Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Qashqai, Sportage, Asx

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Valla bilmiyorum baska markalarda da ayni sorun yasandigini fakat kia da konsol kalitesi sifir. 2007 de model bizdeki sifir almistik zamaninda. Sag on kapi dosemesi, sol on kapi dosemesine gore bariz bi sekilde koyu sari. 2.0 dizel otomatik.

Icerikte 100 km ortalamasi yakit tuketimi vardir. Siddet ve korku unsurlari icerir.

Sosyal ağlarda paylaş

1.6 atmosferik benzinli araçlarla:

Hızlı kalkarken anlık değer olarak 40 görüyorum,

Ortalama gördüğüm en yüksek değer ise 15lt.! Kadıköy'den Boğaz Köprüsü'ne bir buçuk saatte gidebilmiştim, kontak kapata kapata. (Tam da belediye başkanımızın trafik sorununun kalmadığını iddia etti haftaydı.)

Klima ve hızlı giderek 13.6lt. ortalamada gitmiştim bir hafta boyunca da.
Sosyal ağlarda paylaş

99.8 daha mantıklı bir sayı bence 40'a sabitlemekten (: Yine de neden 99.9 değil diye soruyorum kendime.

Tamamen aletin hesaplamasına göre verilen bir sayı bu anlık değer. Dikkat dağıtmaktan ve meşgul olup eğlenmekten başkaca da faydalı fonksiyonunu görmedim anlık değerlerin. Belki ne tip kullanımda yakıt tüketiminin düşürülebileceğini, ne tip kullanımda da artırıldığını göstermesi bakımından faydalı olmuştur. (not: son iki cümlem birbiriyle çelişmez, sesli düşündüm sadece)
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanım şekline, etraftaki trafiğe göre falan çok değişiyor. Ortalaması 10'un üzerinde olan 1.6 benzinli aracımla bir gün 5.6 ortalama yaptım her gün gittiğim yolda. Yorgun ve bayık haldeydim, trafik de ne hızlı ne ağır akıyordu. O gün çok şey dank etti kafama.

Bir keresinde de pazar sabahı Zekeriyaköy'e gitmiştim. Yukarı eğimli virajlı yollardan da geçmeme rağmen, hiç yakıt tasarrufu kaygısı duymadan 7.5 falan tutturmuştum.

Kısacası yakıt tüketimim sebebiyle kötü kullandığım için kendimi değil, etraftaki araçları suçlamak eğilimindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

3. paragrafım neyse de, her gün gittiğim yolu -yalnız tek gün gitmek nasip olmuş olsa da- günlük ortalamada yarı tüketimle gidince değişik hissettim.

Kafam dağınık, bir şeyler demeye çalışıp hikaye anlatmaya geçiyorum, pardon. (: Özetle demek istediğim insanların ortalamalarının bir şey ifade etmeleri için gidilen yolun, trafik yoğunluğunun ve kullanım alışkanlıklarının ortalamaları da değerlendirilmeli, yoksa çoğu zaman afaki kalıyor. İşte o yüzden hikaye anlatmaya dalıyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

juke'ün tipini ben sevemedim ya. şu farları ön cama kadar uzatma modasına alışamadım bi. eve online'daki tormentor'a benziyor araç sürekli sırıtıyo gibi bi duruşu var. yoksa eniştem aldı bi tane güzel araç ama dediğim gibi elektriğimiz tutmadı.

kia almayacağız yani, durum onu gösteriyor. qashqai'nin de ismi var ama tasarım olarak asx'den daha hoş geliyor gözüme açıkçası. yoksa teknik özellikler bakımından asx 1. sırada şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...