Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'nın hali içler acısı...

Bone

Öne çıkan mesajlar

Ankara'da kazılmadık yer kalmadı çok şükür.
Hadi her yaz her kış ayrı ayrı yeni asfalt ve kaldrım olayını bıraktık, bu sefer de alt geçit, üst geçit, metro, ankaray gibi şeyler yüzünden ankara'nın içine edildi.

Şehir Planlaması vardır. Bilimsel bazı gerçekler vardır. Ancak Melih Gökçek ve tayfası bilimi hiç umursamıyor.

Kızılay'da ve eskişehir yolunda, araç trafiğini hızlandırcaz diye bir daralan bir genişleyen yollar, inişli çıkışlı köprüler koydu. Kimse ses çıkarmıyor, bu yüzden bir ara kızılay meydanını yayalara kapatacak kadar ileriye gidebildi.

Normalde şehir merkezleri araçlara kapalı olur, bir bizde yayalara kapalıydı.

Şimdi metro ve gene inişli çıkışlı köprüler yapacak diye, eskişehir yolu felaket oldu. 1 yıldan fazladır bu hamallığı çekiyoruz. Gittikçe de kötüye gidiyor. Eskinin güzelim 3 şeritli yolu oldu sana 1 şerit. Bir sağa gidiyorsun bir sola kıvırıyorsun bir yol daralıyor bir yol genişliyor..

Hadi bunlar uzun zamandır vardı. Geçen sene otobüsle tatilden dönerken "Acaba yanlış otobüse mi bindim beni yanlış şehire getirdi?" demiştim.

Ancak içine etmeye devam ediyor bu Melih amcamız... Dün gördüm, Kuğulu Park'ın ordaki çocuk parkının birkaç ayrı yerinde taş öbeği konmuş, kaydıraklar iptal, çocuk parkı diye birşey yok..
Yazık çocuklar da o devrilmiş kaydırak ve borularda oynamaya çalışıyor. Bu sahneyi görünce "Ankara'nın hali içler acısı" dedim kendi kendime.

Bir ara bir de bu adam O çocuk parkının yanındaki yaya yolunu trafiğe açmayı düşünmüştü de neyse ki sonra caydırabildirdiler adamı. Kafasına eseni yapıyor bu şehir kovboyu...

Ankara'nın eski halini tekrar istiyorum. Trafik sözde hızlancak diye Akay Kavşağına garip gurup köprüler yaptı. Kızılay Meydanı'nı sürekli kapatmaya çalıştı, Meşrutiyet caddesine "protoss reaver" dikti.
Metro alt geçitinde, merdivenlerin ilk bölümünde yürüyen merdiven varken, ikinci bölümünde yok. Hoş ayrıca mevcut yürüyen merdivenlerin %50 çalışmama ihtimali de var.

Eskişehir yolunda Akay-Milli Kütüphane arasındaki yol iyice saçmalamış. Kaldırımlar sökülmüş, yok kaldırım diye birşey. 3 şeritlik yol 1e düşmüş. Bu yüzden eskinin kaldırımı, şimdi yol olarak kullanılıyor. Cadde bu yöntemle 2 şeritli olmuş, ama ağaçların arasından geçiyorsun. Yahu yazık o ağaçlara, bari kaldırın kesin birşey yapın. Bazı yerlerde inşaat hala sürüyor, tam solunda uçurum var, arada taşlar var ama o uçuruma düşme ihtimalin var. Melih Gökçeğin, yayaları da arabaları da alttan geçirme huyu yüzünden, yolun büyük bir kısmında alttan geçiyorsun. Biz köstebek miyiz sürekli yerin altından gidiyoruz?

Artık sokağa çıkmaz oldum. En fazla Kızılay - Kavaklıdere.. O kadar. Gerisi berbat ve rezil.

İlk bi de göbekleri kaldırmakla başlamışlardı, ona da sinir olmuştum. Sözde araçların akışını kolaylaştıracak birşey, ama bilimsel hiç bir dayanağı yok. İşe de yaramıyor ki, trafik keşmekeş oluyor sadece, düzen yok yani. Kızılay meydanında bir yaya geçidi mevcut, yayaların geçmesi için ok da var, ama yayalar kafalarına estiği taraftan geçiyor. Bunu geçtim, arabalar yaya geçidinin üzerinde duruyor, kendilerine yeşil ışık yanmadan önce bile basıp geçiyorlar. Senin süren bitmeden karşıdan karşıya geçmek için koşman gerekiyor.

Akay kavşağında trafiği sözde rahatlatmak için aptal bir köprü sistemi kurdular. Daracık tünellerden geçiyorsun, sağdaki yoldan gelen araba en sola gidip tünelden geçiyor, soldaki arabalar da tünele değil de kızılaya gitmek için en sağa geçiyor.. Böyle karman çorman birşeyler. İyi ki araba kullanmıyorum diye düşünüyorum, o daracık tünellerden geçemem ben her defasında kaza yaparım.

Bunların üstüne dün Kuğulu Park'ta bahsettiğim manzarayı görünce iyice sinir oldum. Eski Ankara'mı özledim ben, ama artık mümkün değil böyle birşey, sanmıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Piriştina nerde, İ. Melih Gökçek nerde... Biri çöplük gibi bir kenti süper bir hale sokmuş, diğeri süper bir kenti yaşanamaz hale soktu. Gittikçe de kötüye gidiyor..

Ankara Sux, Melih Gökçek daha da sux..

Neyse yarın kurtuluyorum, umarım bir daha da Gelmem şu rezil-i rüsvan kente...[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

harbi ya alt geçittten falan kusaım gelio artık :) işin garip yanı alt geçit yaptıkça yollar karmaşık olmaya başladı :) eskiden dümdüz gidiodun muhakkak bir yere çıkıodun :) şimdi etrafınıda görmeden yerin içinden gdion , bir yere çıktığıdada bura nere die kafan karışıo :) . onları apcas diye normal yollarda sapıttı . bi yere gelion adam sağa dön , ordan u yap , ordan takla at , 50 m git amuda kal , 100m sonra sola dön şu anda olduğun yerin 10 m ötesindeki yere çıkıp yola devam edebilirsin dio :)[signature][hline]The Jedi do not believe in killing their prisoners
No one deserves execution , no matter their crimes
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 14 september 2004 01:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Melih denen heriften nefret ediyorum ama eskişehir yolundaki metro ii olcak açılınca.....[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

:yapma:Ankara doğum yerim yıllarca da yaşadım tabi kötü olması beni üzer ama izmirde yıllarca yaşamış ve istanbulda yıllardır yaşayan biri olarak YANLIZ DEĞİLSİN ANKARA:lol:[signature][hline]| Mail | Lominadze
[spo1=Herkeze Slogan Lazım]|The stupid sees difficulty in every opportunity;
the intelligent sees opportunity in every difficulty.|[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

+1 derim..
ankaradan hem nefret ederim hemde çok severim. nefret etmem çok boktan bi yer olmasından dolayı, sevmem ise 16 yılımı burada geçirdim, her tarafında bir anım var..[signature][hline]Burax, 07 Eylül 2004 20:49 tarihinde demiş ki:
fıse kablo takılı ıdı ucu bostu ıste dırek 220w ıste o zaman ılk kez carpıldım öldüm allahdan ayagımda lastık terlık wardı cok ölmedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...