Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarım çok bağırıyor.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

1 sene oldu tam alalı makineyi. x6 1090t işlemci var. ilk aldığımda süper sessiz bir aletken 1 sene sonra acaip ses çıkarmaya başladı.

geçen topic açmıştım, üfleyici alet aldım tertemiz yaptım heryerini kasanın. ama hiç bi fark yok.

fan ayarlarını da yaptım. ilk aldığımda ultra fast moddaydı çok bağırıyodu sessize alıp halletmiştim. hala sessizde vallaha. :( anlamadım. neden olur bu acaba? vallaha kafa kalmadı yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

geçen topic açmıştım, üfleyici alet aldım tertemiz yaptım heryerini kasanın. ama hiç bi fark yok.

Hala toz moz, sırf başlığı okuyup post kasar gibi cevap yazmasanız keşke.

Sürtme gibi ekstra bir durum yoksa eskimişlerdir. Kasa çalışırken kapağını açıp fanları parmağınla durdurman lazım öncelikle, hangisi ses yapıyor onu bul ki değiştiresin.
Sosyal ağlarda paylaş

Temizlemek yetmiyor. Fanları yağlaman da lazım...

Herif hayvan gibi yağlıyor da sen bir damla atsan da yeter yani. Fanlar o sesi yağsızlıktan ya da mekanizmasına toz girmesinden yapıyor.

Ayrıca evde makine yağı yoksa, zeytinyağı da kullanabilirsin. O da yoksa ayçiçek yağı bile olur. Çok ciddiyim...
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart nedir?
Gigabyte'ın bir modelinde sensör sorunu gibi bişi var, AMD işlemciyi sürekli 80derece gösteriyor bu yüzden stok fan sapıtıyor sürekli full çalışıyor. Ama gerçekte CPU ısısı normal seviyede. Geçen DH forumlarında görmüştüm, bir kaç kişide var bu sorun. Çözüm olarak yeni bi CPU soğutucusu alıp, sesten kurtulmuşlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...