Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Şimdi tekrardan bu işler hakkında bilgisi olmayan biri olarak yeni bir topicle karşınızdayım. Ben de mimarlık okuyorum biticek 2 seneye. Şimdi benim Almanya Stuttgart'ta akrabam yaşıyor. Düz mantıkla ben de diyorum ki stuttgart üniversitesinde mimarlık masterı yapsam hoş olur. Mimarlık bölümü varmış. ancak nette bunla ilgili başka bilgi bulamadım? Burs falan olmayacak zaten de nasıl oluyor bu işler? Ben yapabilir miyim master orda kısaca parasını verirsem? Yani gitmek için ne yapmam gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bozuk Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Almanca bilmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ne derece? iki sene var önümde öğrenirim bi şekil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 2 senede kaparsın,goethe ins. den bir de sprach diplome alırsan hic sorun yasamazsın,simdiden git bi kursa basla ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bozuk Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Black-ice said: ne derece? iki sene var önümde öğrenirim bi şekil. almancanın tofılı daf var testdaf diye onu bi araştır kaç puan istiyorlar filan yüksek lisans için upperintermediate gibi bir şeydir muhtemelen edit: göteden aldığın sertifika da daf yerine geçebilir belki üstteki iyi demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 süper o zmn. 2 sene var önümde öbür yaz da almanyaya gidip bi almanca kursunda takılabilirim bi kaç ay böyle imkanlarım da var. dili hallederim yani. peki okula direk girebiliyor muyum parasını ödeyip. yani ortalamam 2.00 falan anca gelicek mezun olurken çünkü. bir de internette hiçbişey yok bu konuyla ilgili. bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bozuk Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ortalaman kötüymüş. üç olaydı bari. ona bakıyolarmı bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 münih teknik,berlin teknik gibi iyi okullar ortalamaya bakar,olabildigince yüksek tutmaya bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 2005 senesinde biri şöle bişi yazmış: (kaynak http://www.frmtr.com/yurtdisinda-yasam-ve-egitim/232426-almanya-da-master.html) said: Merhaba, Ben stuttgart üniversitesinde okuyorum, Almanca master programi yok, bütün master programlari ingilizce. Yalniz (stuttgart üniversitesi icin konusuyorum) ODTÜ, ITU veya Bogazici dengi okullardan mezun olman gerekiyor, aksi takdirde master programlarina kabul edilme olasiligin cok zor. Normal Diplom (Lisans programlarindan biraz farkli) olayina gelince, türkiyede mezun olmus bir kisi (Buna odtü, itu ve bogazici de dahil, canli örneklerini yasiyoruz) almanyada diplom bitirmek istediginde maksimum 3. semester sayiliyor, yani 4. semestr dan basliyorsun, cok nadir 5. semestr dan baslayanlar var. Örnegin insaat mühendilsigini odtü de bitirmis bir arkadasimizi 2. semestr'dan baslattilar. Yani türkiyede aldiginiz derslerin burada taninmasi (anerkennung) biraz zor oluyor. Diger olaya gelince, gercekten cok zor universiteler, yani kimseye tavsiye etmem, extra dan bosuna iskence cektiriyorlar. Mesela ben Bilgisayar Mühendisligi okuyorum, ilk bir yil, yani iki semestr hic sinav yok (Vize diye bi olay hic yok). Fakat her hafta verilmesi gereken yaklasik 6 tane proje oluyor. Her hafta sacma sapan programlar yazmak zorundayiz, adamlar resmen fantezi yapiyorlar. Soyut olaylar üzerine cesitli programlar yazdiriyorlar. Ve yazdigin bu programlardan not aliyorsun. Ulasilabilecek maksimum puanin minimum % 50 sini elde etmelisin sinavlara girebilme hakki kazanabilmen icin. 9 semestr bu iskenceyi cekmek durumundasin. Ama diplom u bitirdikten sonra, direkt doktora hakkin var. Yani master olayini direkt atlayip, doktoraya geciyorsun.. Benim yasadigim diger bir problem ise dil problemi. Türkiyede okudugum lise'de de dersler almanca anlatiliyordu fakat, türkiye'de yabanci dille egitim almakla, yurt disinda yabanci dil egitimi almak arasinda cok büyük farklar var. Bir de dil almanca olunca, cekilen zorluklar 2-3 katina cikiyor, gercekten kompleks bir dil. Büyük firsatlar veriyorlar ögrencilere, ilk girdigim zamanlarda cok heveslenmistim, hayaller de vardi... Ama hevesini kiriyorlar, hayallerini de söndürüyorlar, bir süre sonra istemeyerekten okula gidip gelmeye basladim... Ve bir süre sonra da robot olup cikiyorsun, birsey hissetmiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 hamburg'da master tamamladım. onun sayesinde brukselde staj yaptim ve onun sayesinde istanbuldaki is mulakatinda flaman yonetim kurulu uyesi ile belcika biralari hakkinda konusabildim. sadece sunu soyleyebilirim. kendine ve gelecegine guzel birsey katmak istiyorsan bu deneyimi kacirma. zor da olsa, basarman sana cok sey katacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 daad.de var abi nasil internette birsey yok o alintiladigin mesaj diplom icin, diplom kalmadi gibi artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi daaddan bişey anlamadım yaw:( ben şimdi stuttgard üniye girip giremeyeceğimi fiyatını falan öğrenebilir miyim bir yerlerden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Fiyat