Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TFF Seçimleri - 29 Haziran 2011

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Türkiye Futbol Federasyonu'nda seçim süreci işlerken, Mehmet Ali Aydınlar NTV Spor'a başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Futbol Federasyonu'nun yeni başkanını belirleyeceği olağan genel kurulu 29 Haziran'da yapılacak. Başkan Mahmut Özgener'in yeniden aday olmayacağı kongre öncesi adaylığını açıklayan ilk isim Mehmet Ali Aydınlar oldu.

NTV Spor'a konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Burulu Başkanı, 29 Haziran'daki seçimlerde başkanlığa talip olduğunu söyledi.
Aydınlar, Fenerbahçe'nin yanı sıra, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da desteğini aldıktan sonra adaylığa karar verdi.

Futbol Federasyonu seçimlerinde başkan adaylığı için, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da isimleri geçiyo
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut özgener bugün bidaha aday olmayacağını açıkladı neden acaba daha 3.5 yıl olmuşken biranda bidaha aday olmaycağını açıkladı kim federasyon başkanı olmak istemez ? üstelik daha 48 yaşında ? korktuğu bişeylermi var ? böyle yaparak kaçabilceğinmi sanıyor ?

cok soru varda sorulcak cevap veremez
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Kurtlar sofrası

İbrahim Seten - [email protected]

Dört Büyükler ‘imtiyaz’ istiyor, Mehmet Ali Aydınlar ise vermiyor.. Herkes bağırıyor.. Futbol Vadisi’nde yepyeni bir dönem başlıyor.

Son 24 saatte neler oldu? Tekmil-i birden:

TÜRK futbolunda yeni ve netameli bir dönem başlıyor.. Netameli olmasının sebebi, gelişmelerin bugüne kadarki bütün teamüllerin dışında seyretmesi.. Açıyorum:

MEHMET Ali Aydınlar, Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Beşiktaş, Trabzon, G.Antep ve kısmen (Adnan Öztürk) G.Saray’ın açık desteği ile, son ana kadar Göksel Gümüşdağ kartını deneyen F.Bahçe, Kayseri ve Sivas’ın; 8 kulübe kadar ulaşmaya muktedir bloğunu yara yara tek başına federasyon başkan adayı oldu.. Bugün de bu koltuğa resmen oturacak, yarın Mahmut Özgener ile yapılacak devir-teslim töreninden sonra 4 yıl boyunca futbolun başında kalacak..

AYDINLAR’IN yanındakilerin ve karşısındakilerin, doğal olarak, bazı beklentileri var.. Kurulların oluşumunu 4 yıllık bir lig satrancı gibi gördükleri için bu kategoride en fazla isimle temsil edilmeyi arzu ediyorlar.. Ama galiba olmuyor.. Şimdi kulüplerin şikayetlerini ve çiçeği burnunda başkanın cevabını dinleyelim.. En sonunda kendi fikrimi söyleyeceğim..

Şener nasıl çıldırdı?

PAZARTESİ akşamı Trabzon Başkanı Sadri Şener’le konuşuyoruz.. Federasyon yönetim kurulu ile sıkıntıları var..

YENİ yönetimden bazı isimler beni rahatsız etti.. Mesela Servet Yardımcı, F.Bahçe kongre üyesi..

O zaten eski yönetimde vardı.. Ankara’nın sevdiği bir isim olduğunu sen de biliyorsun Sadri Abi..

HAKAN Kanık, F.Bahçe kongre üyesi..

O da eski yönetici.. Göksel Gümüşdağ’ın ekibinden.. “Adaylıktan çekildim, her fedakârlığı yaptım, bari bir adamımı içeri sokayım” demiştir, Aydınlar da kıramamıştır!

Arif Koşar, F.Bahçe kongre üyesi..

Manisalı, Bülent Arınç’ın çok yakını.. Yani Aziz Yıldırım’ın seçtiği isim değil hiçbiri..

BEN de biliyorum.. Ama bunu Trabzon kamuoyuna anlatmanın imkânı var mı? Ben Trabzonlu bir adaya karşı Aydınlar’ı destekledim.. Şimdi yönetimde çok F.Bahçeli var..

İyi de Sadri Abi, yönetim kurulunu oluşturmak karşılığında mı verdin bu desteği? Öyle olmadığını ben biliyorum.. Ayrıca sen bu desteği verdiğin sırada, Trabzonlu aday Mehmet Atalay ortada yoktu resmen.. Zaten aday olmadan kendiliğinden çekildi adam..

Benim durumum farklı.. 2 sezondur şampiyonu belirleyen kulüp biziz.. Başkana, tarafsız olacağını bildiğimiz için destek verdik.. Ama yönetim kurulunda en azından 2 üyeyle temsil edilmek hakkımız.. Mehmet Ali’ye “Trabzonlu 2 üye almayacaksan bizden kimse alma” dedim.. Şimdi sadece Enis Karaduman’ı alıyor.. İstemem arkadaş..

Bu tavır bir savaş işareti mi?

Ben Aydınlar’a dışardan destek vereceğim.. Ama yönetimde temsil edilmek istemiyorum.. Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray’dan ‘çok’ar isim yönetimdeyken; başkan F.Bahçeli, iki başkan vekilinden biri G.Saraylı, biri G.Saraylı-F.Bahçeli iken, Trabzon’un tek üyede kalmasını kendi kamuoyuma izah edemem.. Dolayısıyla hayâl kırıklığı yaşıyorum..

Peki o zaman Aydınlar’ı ilk destekleyen kulüpler içinde yer almanı nasıl açıklarsın?

Göksel olmazdı bu göreve ama Mehmet Ali olurdu.. Biz en doğrusunu yaptık..

Aydınlar’la görüşmedim ama “Ben kurullara en doğru bulduğum isimleri seçiyorum.. Hangi kulüp taraftarı olduklarına bakmıyorum bile.. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ü seçsem bile onun da bir kulübü var” diyormuş.. Ayrıca hiçbir başkanın isim ricasını kabul etmemiş.. Kendi ekibini, hiç kimseye sormadan kendisi kurmuş..

Keşke bana da sormadan iki Trabzonlu alsaydı.. O zaman bu tepkiyi göstermezdim..

AÇIKÇASI ben de sana haksızlık yapıldığını düşünüyorum.. Hatta “dışardan destek” sözüyle futbol terminolojisine yeni bir deyim kazandırıyorsun.. Ama Aydınlar’ı da anlıyorum..

G.Saray: Aydınlar’a ulaşamıyoruz

BEN Sadri Şener ile konuştuğum saatlerde seçimler konusunda söz söylemeye yetkili bir G.Saray yöneticisi, şu konuşmayı yapıyor:

Seçime 24 saat kaldı..

Hâlâ yönetim kurulunda ve diğer kurullarda kimlerin olduğunu bilmiyoruz.. Tedirginiz.. Her kurulda bizim seçtiğimiz birer ismin olmasını istiyoruz.. Başkanımız Ünal Aysal, Mehmet Ali Aydınlar ile bunu görüştü.. Ama hiç de öyle olacak gibi gözükmüyor.. Aydınlar’a bir türlü ulaşamıyoruz..

Bu konuşmayı yapan kişi, “Siz de biraz fazla olmuyor musunuz? 2 başkan vekili de (Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ) G.Saraylı.. Kalan 12 kişiden de biri-ikisi illa G.Saraylı olacaktır” deyince yanıt anlamlı:

Biz G.Saray’ız.. Aydınlar’dan, kendiliğinden yönetimde yer alan G.Saraylılar dışında bizim istediğimiz isimlerin de orada olmasını bekliyoruz..

Cüneyt Tanman’ı da biz istemedik ki! Biz yeni bir yönetimiz.. Bize söylenen, eskiden F.Bahçe’nin yönetim dahil her kurulda çok etkin olduğuydu.. Aynı durumun yaşanmasından endişe ediyoruz..

Tam da Türk futbolunu kaotik ortama sokan parayonak yaklaşımın bir göstergesi..

Demirören: Kafamız rahat olsun; yeter

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in hâlini merak ettim:

- Başkan, herkes yeni federasyonun oluşma biçiminden şikayetçi.. Siz ne alemdesiniz?

- AYDINLAR’A ilk teklifi yapanlardan biriyim.. Hatta ilk görüşme benim evimde oldu.. Çünkü hiçbir kulübü diğerine boğdurmayacağına, herkese eşit mesafede kalacağına inandım.. Aydınlar, yönetim kurulu oluştururken alışık olmadığımız bir yöntem izledi.. Ama ben kendisine güveniyorum.. Bu arada kendi camiama anlatmakla zorluk çekeceğim bir durumun yaşanmasını da istemiyorum..

- Mesela nasıl?

- BEN Özgener’in dürüstlüğüne güvendim.. Ancak arkasındaki isimlere şüphe ile baktım.. Çünkü kamuoyundaki algılama çok önemli.. O isimler nedeniyle Özgener döneminde Aziz Yıldırım’ın federasyonda çok etkili olduğu izlenimi yayıldı.. F.Bahçe’nin de işine geldi bu durum.. Sezonun son 2 ayını “Bunlar anlaştı.. F.Bahçe şampiyon, Trabzon ikinci, Bursa üçüncü olacak.. Kupayı da İBB alacak” diyenlere laf anlatmakla geçirdim.. Şu anda başkanı F.Bahçeli, iki başkan vekili G.Saraylı bir federasyona destek veriyoruz.. Sebebi belli: Güven ortamını sağlayacaklar.. Aydınlar eski tip bir algılamaya izin vermez.. Kafamız rahat olsun, yeter zaten.. Başkasının kayırıldığını düşünmezsek bizim psikolojimiz de bozulmaz..

Adam söyleyeceksen, boşuna gelme Aziz Bey!

F.BAHÇE kulisleri de kaynıyor.. Aziz Yıldırım “Hakemler F.Bahçe aleyhine hata yaparsa, taraftar ile Mehmet Ali karşı karşıya kalır.. Diğer takımların aleyhine yaparsa ve onlar bağırırsa ‘Ne bağırıyorsun kardeşim! Sen aday göstermedin mi bu adamı?’ derim.. Benim için hava hoş” mesajı veriyor..

Ancak bu “Yıkılmadım, ayaktayım” tavrını inandırıcı bulmayanlardanım.. Günü kurtarır ama orta vadede iyot gibi ortaya çıkar gerçek durum.. O da şu: Yıldırım’ın bir yakınının aktardığına göre, Aydınlar ile Aziz Yıldırım arasında şöyle bir konuşma geçiyor geçenlerde:

- ALOO, Mehmet Ali, seninle görüşmeye gelmek istiyorum..

- Aziz Bey, sana her zaman kapım açık.. Ama yönetime veya kurullara adam söyleyeceksen boşuna zahmet etme.. Burada ben varken F.Bahçe’nin hakkını daha iyi kim savunabilir? Şunu da bil, bütün kulüplerin hakkını aynı şekilde savunacağım.. Herşey eşit..

İnanılmaz ama gerçek: Türk futbolunun “Tayyip Erdoğan’ı” olma yolundaki Aziz Yıldırım, yönetime veya kurullara bir adam sokmak isteyecek ve bunu müzakere bile edemeyecek..

Aziz Yıldırım’ın en önemli vasfıdır.. Başka kulüpler üzerinden kurullara adam sokmak.. Hiçbir zaman ilk halkadan hareket etmez, bir-iki-üç derken bir insan zinciri oluşturur.. Sonra 7. halkadan kendi adamını içeri atar..

AYDINLAR, bu süreçte çuvaldızı kendi kulübüne batırıyor.. Ve zincirin son halkasındaki F.Bahçe bağlantısını bile bulup, kopartıyor.. F.Bahçe’nin istediği adamların kurullara sızmasına izin vermiyor.. Yani F.Bahçe’yi de kayırmıyor..

Dakika 1, gol 1: Yeni federasyon başkanı, bağımsızlığını ilân etti

Aydınlar: Hicbir başkanın ricasını kabul etmedim!

BU kadar endişeyi görünce medyadan kaçan Mehmet Ali Aydınlar’ı aradım..

BAŞKAN, kulüpler rahatsız..

Bu sözü öyle çok duyuyorum ki..

Sadri Şener “beyaz oy” vermekten söz ediyor.. Ünal Aysal o kadar tepkili değil ama onun istediği isimleri almadığından muzdarip.. Yıldırım Demirören’in umutlu olduğunu ama pek mutlu olmadığını görüyorum.. Hele Aziz Yıldırım’ın Tahkim Kurulu’na girmesini istediği 2 isim için hangi yazıhaneleri ziyaret ettiğini duyunca, içinde bulunduğu durumun vehametini anladım..

(Gülüyor) Herkes aynı anda mutsuz oluyorsa bu, doğru yolda gittiğimizi göstermiyor mu? Her kulüp başkanı, pek çok siyasi bana yönetim ve kurullar için isim vermeye çalıştı.. Hiçbirine “evet” demedim.. Herkese “evet” demeye kalkarsam kukla başkan olurum.. Ben çalışacak ve vitrini sağlam bir yönetim kurmak üzere yola çıktım.. İsimler belirledim.. Tamam, ben kulüpleri memnun etmek üzere yola çıktım.. Ama onların istedikleri isimleri yönetime alarak değil, bağlantısız isimlerle, tarafsız bir yönetim göstererek, hepsinin hakkını gözeterek bunu yapmak istiyorum..

SADRİ Şener’in haykırışı pek de haksız gözükmüyor..

Kendisini iknaya çalıştım.. Ama 2 yöneticinin kurula girmesinde diretti.. Ben ekibimi kurdum, bu saatten sonra yapılacak bir değişiklik “taviz” olarak algılanır ve bize yara verir.. Trabzon’dan 1 temsilci var yönetimimde.. Ama Sadri Bey’i çok iyi tanır ve takdir ederim.. Onun sıkıntısı benimle ilgili değil, kendi kamuoyuna bu durumu nasıl anlatacağı ile ilgili.. Trabzon’a hiç haksızlık etmeyerek, kafalarındaki soru işaretlerini gidereceğim..

Aziz Yıldırım da şikayetçiymiş..

Bilemiyorum.. Prensibim her başkana karşı aynı.. Onların söyleyeceği isimlerden yönetim kurmayacağım.. Çünkü yönetimin içinde partizanlık istemiyorum.. Her kulübe eşit mesafede kalacağım.. Kalamazsam her türlü eleştiriye açığım..

Diğer kulüpler F.Bahçe’nin MHK, Tahkim, PFDK gibi önemli kurullarda yine dominant olmasından endişe ediyor..

İKİ önemli ismi getirdik en stratejik kurullar olan MHK ile Tahkim’in başına.. MHK’da Yusuf Namoğlu, Tahkim’de ise Yargıtay eski başkanı Hasan Gerçeker var.. Kurullarını kendileri belirleyecek.. İkisi de takım taraftarlığı yaptırmayacak kadar tecrübeli.. Diğer kurullarda da durum aynı.. Herkes bize güvensin ve boş endişeleri bıraksın..

F.Bahçe %40 güç kaybetti

F.Bahçe eski dönemde kurullarda yüzde 60 oranında etkiliydi.. Beşiktaş, G.Saray, Trabzon, Kayseri ise yüzde 10’ar..

Şimdi ise 4 büyük kulüp yüzde 20’şer etkili olacak.. Bu yeni durum, F.Bahçe’nin yüzde 40 güç kaybetmesidir, diğerlerinin ise en azından yüzde 10’ar güç kazanması.. Tam bir eşitler masası.. Aziz Yıldırım bu yüzden benim için kaybetmişler arasındadır..

“Ya diğer takımlar ne olacak?” diyecekseniz.. Mehmet Ali Aydınlar, onlara da kalan yüzde 20’yi, her biri yüzde 20 imiş gibi, eşit biçimde dağıtmayı vaat ediyor.. Çok iddialı..

öyle olur ya da olmaz, bilmiyorum.. Ama bu kadar netamenin oluşmasının sebebi Aydınlar’ın herkese eşitlik iddiası..

Aydınlar acemilikten bazı hatalar yapacaktır ama ben bu başlangıcı sevdim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...