Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turistik vize (şengen ülkeleri)

logtrig

Öne çıkan mesajlar

şimdi şöyle bir durumum var. benim pasaportun süresi geçmiş. bu pazartesi başvurucam tekrar sabahtan.

elime ne zaman ulaşır yenisi bilmiyorum.

4 temmuzda istanbulda stajım var.

pasaporta başvurduğum tarih (20 haziran) ile 4 temmuz arası 14 gün var.

şimdi ben fransa ya da almanya için başvursam vizeye, 4-5 günlüğüne bir yerlere kaçabilir miyim? verirler mi bu kadar sıkışık zamanda vize?
Sosyal ağlarda paylaş

Yanına gideceğin sana davet yollayabilicek birisi varsa başvur bence. Tek başına gideceksen bilemeyecem abi. Durumun varsa banka hesabına yüklü bi miktar para falan yatır. Öğrenciysen de sıkıntı olmaz sanırım. Ben yeşil pasaport şey ettiğim için 3 aya kadar vize falan istemiyorlar o yüzden bilemedim ki hiç yurt dışına da çıkmadım orası da ayrı bi konu eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransa 2, italya 3 günde vize veriyor. Ayın 20sinde pasaportun eline geçerse ve ilk schengen başvurun değilse, direk bi acentaya ver senin için kovalasınlar. Yok ilk defa başvuracaksan, önce git taksimdeki konsolosluğa gerekli belgeleri listeden öğren. Banka bilgileri vs. zaten önemli olan, sonra pasaportunla birlikte salı sabahı konsolosluğun kapısında (sabahtan kastım saat 05:00 en geç) sıraya gir. Ertesi güne sıra sana gelir, haziranın son haftasında vizeni almış olursun.

Schengen öyle büyütülecek bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ekşide okudum da olumlu konuşan da var, yani çok kısa sürede alan da var,, fakat olumsuz yazılar daha da fazla.

benim daha önceden şengene başvurduğum 2 ülke var. ilk estonya vizesi aldıydım 5-6 günde vermişlerdi. bir de isveçten erasmus için aldıydım onu da 1 haftada verdilerdi.

bu arada ben pasaport için 20 sinde başvurucam sabah 9'da. 20 sinde almıyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...