dediğin zaten 500 euro bir şey dönemlik bachelor için, master'a bakmadım ama bu civardadır maksimum. Stuttgart üni'nin sayfasında yazıyordu onlar. Onun dışında kimse sana gel bizdensin garantisi vermez aga, Stuttgart Almanya'nın elit 9 üniversitesinden biri. Lisans eğitimi için "ön staj" üstüne sınav isteyen bi okul, bayaa kastırıyorlar, o yüzden öyle parayı basınca garanti gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Ha master yapacaksan bir sürü okul var yani. Stg olmak zoruna değilse durum tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 eliteler bunlar daad.de nin ing kısmıda vardır. Üniversiteye ingilizce mail at, insanlar türkiyede alışık değilller ama ilgili kişiye mail atarsan mutlaka cevap ve yönlendirme alırsın almanyada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 kimya mühendisliğini bitiriyorum, %100 ingilizce okudum, gpam 2.25 civarı.Bana yardımcı olun hiç farketmez yeterki almanyada bir üniversitede okuyayım.Hangilerine girebilirim?TOefl ya da ielts falan alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 motivation letter konusunda da yardım istiyorum,bazı üniversiteler 2 sayfa bazıları 1 sayfa istiyor.1 sayfa isteyenlere çok zor sığdırıyorum.NElerden bahsedilmedi nasıl bir dil kullanılmalı falan filan bi elimizden tutun patiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 O elite universitelerin yanında bir de TU9 var, mühendislikler için, german institute of technologies diye ayrı bir lig. Onda var stuttgart, http://www.tu9.de/tu-da/index.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mahidevran Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Türkiyede almanca ögrenmeyin bi zahmet. Gel adam gibi burda git 1 sene kursa. Ha ben ille de türkiyede ögrenicem diyosan temel gramere baslayabilirsin. Sonra türkiyede almanca ögrendim ben diye geliyosunuz burda ne konusan almani anliyosunuz ne onlar sizi anliyo. Dialog süresince utanip, kizarip, morarmaniz da cabasi. ps: Önümde 2 senem var almancayi sökerim mastera giderim diye kandirma kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 "roket adam" said: O elite universitelerin yanında bir de TU9 var, mühendislikler için, german institute of technologies diye ayrı bir lig. Onda var stuttgart, http://www.tu9.de/tu-da/index.php wwuu tu9 olayını bılmıyordum ^^ Adamlar unılerı nasıl gazlarız, proje çıkartırz, çaktırmadan rekabet ettiririz diye neler yapacaklarını şaşırmışlar. Gerçi çok pis paralar veriyorlar bu unilere bu hakkı alınca falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 almanya'da ingilizce master programlari yok muydu ya? enistem mesela marmara üni- bilgisayar meendizligini bitirdi, sonra burda ingilizce master yapti münihte. bu arada berlin humboldt da elitlere dahil degil miydi tüh. bölümlerine göre degisiyor gerci o. http://www.humboldt-foundation.de/pls/web/docs/text_id_1083609/F11771/Ranking_2008.pdf rankinglerde yine farkli sonuc veriyo bölümlerine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mahidevran said: Türkiyede almanca ögrenmeyin bi zahmet. Gel adam gibi burda git 1 sene kursa. Ha ben ille de türkiyede ögrenicem diyosan temel gramere baslayabilirsin. Sonra türkiyede almanca ögrendim ben diye geliyosunuz burda ne konusan almani anliyosunuz ne onlar sizi anliyo. Dialog süresince utanip, kizarip, morarmaniz da cabasi. ps: Önümde 2 senem var almancayi sökerim mastera giderim diye kandirma kendini. burada öğrenebileceğim kadar öğrenirim, öbür yaz da almanyada bi dil kursuna katılırım diye düşünüyorum. hiç yoktan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 GEd said: "roket adam" said: O elite universitelerin yanında bir de TU9 var, mühendislikler için, german institute of technologies diye ayrı bir lig. Onda var stuttgart, http://www.tu9.de/tu-da/index.php wwuu tu9 olayını bılmıyordum ^^ Adamlar unılerı nasıl gazlarız, proje çıkartırz, çaktırmadan rekabet ettiririz diye neler yapacaklarını şaşırmışlar. Gerçi çok pis paralar veriyorlar bu unilere bu hakkı alınca falan. O elitler genel, TU9 mühendislikler için bildiğim kadarıyla, TU9 daha testisli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Bu arada, istediğin kadar sertifika sahibi ol, türkçe veya ingilizce okuduktan sonra master'ı almanca yapmak, yani yolun yarısında almanca'ya dönmek master süresini minimum 1 sene artırır, bu kadar net konuşuyorum. Terminolojiyi hiç bilmiyor olarak gideceksin çünkü, atıyorum bir oksijen'in bile saçma sapan bir kelime olduğu bir dil bu, mimarlıkta da emin ol çok farklı terimler vardır. O yüzden ingilizce program bulun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 GEd said: eliteler bunlar abi elit filan demişler KIT'ye ama yalan trollün allahı okul örnek sınava bak ek: TU9 onlar cidden testisli okullar ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 info1 sınavını trollemişler hehe :) kit hem elit hem tu9 hemde forschungsinstitut , çok mu testisli oluyor, troll uni işte^^ Hertzin elektromanyetik dalgaları bulmuş olması , daimlerin burdan çıkması falan :p troll alayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar