RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Evet arkadaşlar ben warhammer ile ilgili bikaç soru sorucam sizlere, cevaplarsanız sevinirim bayağı okudum warhammer evreni hakkında falan oyunlarını da oynadım.KEndimden geçirdi beni,ama aklıma takılanlar var. 1. Ya emperor ölecek mi?GOlden throne yavaş yavaş işlevini yitiriyormuş okudğuma göre,e o zaman insanlık dağılacak mı?Ya da emperor starchild diye yeniden mi doğacak? 2.Ya bu adeptus mechanicus eski teknolojileri falan nası unutuyor, yapamıyor?Adamlar biçok şeyi yapamıyor bunların işi ne?Hayır bunların recordları falan filan yok mu onu geçtim nesilden nesile aktarılsın bari... 3.20 primarchtan 2 tanesi bulunamamış durumda,ne oldu bu adamlara ya akıbetleri hakkında hiçbir ipucu var mı? 4. Prime gene sample ı traitor legiondan olanlar direk exterminate mı oluyor? 5. Bazı space marineler sanırım ne chaos ne emperor tarafında,bunlara ne deniyor ve bunların özellikleri neler açıklayabilir misiniz?
Dragonutopia Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Kendimce cevaplayayım.. RamsesII said: 1. Ya emperor ölecek mi?GOlden throne yavaş yavaş işlevini yitiriyormuş okudğuma göre,e o zaman insanlık dağılacak mı?Ya da emperor starchild diye yeniden mi doğacak? -Bazılarına göre Emperor ölürse insanlık son bulacak,bazılarına göre öldügü taktirde star child efsanesi olusacak ve bir bebek olarak tekrar hayat bulacak,bazılarına göre ise cok yavasta olsa golden throne da iyilesme gösteriyor emperor yani bu uzun bi sure daha kesin cevaplanamayacak bir durum.. 2.Ya bu adeptus mechanicus eski teknolojileri falan nası unutuyor, yapamıyor?Adamlar biçok şeyi yapamıyor bunların işi ne?Hayır bunların recordları falan filan yok mu onu geçtim nesilden nesile aktarılsın bari... -Bunun bir cok sebebi var..öncelikle insanlıgın AI ile olan savasını kaybetmeye yakın Emperorun ortaya cıkması ile birlikte mutlak monarşisine girmesinden sonra Emperor AI teknolojisini yasakladı bu teknolojik gelismeyi son derece yavaslattı ,gene bile emperorun ısıgı altında ilerlerken ,Horus Heresy ile birlikte binlerce gezegende ic savas baş gösterdi.En buyuk teknolojik kayıplar bu zamanda gerceklesti özellikle Titanlar konusunda..söylentiye göre Horus heresy olmasaydı Emperor eldar teknolojisini bile gecicek kutsanmıs bir teknolojiye ulastırabilirdi insanlıgı ,ayrıca özel bir warp gate zinciri kurulmak uzereydi..bunlar gerceklesmedi.. Sonraki sebeplerden biri ise tech priestlerin elinin kolunun baglı olması..hem kaybedilen cok bilgi var hemde eldeki bilgiyi kullanmak bile cok tehlikeli cunku insanlıgın icinde buyuk bir chaos presence hakim..engizisyondan biri cıkıp herhangi bir yeni teknolojiye chaos megilli dedigi taktirde o proje yakılıyor ki cogu boyle.. Gezegenlerde arasıra rastlanan eski teknolojiler ise High lords of Terra yada chapter kitaplarında deginilmisse (yada diger humankind arsivlerinde) onlar salvage lanıyor ve kullanılıyor tabiki ama cok nadir bir durum.. Nesilden nesile aktarılabilen cok özel bilgiler var..dreadnaugt armor olsun baneblade olsun bu bilgiler Mars ta cok özel vaultlarda saklanıyor ve dusmanların eline gecmemesi icin bunların duaları cok az kisi tarafından yapılıyor..(bilinse dahi yapılması cok zor herkes yapamaz yani) diger gezegenlerde olan bilgiler sonsuz savas sırasında kesinlikle el degistiriyor kaybediliyor yada kazanılıyor..biz bunu internete yukleyelim sonsuza kadar kalsın diye bir sey yok.. 3.20 primarchtan 2 tanesi bulunamamış durumda,ne oldu bu adamlara ya akıbetleri hakkında hiçbir ipucu var mı? -2. ve 11. primarchlar..Bu iki primarch durumuda saibeli..(ben tabiki gercegi biliyorum :D)söylentiye gore bunlar öldü yada carptıkları gezegende inanılmaz bir mutasyon gecirdiler ve Emperor bunları buldugu halde ya yok ettı yada unutturdu..Cok gizli bir sekilde desteklemiste olabilir..Ama bazılarıda games workshop ın bunu özellike acıklamadıgını oyunculara kendilerince bir chapter hazırlayabilme sansı verdigi dusunuluyor.. 4. Prime gene sample ı traitor legiondan olanlar direk exterminate mı oluyor? -traitor legionlardan gene sample toplanmıyor savas sonrası sadece yok ediliyor.. 5. Bazı space marineler sanırım ne chaos ne emperor tarafında,bunlara ne deniyor ve bunların özellikleri neler açıklayabilir misiniz? -Hainler ve sadıklar var iste.. Emperor a sadık kalanlar aralarında savasmıyorlar ve bunlar denetleniyor..tabi chapterda ki adam sayısı 1000 e dusuruldukten sonra bir suru chapter cıkıyor ortaya..degisen bisey yok buyuk bir kontrol ve baskı var zaten bu chapterların herbirinde..zaten chaos etkisine girenler direk hain sıfatı yiyor donusu yok.. Hainler kendi aralarında da savasıyorlar bazen..fakat bu hain chapterlar arasında bazı primarchların gelecegi gordugu ve emperor a daha ii hizmet edebilmek icin kendilerini ve chapterlarını chaos a feda ettikleride dusunulenler arasında..yani sorunun kesin cevabını gelecekte belki ögrenebilirsin.. böle iste :)
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2011 imparator tabiki ölmiycek starchildla tabiki tekrar doğmıycak. kitlenmiş kalmış bi lore warhammer gıdam ilerlemiycek 10 yıl gecsede. ama burda bi sorun yok. dune yeşerdide cok mu bişi oldu yanı. teknoloji bilim anlayışı, imparator insanları makinelere karşı savaşmak için toplarken değişiyo baya. en sonunda ritualistik bi hal alıyo. heresy öncesi hala yenı teknoloji üretiliyo 3-5 (veya eskiden kalma technolordlardan ne kırpabilirlerse onunla idare ediyolar) ama onuda kaybediyoalr heresy sonrası. bilinmiyo, birisi sigmar denir hep ama. traitor legionlar zaten hiç bölünmediği için chapterlara onlardan başka chapter üretilmiyo hiçbi zaman. zaten yenı marinede üretmiyo onlar. aslında bi chapterın marstan imparatorluğun endüstrisinden yararlanmadan veya chaos olmadan hayatta kalması pej sömz konusu değil. öle başı boş ortalıkta gezen chapter yok yanı. dediğine en yakın iki chapter biri spacewolves'ın 13. companysi ki chapter dğeil tam, herifler warpta kayıp bi ordan cıkıyolar bi burda. heresy zamanında beri savaşıyolar. ama herhalde en loyal empire marinleri onlardır evrendeki. bide lost of the damned var ama onlarda loyalist marineler. hayalet gibi bişi onlarda. Thousand sons heresy sırasında en ortada kalmış chapter ama işte oda sonra marcusun merhematinden yararlanılıp ele geciliyo chaos tarafından.
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 sağolun cicişler, valla merakım birazda olsa dindi.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Omnibuslar nasıl kitaplar okunur mu?
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Hangi omnibus? 13. company de bulundu sanırım sw omnibus un son kitaplarında, hatta.... sonrası spoiler olur söylenmez.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Valla dün gördüm Remzi'de 2 tane (kalınlardı bide hoşuma gitti) biri Spacewolf öbürü Ultramarines olması lazım
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Sadece DoW'lardan birde okuduğum wikilerden falan 40k bilgim var yanlız direk alsam bunu akar mı yoksa fransız kalır mıyım
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Kalmazsın, daha iyi, insan olarak başlıyor öykü, sonrasında sm e dönüşmesi falan hepsi var içinde, daha iyi anlarsın olayı.
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 türkçesi var mı ingilizce mi hepsi
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2011 İngilizce olmaları lazım, türkçeye çevrilmediler. Space Wolves için konuşmak gerekirse, bayağı hafif bir dille yazılmış ve lore'u hiç bilmeyen birisi bile keyifle okur kitabı.
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 İmparator hakkındaki iddialar hiç bitmez, Games Workshop'un da işine geliyor bu elbette. Benim en sevdiğim teori İmparator'un aslında bir Chaos God olduğu. İnsanoğlunu Kaos ve diğer güçlerle denk kıvama getirdi, böylece Kaos bugüne kadar hiç bitmeyen ve bitmeyecek bir savaştan sonsuza kadar beslenebilecekti. İnsanların kendi içlerinde ve aralarında yarattıkları ve kaosu besleyen eylemlerden bahsetmiyorum bile. False Emperor belki gerçekten de False Emperor'dur?
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Emperor false olamaz,bu kafirliktir! O insanların en ulusu, yüce şamanların kendilerini feda ederek yek vücutta toplanmış halleridir...
Öne çıkan mesajlar