ayrıca meclis boyutunda nasıl çözülür bilmiyorum ama meclise ülkede kürt sorunu olduğunu sürekli olarak hatırlatan bir öğe olması çok önemli bu bir. ve daha önce söyledim bunu yapacak yeni bir parti kurup onun 10-15 sene ön çalışmasını yapıp politikaya girmesi gibi bir lüksü yok bu ülkenin. dolayısla elde olan, tanınan bir partini hızla değiştirilmesi bana daha mantıklı geliyor. CHPden gördüğümüz üzere bir parti yarım senelik bir süre içersinde bile çok hızlı vizyon değişiklikleri yapabiliyor. neden bu BDPde olmasın eğer içinde bu soruna daha makul bir şekilde eğilmeyi isteyen insanlar varsa?
Konuşucaklar, her şeyi konuşucaklar. Bir çözüme varana kadar konuşulcak, tartışılıcak. Fakat uzaklaştırıcı olmayacak. Uzlaşmacı olucak. Kıyılar, iç anadolu, güneydoğu anadolu o kadar kolay bölünücek bi şey değil öyle. Suriye'ye, Yemen'e, Balkanlar'a, Hicaz'a, Semerkant'a yakınlaşıp onların sorunlarını çözmek için alternatifler üreten Türkiye, kendi sorunlarıyla da yüzleşicek. Kaçmıcak. Kaçmadığı zaman zaten farklılaştığını hissedeceğiz.
sonuçta bilgini aldığın yer medya. medya da medya değil ne kadar takip edeni varsa o kadar zararlı olan bişey. ben her zaman internet araştırmalarına ve alternatif medyaya güvenmekten yanayım, o da az bi güven zaten, kolay kolay inandırıcılığa ulaşmaz bi bilgi birisi "böyle olmuş" dediği zaman.
Edit: yeni gördüm dogmeat.
Hayır o listeyi tartışılması kötü diye yazmadım.
Kastettiğim BDP Kürtçü bir parti. O listedekilerin 90%'ı bunun böyle olduğunu ispatlamaya yeterli. Yani 80 öncesinin MHP'sinden hiçbir farkları yok ve daha da tehlikeliler çünkü bölünmeye götüren şeyleri savunuyorlar.
. Biliyor musun bu zamana kadar mecliste Türkiye'nin hangi sorunu ile ilgilendiler? Bölgenin hangi sorunu ile ilgilendiler? Ya da bölgede hangi köyler gezip hangi sorunlarını dile getirdiler? Cevap vereyim sen inanma git araştır. Hiçbir köyü gezmediler. Hiçbir köyün sorununu dinlemediler ve dolayısıyla meclise anlatmadılar.
Benim söylediklerim tamamen tutarlı ve bu söylediğine cevap. Dediğim gibi BDPnin ön figürleri malesef kürt milliyetçisi ve bu yönde gösterdikleri tavırlar arasında gözden kaçacak derecede az kalıyor ama sen bunların bile olmadığını iddia ediyorsun. ben ise bunların olduğunu iddia ediyorum. ayrıca listelediğin şeylerin önemli bir kısmı da ciddi konular. onların araştırılmasında ne gibi bir sorun görüyorsun anlamadım. örnek vermek gerekirse:
said:
* Anadilde eğitim göremeyen çocukların yaşadığı sorunlar
* Anadil eğitimi alamayan vatandaşların karşılaştığı sorunlar
* Anadil yasağının olumsuz sonuçları
* Orantısız güç kullanma eğiliminin nedenlerinin araştırılması
* Irkçılıktan kaynaklı nefret suçlarının bütün boyutlarıyla araştırılması
* Etnik grupların araştırılması
* Türkiye’de yaşayan göçmenlerin sorunları hakkında
* Alevilerin karşılaştığı sorunlar
* İki üniversitede Kürt dili ve edebiyatı bölümü kurulması
* JİTEM faaliyetleri ve faili Meçhul cinayetlerin araştırılması
* 1938 Dersim olaylarının araştırılması
* Kürt sorununun neden ve sonuçlarının araştırılması
* Zorunlu göç mağdurlarının yaşadığı sorunlar
* Kürt sorunundan kaynaklı toplumdan gizlenen hakikatlerin araştırılması
Mesela bunlarına araştırılmasında ne gibi bir sorun görüyorsun. En az doğu köylerinin yaşadığı sorunlar kadar gerçek sorunlar bunlar ve büyük bir ciddiyetle üzerine eğilinmesi gerekiyor. Bunların araştırılmasını engellemeye çalışmak evet ırkçılıktır ve asimilasyon politikasıdır. Bir etnik grubun kendi dilinde eğitim almasına engel olmak da kültürel asimilasyondur. Belki savaş sonrası dönemlerde gerekli bir uygulama olabilir bilemiyorum öyle zamanlarda yaşamamış biri olarak ahkam kesmek istemiyorum ama içinde bulunduğumuz senelerde bu ülkenin çözüm adına yüklenebileceği bir sorumluluktur bu (resmi dilin değişmesi değil, anadilde eğitim).
Ayrıca BDPli milletvekilleri kendi köylerinin sorunlarını bilmiyor diyorsun hiç sanmıyorum bunu. Elinde bu yönde bir bilgi vs varsa göster.
said:
O listedekilerin 90%'ı bunun böyle olduğunu ispatlamaya yeterli.
O listedekilerin %90ı bu ülkenin çok ciddi sorunları. Onları araştırmamak etnik ayrımcılık, ırkçılık vsdir insan haklarına aykırıdır. O sorunları mecliste dile getirmeyen bir parti ayrımclık yapıyordur. O sorunların mecliste dile getirilmesinden rahatsız olan bir parti ise en basidinden ırkçı bir partidir ve bu ülke için AKP'nin ahlak anlayışını dayatma politikası kadar tehlikeli bir politika izlemektedir bence.
hamsilipilav burası laf atma yeri değil hadi canım git uyu sen, kendine bak biraz kitap oku basit tartışmalar dönen yerlerde alıştırma yap falan bi ilk. ya da git kumda oyna ne bileyim
hahah :D iki film seyrettin bakunin okudun da anarşizmin ruhunu kaptın hemen paşam akpye oy verecekmişte ülke iyice kötüye gidecekmiş isyan çıkacakmışmışmışmışmış hey yavrum :D merak etme yeterince kitap okumuş birisiyim de senin söylediğin şeylere gülmek için okuma yazma bilmese de olur insan.
onu diyorum gülüp geçenler değil tartışma ortamına gelenler ciddiye alınır zaten, gülüp geçeni kim hatırlıyo? ben değil arkadaşların hatırlar onların da bişeyinde olmaz.
otorite yanlılarını haksız çıkarmaya bayılıyorum zaten, her türlü konuda varım uyanmamı bekle sen sdfkjds v for vendetta izleyip gelmedim ben buralara merak etme
Öne çıkan mesajlar
Ardeth
Sosyal ağlarda paylaş
balon
Sosyal ağlarda paylaş
DoGMeaT
tartışalması o olayların sence kötü mü?
Sosyal ağlarda paylaş
HighSelf
sonuçta bilgini aldığın yer medya. medya da medya değil ne kadar takip edeni varsa o kadar zararlı olan bişey. ben her zaman internet araştırmalarına ve alternatif medyaya güvenmekten yanayım, o da az bi güven zaten, kolay kolay inandırıcılığa ulaşmaz bi bilgi birisi "böyle olmuş" dediği zaman.
Sosyal ağlarda paylaş
cetintas
Gün içinde girebilirsem devam ederim.
Edit: yeni gördüm dogmeat.
Hayır o listeyi tartışılması kötü diye yazmadım.
Kastettiğim BDP Kürtçü bir parti. O listedekilerin 90%'ı bunun böyle olduğunu ispatlamaya yeterli. Yani 80 öncesinin MHP'sinden hiçbir farkları yok ve daha da tehlikeliler çünkü bölünmeye götüren şeyleri savunuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş
HighSelf
devam ederiz, ben gelmeden başlamayın
Sosyal ağlarda paylaş
Ardeth
Benim söylediklerim tamamen tutarlı ve bu söylediğine cevap. Dediğim gibi BDPnin ön figürleri malesef kürt milliyetçisi ve bu yönde gösterdikleri tavırlar arasında gözden kaçacak derecede az kalıyor ama sen bunların bile olmadığını iddia ediyorsun. ben ise bunların olduğunu iddia ediyorum. ayrıca listelediğin şeylerin önemli bir kısmı da ciddi konular. onların araştırılmasında ne gibi bir sorun görüyorsun anlamadım. örnek vermek gerekirse:
Mesela bunlarına araştırılmasında ne gibi bir sorun görüyorsun. En az doğu köylerinin yaşadığı sorunlar kadar gerçek sorunlar bunlar ve büyük bir ciddiyetle üzerine eğilinmesi gerekiyor. Bunların araştırılmasını engellemeye çalışmak evet ırkçılıktır ve asimilasyon politikasıdır. Bir etnik grubun kendi dilinde eğitim almasına engel olmak da kültürel asimilasyondur. Belki savaş sonrası dönemlerde gerekli bir uygulama olabilir bilemiyorum öyle zamanlarda yaşamamış biri olarak ahkam kesmek istemiyorum ama içinde bulunduğumuz senelerde bu ülkenin çözüm adına yüklenebileceği bir sorumluluktur bu (resmi dilin değişmesi değil, anadilde eğitim).
Ayrıca BDPli milletvekilleri kendi köylerinin sorunlarını bilmiyor diyorsun hiç sanmıyorum bunu. Elinde bu yönde bir bilgi vs varsa göster.
O listedekilerin %90ı bu ülkenin çok ciddi sorunları. Onları araştırmamak etnik ayrımcılık, ırkçılık vsdir insan haklarına aykırıdır. O sorunları mecliste dile getirmeyen bir parti ayrımclık yapıyordur. O sorunların mecliste dile getirilmesinden rahatsız olan bir parti ise en basidinden ırkçı bir partidir ve bu ülke için AKP'nin ahlak anlayışını dayatma politikası kadar tehlikeli bir politika izlemektedir bence.
Sosyal ağlarda paylaş
hamsilipilav
hahah :D iki film seyrettin bakunin okudun da anarşizmin ruhunu kaptın hemen paşam akpye oy verecekmişte ülke iyice kötüye gidecekmiş isyan çıkacakmışmışmışmışmış hey yavrum :D merak etme yeterince kitap okumuş birisiyim de senin söylediğin şeylere gülmek için okuma yazma bilmese de olur insan.
Sosyal ağlarda paylaş
HighSelf
otorite yanlılarını haksız çıkarmaya bayılıyorum zaten, her türlü konuda varım uyanmamı bekle sen sdfkjds v for vendetta izleyip gelmedim ben buralara merak etme
http://images.habervitrini.com/haber_resim/hasan_cemal4.jpg
Sosyal ağlarda paylaş
hamsilipilav
Sosyal ağlarda paylaş