cikiyor haaa, vaaybayvayvyay
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 17 Eylül 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
vampire +1
abartmışsınız biraz.

zaten ülkemizde bir cep telefonu fobisi mevcut.
tamam kütüphane, şehirlerarası otobüs gibi yerlerde kapatılması / sesinin kısılması bir görgü kuralıdır.

ancak bazı otobüs şöförleri gibi
"adamın cep telefonu çaldı, ABS kitlendi kaza yaptık" gibi bahaneler komik oluyor.

Kaç yıldır ABS'li araba kullanıyoruz, kaç yıldır arabada ve benzinlikte cep telefonumuz çaldı.
Araba düz yolda giderken cep telefonu çaldı diye kaza yapmadık.
Ya da benzinlikte cep telefonu çaldı diye havaya uçmadık.

Ancak tabii teknolojiye karşı bir fobi var, bazılarında görebiliyoruz bu topicte bile :-P

özet olarak, vampire +1

+1
zaten abs nin kutusu aracın önünde. Alt tarafta bulunuyor. Senin telefonunun maksimum paralize etme mesafesi 30 cm
yani 30 cm yaklaştırınca kolonlara pıtı tıtı ediyor.

sen telefonu arabanın zemininde bile konuşsan yine 30 cm ı kapatamazsın çünkü altta duruyor zımbırdı ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

Okula giderken günde 2 kere otobüse binerim hergünde bir yaşlı amca-teyze'nin bu otbüsde cep telefonu yassah abs yi bozuyo geçen beşiktaşta 30 kişi öldü muhabbetine tanık olurum.
Kendim aracın stop ettiğine şahit olduğum güne kadar da abartıyo amca teyzeler düşüncesindeydim.
Gerçekten de telefon'un açık olması değil telefonla konuşulması otobüsü stop ettiriyor fakat bu otobüsün ön sıralarındaysanız oluyor(yeşil belediye otobüsleri için geçerli).

ABS denilen sistem zaten sürekli devrede olan bir sistem değildir her frene dokunduğunuzda devreye girmez ani fren yapmak gerektiğinde lastiklerin kilitlenip kontrolün kaybedilmesini engellemek için kendiliğinden devreye girer.
Eğer ABS çalışmazsa hidrolik fren devreye zaten girecektir.

Cep telefonu direkt olarak fren sistemini etkilemeyecek olsa dahi aracın stop etmesiyle örneğin hidrolik direksiyonda işlev kaybına sebebiyet verebilir. Yada çalışmayan bi aracın frenine basılması sonucu frenlerin şişmesine sebep olabilir. BU konuda çok çok bilgili olmadığımdan dolayı sadece bildiklerime örnek verebiliyorum.

Topluluk içerisinde cep telefonu ile konuşmanın nekadar öküzce bir davranış olduğu tamamiyle farklı bir konu can güvenliğinin dışında görgüsüzlük.

Bu arada araçların beyinleri bir küre içine yerleştirilerek manyetik alandan etkilenmemesi sağlanabiliyor bazı araçlarda cep telefonu elektronik sistemleri etkilemez ancak yinede riske girmeye ne gerek varki?[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Sosyal ağlarda paylaş

okulca gidilen bir gezi esnasında 44 kişi istisnasız mesajlaşıyordu. arada da konuşuyorladı. taki şöförün cebi çalıncıya ve konuşmaya başlıyasıya kadar. artık 45 kişiydik. ve hiç ama hiç inanmıyorum otobüste böle bi şey olduğuna. abs olan her arabada neden kapalı değil cep? uçak mı lem bu.[signature][hline]Si quis vis pacem, para bellum
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildigim bu abs ye zarar verme olayı sadece konuşurken geçerli çünkü bi sinyal alış verişi olması lazım once. Bir de zaten bir telefon tek başına bozamaz ki absyi. En fazla dinlediğin radyonun çok yakınındaysa frekansı bozar parazit yapar.[signature][hline][b]Abi Çamlıcanın reklamında o köpek nasıl gülüyo ya?[b] - [b]şahsım tarafından

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 15 Eylül 2004 20:01 tarihinde değiştirilmiştir][b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...