barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 millet tldr diye okumıcaktır. kısaltiyim. tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini söylemesini rica ediyorum. sizlere asıl sorum şu. sizce ortalama 2.5 olup nispeten daha iyi bir okulda mı master. yoksa sektörde adı olan bir firmada 7-8 ay da olsa iş tecrübesi ama 2.5 altı ortalama ve dolayısı ile daha kötü bir okulda master şansı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Nerede çalışmak istediğine de bağlı. Türkiye'deki kimi testisli şirketler iş başvurularında top okullar için en az 2,5 ortalama, geri kalanlar için de 3 ve üzerini şart koşuyorlar. Senin durumunda her kapı master yapmaya çıkıyor ama iyi okulda mı kötü okulda mı? Bence master yapmamayı bile gözden geçir. Yani vasat bir okulda sana bir şey katmayacak sırf master derecesi almak için girilmiş bir program bence vakit ve nakit kaybı. Bunun yerine iş deneyimi bin kat daha değerlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bilişim sektöründe çalışıcam ileride. bilgisayar mühendisliği okuyorum. iş olmazsa, ortalamamı 2.5 a çekerim zaten. yurt dışında düşünüyorum masterı. orda da 2.5 ortalama ile girebiliceğim orta üstü yerler var diye duydum. tam bir araştırma yapmadım tabiki. burda arada kaldığım nokta feci. iş mi ortalama yükseltip kötü olmayan bir okulda master mı. hangisi ileride daha çok işime yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bu ay makina müh. lisans ı aldım ortalama bi üniden (esogü) gpa 3.05 ales 87 almanya da bir kac üniversiteye basvurdum fakat bir kac salak prosedürden ötürü ( örnegin diploma olmadan basvuruyu gecersiz kabul etmeleri ve benim diplomamı okulun agustosda vercek olması) basvurum eksik belge deyip askıya alındı. izmirliyim 9 eyl mekatronik ve itü mekatronik yl programlarına basvurcam kafam benim de karısık direk itü ye gidip master a mı baslayım yoksa 9 eyl de babamın evinde ferah ferah git gel baska sehirle ugrasmayım mı,yine her turlu ara dönem de yine basvurcam almanya icin,hali hazırda bir üni de master yapmak artı puan saglayacagından eminim ama yine de kafam karısık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 nutella yerim bende öle düşünüyom abi ara dönemde izmirde master yapayım başvurayım falan,sonra başvurayım almanyaya diyorum toefl i gre si ne varsa alıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Egitim dunya capinda kapilar aciyor. Diger turlu yeterince paran yoksa vasat bir yasam suruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 barbu senin ilerde ne istediğine bağlı biraz. akademik kariyer mi yoksa piyasada çalışmak mı. buna karar vererek şekillendirmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bilişim sektöründe çalışmak istiyorum. akedemik kariyer kesinlikle olmıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 banko iş tecrübesi o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Mahallende bilgisayarci olacaksan is tecrubesi tabiki. Cirakliktan baslamak gerek. Tecrube ve deneyim tabiki gerekli fakat bu, bilisim konusunda egitim ve kisisel merak ile halledilebilecek bir sey. Turkiye'de de yurt disinda da boyle. Yurt disinda genellikle daha iyi tabiki. Ama gel gor ki egitim her kapiyi acsa da deneyim her kapiyi acmiyor. Ne kadar iyi olursan ol, akademik kismi almadan, teorigi yeterince gormeden gayet eksik kaliyorsun. Ustune yurt disina cikmak istediginde adam sana "hani ne egitimi aldin?" diyor oncelikle. Yoksa elinde bir sey, got gibi kaliyorsun. -Misal ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 madem iş düşünüyosun, niye o zaman master? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 ne masteri ya, git calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 aquila said: ne masteri ya, git calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Okurken iş tecrübesi daha kral bişi bence. Ortalamayı herkes yapıyor, hele bilgisayar mühendisliği türkiye'deki 500 üniversitenin hepsinde koca koca kontenjanlarla var ve bir sürü yüksek ortalamalı öğrenci var yani. hele bilgisayar mühendisliğinde, bir projen bi dikili ağacın yoksa işin zor oluyollaamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Tecrübesiz bir şekilde yüksek bir yerde işe başlayıp itelenip kakılmaktansa,iş tecrübesi ile kendini de ispat edersen, en fazla 3 senede sektörün kaşarlısı olursun, büyük bri yere gittiğinde de yargılarsın. Aradaki farkı sen ölç tart kişiliğine göre, ona göre davran işte. Bu arada bilişimdeysen, pratik bilgi ve troubleshooting, teorik bilgiden çok daha önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 doğru diyorsunuz zaten iş tecrübesi istememin sebebi bu dedikleriniz. tek aklımda kalan nokta ortalama yükseltme şansım olmıcak ileride. bu arada master olmasa bile 3-4 sene çalıştıktan sonra mba olur. e her halukarda 2.5 ortalamadan düşük alan yerler belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 bi dönem ara ver okula, git çalış. hem ortalama düşmez hem okurken iş tecrübesi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2011 olmaz öyle şey. zaten uzadı okul. o ara verdiğim sene iş tecrübesinden daha önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar