Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DreamHack Summer 2011

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adam decision making ve stratejik istikrar konusunda baya, baya geliştirmiş. Eski huk sürekli riskli şeyler yapardı şimdi de acayip temiz buildleri tam doğru zamanlamalarda doğru kararları vererek yapıyor. Tam bir protossun oynaması gerektiği şekilde oynadı, acayip geliştirmiş.
Mesaj tarihi:
Tek archonu ordunun içinde o kadar iş yaptırması, hatching bitmesini beklemesi, mapına göre doğru build seçimleri ve hızlı transition ve en önemlisi rakibinin yaptığı ufak hataları avantaja dönüştürebilme yetisi... Kore tarzı antremanlara gerçekten kendini adamış demek ki adam. Baya ince şeylerden avantaj çıkardı ve hızlı karar veriyor acayip beğendim oyununu.
Mesaj tarihi:
Huk oyununu bariz bir şekilde geliştirmiş yada acc başkasına vermiş o oynuyor. Ayrıca turnuvada namağlup yani hiç yenilmedi el bile vermedi şuana kadar. 2-0 tüm sonuçlar
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

Eşleşmeler ve Saatleri yorumlu:

Çeyrek Finaller 11:00

Socke vs Huk : Beklentilerin üstünde performans gösteren alman protoss socke grubunu lider bitirdi. Grubunda dimaga , bratok , morrow ve nightend gibi isimler varken gruptan çıkması bile zorken lider bitirmesi büyük başarıydı. 2.ci turda ise hollandalı zerg Ret karşısında oldukça zorlandı. ilk maçı varlık gösteremeden kaybettikten sonra potansiyelini maksimuma çıkardı shakuras ve ardından metalapolisteki maçları kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı. Huk ise Bischu, Fury, HuK, Lalush, Moon, Tarson'un olduğu grupta zaten liderliğe oynuyordu fakat eze eze lider olamsı özellikle moona ve lalusha karşı oynadığı inanılmaz maçlar herkesi büyüledi. Mükemmel bir pvz oyununa sahip. Eskiye nazaran çok daha ilerletmiş oyununu her yönde.

Tahminim: Huk şuan pvz olarak herkesi yenebilecek seviyede olmasına rağmen pvpde bishu'yu 2-1 yenebildi. Pvp'dede daha önce zorlandığını ve sevmediğini biliyoruz. Socke'un pvp'sinin iyi olduğunu düşünerek ben bir süpriz yaşanacağını ve Socke'un seriyi 2-1 kazanacağını düşünüyorum.

July vs Sen: Turnuvaya MC'nin grubunda başlayan Sen diğer rakiplerini çok kolayca geçti. Adel, Cloud, Naugrim, TT1 onun ayarında oyuncular değildi. Bence çok şanslı bir 2.ci tur kurası çekip Sase ile eşleşti. Sase'nin ben harras ve farklı taktiklere karşı dayanamayacağını düşünüyordumki sase'yi rahat geçti. July zerg ise kısmen kolay bir gruba düştü. Thorzain engelini geçtikten sonra sjow , sushi , machine gibi adamların onu yenmesi zaten çok zordu ve grubu rahatça 1.ci bitirdi. 2.ci Turda mouz.Mana'ya karşı zaman zaman hatalar yapsada 2-1 kazanmayı bildi.

Tahminim: Genele baktığımız zaman Sen daha iyi bir oyuncu gözükmesine rağmen ben july'nin mirror match upı kazanacağını düşünüyorum. 2-1 for July.

MC vs Bomber: Turnuvanın 1 numaralı favorisi Mc gruplarda hiç zorlanmadı. ilk maçında Seni mükemmel bir force field kullanımıyla yendikten sonra diğer rakipleri zaten ona tüy siklet kalmıştı.2.ci turda ise ezeli rakibi idra karşısında beklenen aksine kolay bir galibiyet aldı. Fakat şimdi karşısında koreli bir terran var. Bomber gruplarda Xlord, Happy, Haypro, Mana , Sarens gibi oyuncularla oynadı ve grubu lider bitirdi. Sadece mana ve sarense 1er maç verdi. 2.ci turda ise alman protoss hasuobsu 2-0 gibi net bir skorla yendi. Hasuobs her nekadar çok kaliteli bir oyuncu olsada bomberın seviyesinde değildi.

Tahminim: MC'yi ilk defa turnuvada kendi seviyesine yakın bir terrana karşı göreceğiz. Kendi seviyesine yakın Sen'a karşı onu izledik ve pvz'sinin ne kadar kuvvetli olduğunu biliyoruz. Fakat bu sefer karşısında terran var ve rakibide en az onun kadar dişli. Ben açıkçası burdada bir süpriz bekliyorum ve Bomber'ın MC'yi eleyeceğini düşünüyorum. 2-1 Bomber kazanır. Umarım yanılırım.

vs Naniwa vs Moon: Tartışmasız Avrupa'nın en iyi protoss oyuncusudur naniwa. Daha önceleri kendi seviyesinde olan oyuncular ile şimdi arasında dağlar kadar fark var. Grubunda Jimpo, Moman, Ret, Strelok, Tyler ile oynadı ve sildi süpürdü. 2.ci turda ise Bratok gibi makina bir terranı maç vermeden yenerek "beni sadece bir koreli yenebilir" mesajını verdi. Moon ise Huk'un olduğu grupta 2.ciliği zorlanmadan aldı. 2.ci turda tecrubeli protoss oyuncusu white_ra onun hızına yetişemedi ve 2-0 kazandı.

Tahminim: Gerçekten çok çekişmeli bir maç olacak. Moon'un pvzsi tüm avrupalıları yenmeye yeticek kadar sağlam fakat naniwa dediğimiz adamda şuan avrupalıların en formda oyuncusu ve avrupalılara bile fazla geliyor. Düşünüyorum , tartıyorum fakat bir türlü işin içinden çıkamıyorum Son kararım ise 2-1 moon yönünde oldu.

Yarı final maçları 14.00:
Huk vs Socke galibi vs July vs Sen galibi
Bomber vs Mc galibi vs Moon vs Naniwa galibi

3.cülük maçı 16:30
Yarı final mağlupleri

Final 19.30

Bracket: http://dreamhack.binarybeast.com/xSC21106162/
Stream: http://www.teamliquid.net/video/streams/Day%5B9%5D

4te3 ;)
Mesaj tarihi:
Bu arada moon bomber'ı yenerse, finali oynamaya gerek yok, Huk direk şampiyon ilan edilebilir. Huk'un zergler karşısında ki bariz üstünlüğü zaten malum, üstüne moon'u da gruplarda resmen eze eze yenmişti.
Mesaj tarihi:
FreEmoon said:

Bu arada moon bomber'ı yenerse, finali oynamaya gerek yok, Huk direk şampiyon ilan edilebilir. Huk'un zergler karşısında ki bariz üstünlüğü zaten malum, üstüne moon'u da gruplarda resmen eze eze yenmişti.

O pek belli olmaz, onların oyunu baya güzeldi ama hiç öyle ezilme felan görmedim ben. Huk sadece ufak şeylerden yenilmiyor bu turnuvada, geri dönüyor sabırlı oynuyor felan ilginç bir ilerleme kaydetmiş yani. Sistemini hiç bozmuyor.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Bomber Moon'u yenecektir, finalin de çekişmeli olacağını sanmıyorum. Huk bu turnuva boyunca harika oynadıysa da Bomber'ın TvP'sine karşı maç alması bile zor.

+1
Mesaj tarihi:
Bomber niye Moon'a karşı standart oynamayıp risk alıyor anlamak mümkün değil. Moon'un da Bomber'ın SCV'si kalmamışken ve bansheeden başka bir şey yapamazken niye iki base'inde de 10'ar spore crawler yoktu onu anlamak hiç mümkün değil.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Bomber niye Moon'a karşı standart oynamayıp risk alıyor anlamak mümkün değil. Moon'un da Bomber'ın SCV'si kalmamışken ve bansheeden başka bir şey yapamazken niye iki base'inde de 10'ar spore crawler yoktu onu anlamak hiç mümkün değil.

moon bir wc3 oyuncusu oldugundan rehaveti cok erken geliyor :)
  • Yeni Oluştur...