Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekrana görüntü gelmiyor (bozdum galiba)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi arkadaşın hard diskini takıp yedeklicektim, kasayı öne getirim diye bütün kabloları çıkardım. taktım hard diski ama yanlış bişi mi yaptım acaba. şimdi satalarda 2 tane şey takıyoruz ya bi uzun bi ince, kasanın içinde bi tane o uzunlardan buldum(bissürü vardı) taktım. anakart üzerinde o incelerin bağlandığı noktaya baktım 5 tane sata girişi gözüküodu 4 tanesinin ucunu bulamadım. 5. slot boştu oraya yedek sata kablosunu takıp hddye bağladım.

sonra bilgisayarı açtım ekrana görüntü gelmedi. kabloyu çıkarınca no signal diyor kabloyu takınca ekran kartına ekran kararıyor ekran ışığı yanıp sönmeye başlıyor. yanlız o taktıgım hdd çalışıyordu ses geliyordu içinden yani.

kısa devre fln mı yaptırdım noldu yaw?
Mesaj tarihi:
çift ekran çıkışın olmasın? hani anakartta onboard VGA çıkışı vardır, bi de ayrıca daha performanslı bi ekran kartın vardır. ekranı yanlış yere bağlamadığına emin misin?
Mesaj tarihi:
bi de kablo tam girmiomuş gibi gelio dvi kablosu sanki sağ tarafı tam oturmuo. ama eskiden de böyleydi gibi gelio bi de takınca bi şeyler değişio. yeni kablo mu alsam acaba?

bişeyleri yakmış olmaktan korkuyorum bi yandan da.
Mesaj tarihi:
Black-ice said:

valla hepsini denedim aynı sonucu veriyor. onboardda da öyle. bi de 2 tane giriş var ekran kartında. ikisini de deniyorum aynı.

ekran kartındaki çıkışları demiyorum, ayrıca anakartta da çıkış vardır, ona bi dikkat et. bi de pek sanmıyorum ama kablonun ekrandaki ucu tam oturmamış da olabilir.

bunlarda problem yoksa ekran kartının düzgün oturup oturmadığına bak. ha bi de psu kaç watt? kaç hdd var, ekran kartın, işlemcin vs. ne?
Mesaj tarihi:
neyi yanlış takarsan tak ekrana görüntü gelir, ramlerde sorun varsa bilgisayar sürekli restart atıyo sanırım normalde, hdd sorunu olunca yine de bios ekranı felan açılır onlardan bağımsız, hiç görüntü gelmiyosa ve monitör kablosunu uzun zamandır çıkarmadıysa yerinden tahminen orda bi sorun olmuştur, genelde yamuk durmaktan kablo da zedeleniyo
Mesaj tarihi:
hayır abi ramlerde sorun olursa restart atmaz pc.
açılır ama görüntü gelmez. oldu daha önce başıma geldi 2 kere.
patlamış muhtemelen yenisini takınca düzelmişti.
bios falan görmüyodun
varsa deneyebileceğin başka ram onu tak dene
Mesaj tarihi:
evet arkın bilgisayarda olmuştu ramleri üfleyip takmıştım ekrana görüntü gelmişti mesela ama bende düzelmedi. kablo bi acaip tam oturmuo gibi yerine olmadı yeni dvi kablosu alıp deneyeyim. umudum yok pek ama :S
Mesaj tarihi:
Black-ice said:

eet windows falan açılıyor gayet.

ehehe kıl.

sorunlu ram öyle kilitlemez bilgisayarı, statik elektrik veya voltaj dalgalanmasından ortaya çıkan hatalı besleme vs. anakartta sorun yaratır. bilgisayarı kapatıp (hatta elektriği tamamen kesip) bişeylerle uğraştıktan sonra toparlayıp tekrar açınca çalışmasının sebebi bu zaten. ram hatası en fazla bios sırasında bilgisayarın viyaklamasına sebep olur =)

ha, anakart babalara gelmiştir, ram slotları veya işlemci soketi civarında bi problem vardır, o zaman hiçbişey görmeden açılmaması normal olur ama senin durumunun bununla alakası yok.

kablo oturmuyo diyosun, hakkaten oturmuyosa söküp takarken pinleri eğmiş olabilirsin. takmaya çalışırken çok zorlamamaya dikkat et bi de iyi incele kablodaki pinleri.

edit: ha bi de, dediğim gibi elektrik problemi ise bilgisayarı bi süre elektrikten tamamen kopar, bekle (hatta mümkünse bi iletkenle topraklama yap) sonra herşeyin yerli yerinde olduğunu kontrol edip tekrar çalıştır.

(bu arada ekran kartının ekstra güç istemediğini ve o kabloyu sökmediğini varsayıyorum.)
Mesaj tarihi:
monitorler en iyi dayaktan anlıyor, benim lcd arada gidip geliyordu böle göz kırpar gibi, bi vurdum 5cm uçup kasadan sekti alet resmen, cillop gibi çalışıyor artık bida bozulmadı hiç :p
Mesaj tarihi:
Ekran kartını sök, pci-e 16 slotundaki ekran kartını tutan klipse dikkat ederek çıkart. Sonra tekrar tak. Yerine düzgünce oturduğundan emin ol. Kabloda problem yoksa sorun ekran kartının yerine oturmamasından kaynaklanabilir. Bios gereken sinyali alabilir ama görüntüyü sağlayacak pinlerden birkaçı oturmamışsa sadece simsiyah bir ekran görürsün.

Aklıma ilk gelen bu. Bir de ekran kartının ekstra 6 pin güç besleme kablosu var ise, onun düzgün şekilde takılı olduğundan emin ol. Hem ekran kartına, hem de güç kablosuna...
  • Yeni Oluştur...