Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evangelion / End of Evangelion (spoiler soruları)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hepsini izledim şimdi bunların ama herhalde 22 ve 23üncü bölümlerdeki senkronize etmeyi bir türlü beceremediğim altyazıların da nedeniyle sanırım hazımsızlık yaptı. işin içinden çıkamadım bir türlü, buradan sorayım madem: (spoiler koduyla)

[spo1=soru 1]- seele filan neci, nedir ne değildir? insan mı neci onu bile anlamadım. o vr gözlüklü yaşlı herif miydi? ne halt etmeye çalışıyor, kimden yana onu da anlamadım.. tam anladım derken haydaa bambaşka şeyler oldu..[/spo]

[spo2=soru 2]- kaoru denilen veletin olduğu bölümün altyazıları üzerinde 2 saat uğraşıp düzeltemeyince sinir oldum bıraktım, o neci şimdi? en sonda rei ile aynı şey olduğunu mu anlamamız gerek?[/spo]

[spo3=soru 3]- yahu kardeşim bu end of eva'yı güya açıklanmayan soruları yanıtlamak için yapmışlar, blizzard yaması gibi sorunları çözerken yenilerini getirmiş. shinji "boşver bana kanlı canlı dünya lazım metafizik alem alerji yapar kaşındırır" deyip dünyayı eski haline döndürdü? asuka'yı gırtlaklıyordu, sonra bıraktı. eee? millet portakal suyu halinden kurtuldu yani? son yazmasa dosyayı kesmişler sanacaktım, "kimoçü varü" dedi bitti? eva 26. bölüm sonunda hadi sürreel bir bitiş vardı, dedim bu da birşeydir ama bunda bir yere oturtamadım olayların sonunu, rahatsız etti. olaya vakıfsanız biraz aydınlatır mısınız?[/spo]

[spo4=soru 4]- ya bu shinji dünya tarihinin gelmiş geçmiş en gereksiz varlığı mıdır? zamanla nasıl biri olduğunu anlayıp ona hak mı vereceğim yoksa şu andaki "bunun seçiminin hayatımı belirleyeceği bir dünyanın kurgulandığını dahi düşünmek sıtma tutmasına neden oluyor" fikriyatım isabetli midir? yani iç dünyasını o kadar zengin de göremedim böyle bölümler boyu psikolojisini analiz edecek, belli bir izahını bulamazsam bu işin evangelion serisini listemde nereye koyacağımı bilemiyorum. ilk 22 bölümde filan bambaşka bir telden çalınıyor, hangisini kaale alacağıma karar veremedim. end of eva daha da bulandırdı işleri, "hah anlayabileceğim birşeyler dönmeye başladı" derken hobaa yine semboller, göndermeler, shinji'nin beyninden karikatürler filan. benim beyin mi paslanmış karar veremedim, hadi o kısımları da tam anlıyorum, birden başka istikamete gidiyor. sonuçta rei'nin me idüğü belirsiz bir hede olduğu düşüncesi de içimi açmadı, 26. bölümdeki shinji'nin rüyası gibi bir sonu tercih ederdim şahsen. eski kafalıyım biliyorum.. :) gurur meselesi yaptım bu olayları idrak etmeyi heh[/spo]

ilginize şimdiden teşekkürler, cevaplarınızı spoiler koduyla verebilirseniz aynı şekilde daha doğru olur sanırım.. ;)[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Mesaj tarihi:
google dan red cross book diye arat1rsan evangelion ile ilgili olan ve herseyi anlatan bir kitap bulabilirsin. Seele ,nerv, 5. children ve H.I.P. ve seriyi bir daha izlersen sorular1n1n cevaplar1n1 kendinde bulabilirsin zaten evan1n en zevkli taraf1 o[signature][hline]Don't try to live so wise.
Don't cry 'cause you're so right.
Don't dry with fakes or fears,
'Cause you will hate yourself in the end.

Naruto; Akeboshi-Wind
Mesaj tarihi:
esasen ilk seyredişte de anlardım (zaten 2-3 kere seyretmem gerekti son bölümleri hangi sözü kimin söylediğini anlamak için) ama arkadaş dvd'de almanca altyazılı sürümleri göndermiş, kendin'in altyazılarının bazısı senkronize değil. kendim yapmaya çalıştım timeadjuster'la ama olmadı. tam da heşeyin anlatıldığı bölümlerde oldu bu maalesef..

neyse o dediğini aratayım, tekrar izlerim sonra.. :)[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 14 Eylül 2004 12:26 tarihinde demiş ki:
esasen ilk seyredişte de anlardım (zaten 2-3 kere seyretmem gerekti son bölümleri hangi sözü kimin söylediğini anlamak için) ama arkadaş dvd'de almanca altyazılı sürümleri göndermiş, kendin'in altyazılarının bazısı senkronize değil. kendim yapmaya çalıştım timeadjuster'la ama olmadı. tam da heşeyin anlatıldığı bölümlerde oldu bu maalesef..

neyse o dediğini aratayım, tekrar izlerim sonra.. :)

türkçe altyaziları vardı divxforerverda onları kullan[signature][hline]Don't try to live so wise.

Naruto; Akeboshi-Wind
Mesaj tarihi:
[spo1=1]- 20. yuzyilin en buyuk kesfi olan death sea scroll larini elinde bulunduran bir orgut selee..3. impactla beraber insan irkinin yeryuzunden silinecegini ogrenirler ve olaya mudahele edip bizzat kendi elleri ile impacti gerceklestirme mucadelesi icindedirler..lilith in zamaninda yasak meyvadan (fruit of wisdom) yiyip insanlara bilgeligi akli ve ozgur iradeyi asilamasinin arkasindan fruit of life dan da olumsuzlugu alip tanriya esdeger bi varlik olacagina inanan bu grup , su anki insan modelini silip evrim gecirmis uber insani yaratma gudusu ile yanip tutusmaktadir..kimden yana sorusu pek yanitlanasi diil sanirim..ama normal insan entrikalarinin cok ustunde oynadiklarini soyleyebilirim..[/spo]

[spo2=2]- insan suretine en yakin ve dogumundan bu yana selee tarafindan alikoyulduguna inanilan son melek..dier meleklerin aksine yaptigi isi tartabilme luksune sahip..kesinlikle rei ile ayni sey degil..[/spo]

[spo3=3]- iih herkes portakal suyu..insan irkinin uremesi ve devami icin kalan bir disi ve erkek bu ikisi..bkz. dunya inanislari..grafik detaylarla kiyameti yasadik yani..fakat selee nin hedefleri gerceklestimi muallakta..sonraki nesli gormek lazim .p asukanin olu oldugunu sanip girtlagina yapisior sanirim sonrada uyandigini gorunce gevsior..yok ole bi final zaten..ending theme boyunca agzim acik ekrana baktigimi farkettim sonradan..[/spo]

