Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4. sinifta master icin girilmesi gereken sinavlar

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

bolumum muhendisik, master of science gibi birsey istiyorum ondan GRE geciyor sanirim, degil mi?

IELTS Ingiltere icin diye duymustum TOEFL da Amerika icin, oyle mi degil?

Hem yurtdisinda hem yurticinde olabilir bana uyar. Amerika, Ingiltere, Norvec, Isvicre gibi Avrupa ulkelerinden birisinde neresi olursa istiyorum vallahi master. Belki de olmaz Turkiye'de olur. Belki o da olmaz. Yani simdiden hicbirsey kesin degil ondan cok girmem gereken sinav var gibi gozukuyor. Yine de IELTS veya TOEFL'dan birisine girsem yeter mi?
Sosyal ağlarda paylaş

İkisinin de tüm dünyada geçerliliği var. İster TOEFL al, ister IELTS. Keyfine göre. İkisini birden alma ama.

Sonra bir de GRE patlatman lazım. Yurtiçinde ALES yerine GRE puanını geçerli saydırabilirsin birçok üniversitede. Ama ALES zaten tırt bir sınav olduğundan istersen onu da aradan çıkarabilirsin çok rahat. Hatta ALES'ten full çıkarmaya kasarsan etkili olabilir master başvurun.

TOEIC nedir bilmiyorum master için gerekli olan bir sınav değil ama.
Sosyal ağlarda paylaş

istisnai durumlar dışında dil sınavlarının ikisi de geçerli dünyanın çoğu yerinde. ama kıllık çıkaran örnekler var. amerika'da sadece toefl, ingiltere'de sadece ielts kabul eden programlar var da sayıca çok değil (hatta amerika'da sadece ielts alan program da gördüm. mit kafası).
mühendisliğinin alanına göre gre subject test de alman gerekebilir bu arada.
ales de rahat sınav, ama ihtiyacın olmayabilir. kaçırırsın bişey olur falan, gre ile telafi etmek mümkün sanırım genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de sınavlardan önce başvuracağın programa, ülkeye ve hatta üniversitelere karar vermelisin.

İlk önce kesinlikle ama kesinlikle programa karar ver. CS alacaksın mesela.

Sonra ülkeye karar ver. ABD mi, UK mi, Canada mı vs. Ülkelerin şartlarına bak. Ne kadar ödeyeceksin, burs imkanları nasıl, yaşam masrafları nasıl, mezun olduktan sonra iş olanakları nasıl.

En son da üniversiteye karar veriyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de master of science genel ünvan, ekonomi masterı yapanın da ünvanı o oluyor, kazan mühendisliği masterı yapanın da.

Programına karar vermen lazım öncelikle net olarak; mesela economics masterı için gre isteyen okul, finance masterı için gmat istiyor.

TOEFL'ı da genellikle 100 veya 105'ten yukarı istiyorlardı benim takip ettiğim bir kaç başvuruda.
Sosyal ağlarda paylaş

software engineering icin master istiyorum ya, bolumum de o zaten mutluyum yuksek lisans ile mesut da olurum insallah.

burs bulabilirsem hemen seneye mezun olunca gidecem, bulamazsam 1 yil calisayim para biriktireyim bakalim o zaman giderim belki, belki 2 yil. ortalamam (gpa) 3 uzeri olacak ama 3.05, 3.10 filan olur.

yurtdisi bursu olarak ne oneriyorsunuz? fullbright mesela burs verince master bitince ulkene geri donme sarti koyuyor 2 yil turkiyede kaliyorsun. tubitak bursu, yok bursu filan diger burslarda da boyle seyler var mi? oyle ise bana yaramaz yani zaten yurtdisinda calismak istiyorum, master bitince ulkeme donmeyi zorlarsa burs hic almiyim daha iyi.

ilgilenmemi onereceginiz burslar var midir?
Sosyal ağlarda paylaş

gençler 4 yıllık %100 ingilizce mühendislik bölümü mezunuyum,toefl mi ielts mi alayım?Toefldan 100 üstü ielts den 7 üstü almam lazım.Bi de şu şartlar altında çalışmalıyım,ingilizceye hakimim çünkü sürekli ingilizce journaldır kitaptır okudum article okudum projeler için.E bölümde dersi sınavı zaten ingilizce.Speaking de bazen problem oluyor okuyor.Çalışmaya gerek var mı ya da nası bi çalışma yöntemi izlemeliyim?Gre hakkında da görüşlerinizi alayım benim şartlarımda
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

software engineering icin master istiyorum ya, bolumum de o zaten mutluyum yuksek lisans ile mesut da olurum insallah.

burs bulabilirsem hemen seneye mezun olunca gidecem, bulamazsam 1 yil calisayim para biriktireyim bakalim o zaman giderim belki, belki 2 yil. ortalamam (gpa) 3 uzeri olacak ama 3.05, 3.10 filan olur.

yurtdisi bursu olarak ne oneriyorsunuz? fullbright mesela burs verince master bitince ulkene geri donme sarti koyuyor 2 yil turkiyede kaliyorsun. tubitak bursu, yok bursu filan diger burslarda da boyle seyler var mi? oyle ise bana yaramaz yani zaten yurtdisinda calismak istiyorum, master bitince ulkeme donmeyi zorlarsa burs hic almiyim daha iyi.

fulbright bıldıgım kadarıyla 3.5 den fazla gpa ıstıyor ama sen yine bir araştır
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı okullar %100 ingilizce bölüm mezunlarından TOEFL ve türevlerini istemiyor. Ama alayım dursun dersen TOEFL al. Yurtdışını bilmiyorum ama Türkiye'de daha bilinir bir şey TOEFL (YÖK eşdeğerliği var IELTS'in de yanlış hatırlamıyorsam, o yüzden akademik anlamda bir farkları olacağını sanmıyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

xetraynex said:

fulbright bıldıgım kadarıyla 3.5 den fazla gpa ıstıyor ama sen yine bir araştır

3 gpa istiyor da iste zaten master bitince ulkeye geri gel 2 yil burada kalacan olayi hos degil, elbet gelirim ulkeye geri ama 2-3 yil da en az orada calismak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...