[spo4=4]- simdi bu insturamentallity(nasi yaziliosa artik) nin amaci AT Field i yok edip tum insan zihinlerini tek bir olgu altinda toplamak ve mutlak dogruya , mutluluga erismek..ki bkz. at field - "the wall to the one's mind" ..insanlarin birbirlerini kesin olarak anlamasinin imkansiz olacagini..herkesin kafasinda farkli birer bizler oldugunu..yaratilisimizi anlamli kilanin karsimizdaki dier insanlar ve onlarla olan iliskilerimiz etkilesimlerimiz oldugu gercegine isyan edistir bu instruhede..fakat bize sunulan tek gercek shinji nin aklinda donenler..zaten adamlar bolumun basinda solemis tum herkesin olayini gostermemize imkan yok o yuzden shinjiyle idare edin die..yani bahsettigin o metafizik alem sadece shinji ninki..o sekilde kalmis olsa idi bizleri etkilemicekti..herkesin kendi soyut yasami hukum surucekti fakat shinji dierlerinin aksine somut bir dunya diledi ve lilith daha once solemis oldugu gibi dilegini gerceklestirdi..en azindan ben bole yorumladim..rei ye gelince , gendo ikari nin karisi yui nin dna si ile yapilmis ruhu olmayan ve eva dummy leri icin kullanilan bir tup bebek , empty shell..fakat zamanla bir soul container oldugunu anliolar..sonradan zaten lilith ile butunlesior ve ikarinin planlarini alt ust edior..(lilithin ruhsal bi varlik olarak yorumlandigi ve insan irkinin varolusu boyunca disi bedenlerini dolastigi gorusleri inanislari hikayeleride mevcuttur)..[/spo]
Mesaj tarihi:
eva serisinin sonu hayatimda gördüğüm en zorlama anime sonu olmaktadir .. son 2 gölüme kadar hafif mecha pilotlarini zor hayati kivaminda geçen ortalama bir anime olan eva , son 2 bölüm arti anlamsiz 2 movie ile "ben mesaj olcam , mesaj vercem , dünyayı kötülükten arindirttircam " falan fistan derdine düşmüş onlarca gereksiz dinsel simge , gönderme , yok melek şeytan iblis vb.. gibi zırvalıktan ne var sa doldurarak bişeyler vermeye çalişmiştir ...

sevmedim , sevmem , sevmeyeceğim ...[signature][hline]Try to hit me , tempt me, push me, pussies,
I need a good reason to give this trigger a good squeeze...

Mesaj tarihi:
vicious onları kullandım zaten, kender'inki dediklerim onlardı. ilk 20 bölümün senkronizasyonunda sorun olmadı ama en çetrefilli bölümlerde sorun çıktı inadına. öyle ki adam bişi anlatıyor, iki dk sonra okuyorum filan öyle yani, karman çorman..

cake teşekkürler, biraz daha iyi anladım ama yoruma açık bırakmışlar anlaşılan bazı yerleri.. benim indirdiğimde ending theme filan yoktu, "i feel sick"ten sonra mühim birşey oldu mu yoksa?

yani en sonda gördüklerimiz sadece shinji'nin dünyasına ait? diğerleri etkilenmemiş oldu onun seçiminden?

[spo1=shinji-kun'e sitem]acayip uyuz oldum katsuragi dahil shinji'den çok daha ilgi çekici onca karakterin harala gürele geberip shinji'nin karakteri zerre kadar gelişmediği halde gene herşeyin ona bağlanmasına. esasen zaman içerisinde kendi benliğini bulacak, biraz daha aklıselime varacak diyordum ama van gogh'un velet sürümü bu be. bir bölümde 10 kere fikir değiştirir mi bir insan. ne bileyim bu tarz karakter şimdi dragonlance'den tanis geldi, böyle kararsız, bir ayağı fezada bir ayağı dünyada, bütün dünyayı kendisinin etrafında görüyormuş gibi kararlar verirken baş kahraman olarak bize sunulan tip olarak. son derece gıcık kaparım, tamam john mcclane olmasın ama "şu ana kahraman ölse bütün dünya kurtulacak şerefsizim" dedirtmesin be kardeşim.. hem çok hoşuma gitti bazı açılardan hem de nefret ettim..[/spo]

hired_gun zorlama son diyemem belki ama sürreelizmin doruklarına çıkılması benim de pek hoşuma gitmedi. biraz daha yalın olup shinji de biraz daha adam olsaydı şahsen hem beğenip hem beğenmeme gibi bir ikilemde kalmazdım doğrusu..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
ivir zivir diil onlarda , ilk 15-16 bolumu izleyip sonrasinda hayal kirikligina ugramis cok izleyici var hakketen..beklenti olayi iste..ben aksine cok daha tatmin olmustum..yani ortalama yada ortalamin ustunde mech anime action drama vs izlemek istersem yapabilecegim onlarca tercih var elimde..gidipde eva izlemem..dunyayi kurtarmak , yasamlarimizi cozumlemek gibi bi kaygisi yok adamlarin daha cok bu sizsiniz bu da yasam yerinizi bilin olayindalar..ne bilim ben sevdim , bi cok acidan hemide..

sam instrumantallity olayi gerceklesse idi eet ole olucakti fakat somut bi yasama donuldugu icin o bizim ortak gelecegimiz..

baska bisi olmuor , final o.."i feel sick" , cok dumur bi etkisi var

[Bu mesaj cakeonroof tarafından 14 Eylül 2004 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
[spo1=end of sorumgelior]şimdi sonuç olarak katsuragi, yaşlı prof, teknisyenler, ritsuko filan hayata döndü mü, ben onu merak ediyorum.. :)[/spo]

esasen benim de hoşuma gitti senin anlattığın şekilde ama shinji'ye bağlanması herşeyin hoşuma gitmedi. nasıl desem, 4-5 yıldır evangelion nedir, karakterleri kimlerdir sağdan soldan okumuşluğum, görmüşlüğüm, bir aşinalığım var ama gözüm tutmamıştı shinji'yi en başından beri, tipinden belliydi daha böyle bir karakter olduğu. karakteri gelişseydi hayhay der geçerdim ama o ham haliyle dizi ironik bir şekilde ;) (katsuragi'nin sözlerine ithafen ehe) onun çevresinde döndürülünce ben soğudum. 26ıncı bölümün sonunu bağlama şekli hoşuma gitmişti, "hah en azından kendini buldu şopar" demiştim ama end of evangelion'un sonunda tekrra en baştaki belirsizliğe dönmüş hissettim kendimi. dumur oldum lakin hoşuma giden bir dumur olamadı bu, kafa karışıklığının yarattığı bir dumur oldu..

7 sene geçmiş üzerinden, acaba yine daha tatmin edici bir son koyarlar mı.. end of eva'yı izlediğime pişman oldum neredeyse..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
[spo1=spo]hyr donmediler , yeryuzunde kalan sadece ikisi[/spo]

aslinda eet dedigin gibi karekter gun gectikce gelisse kendini sole bi toparlasa belki daha deisik bisiler cikardi ortaya ama sonucta o karekterin sorunlari olarak karsimiza cikartilior hersey , shinji nin hayat anlayisi kendini aramasi dunyadan beklentileri vs..ne kadar fazla dibe vurmus bi karekter olursa ele alinicak malzemede o kadar fazla olur..dusunsene shinji nin zeki karizma sahibi kendi basina kolaylikla kararlar alabilen bi kisilige sahip oldugunu..

bi yerlerde bisiler olucakti eva ile ilgili ayrintilar falam bulursam upload edip url verim bi cok soru isaretini gideriolar..
Mesaj tarihi:
[spo1=sayıyla mı veriyorlar]kabul gibi yarabbi böyle bir son tahayyül bile etmek istemezdim, dünya biri salak biri de nihilizmin sembolü iki kişiye kalıyor. brrrr.. :-p iki karakter söylemem istense dizideki en kötü, bu ikisini seçerdim ya..[/spo][signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
Olaylar ilerledikçe karakterlerin kişilikleinin ortalığa saçılması ve özellikle her birinin korkuları ile yüzleşmesi benim hoşuma gitmişti izleyeli bayağı oldu ama hiç böyle bir son beklemiyordum...
Mesaj tarihi:
yav sadece iki kaldı adem ve havva gibi bu sırda asukanın
I'm sick dmesinin anlamı hamile olduğu anlamına geliyor
zaten ilk çocukları kız ve adıda rei
böyle Human Instrumenatly Project Tamamlanmış oluyormuş
(bkz Evagelion Red cross book)[signature][hline]Don't try to live so wise.

Naruto; Akeboshi-Wind
Mesaj tarihi:
böeeehhh nasıl bir meyve olursa artık iki hastalıklı tohumdan :-p

spoiler kodu kullanalım, kullandıralım..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
tüm insan ırkının yok olup yok olmadığı belli değil aslında....çünkü dünyadaki her varlık kendi formunu hatırlayacak kadar şuura sahip diyodu Lilith...neyse ben şu red cross book u bi okyim.[signature][hline]anguish grief corruption deception desperation hatred anger death dishonor obedience obsession love suffer pain pain painPAİN!!!
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 14 Eylül 2004 19:21 tarihinde demiş ki:
26ıncı bölümün sonunu bağlama şekli hoşuma gitmişti, "hah en azından kendini buldu şopar" demiştim ama end of evangelion'un sonunda tekrra en baştaki belirsizliğe dönmüş hissettim kendimi. dumur oldum lakin hoşuma giden bir dumur olamadı bu, kafa karışıklığının yarattığı bir dumur oldu..

sam, end of eva'yı 25. ve 26. bölümlerin "yerine" izlemen gerektiğinin farkında mısın, onu merak ettim ben bu mesajından sonra...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Mesaj tarihi:
farkındayım, işte o yüzden bu end of eva'nın daha çok kafa karıştırdığını söylüyorum. 25 ve 26. bölümler daha çok hoşuma gitmişti..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
Mesaj tarihi:
abi boşver ozaman end of evayı. sen son iki bölümü kabul et :)[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
Mesaj tarihi:
heh bende hirede katiliom az cok..
adamlar ne yapacaklarina karar verememisler gibi duruo sonrada aralarindan biri hadi uber bitiş yapalimda insanlar mal mal ekrana baksin demiş sanırım[signature][hline]
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Mesaj tarihi:
25. ve 26. bölüme kadar izlerken hep ilk angel "adam" uyanıcakta bunları hacamat edicek diye bekledim :) ama olmadı... aslında şöyle dişe dokunur bir şeyle hiç savaşmadılar uçan piramitler ve dev gözlerle uğraşıp durdular... şöyle şekilli bir angel gelmedi hiç... karakter derinliği iyidi hatta bayağı piskoloji yaptı ama mecha action beni hiç tatmin etmedi... bir kere eva 01 eva 03 4. evlat :) ile savaştı eh işte orada biraz mecha action vardı ama yeterli değildi... 25. bölümde ilk izlediğim zaman çok şaşırmıştım noluyor ya olmuştum :) adamlar bir başladı... ben senden nefret ediyorum oda benden nefret ediyor sonra buda şunu sevmiyor yok kendimiden nefret ediyorum hepimiz nefret ediyoz... ben de hepinizden nefret ediyorum diyip :) kapatıcaktım ama bir süre sonra sardı.
Mesaj tarihi:
yapma abi yaw.

[spo1=bence çok güzel mecha aksiyonları var]bikere en başında eva 01'in berserki muhteşem. sonra denizde dövüştükleri bi balinamsı yaratık var 13. bölüm sanırım. gemiden gemiye atlıyolar falan. o da süper. ondan sonraki bölümde shinjiyle asukanın senkronize dövdüğü var. ikiye bölünüyo tip falan. o da çok başarılı. elektriklerin kesildiği bölümde 3 eva birden ilk defa çalışıyo. ordaki taktik süper. daha çok var.

ayrıca end of eva'da eva 02'nin olayları tek kelimeyle muhteşem.[/spo][signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.

[Bu mesaj Grudge tarafından 19 Eylül 2004 10:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Action yok demiyorum yetersiz diyorum bunları 26 bölüm içinde böldüğünde göründüğü gibi yetersiz kalıyor... ama yinede güzel ki bu büyük başarı az mecha action'a rağmen karakterler çok iyi işlendiği için ayrı bir tadı var eva'nın...
  • Yeni Oluştur...